NeSa Posted September 15, 2005 Report Posted September 15, 2005 Ma meni je Zele super! Uopste nisam verovala da ce pricati sa nekim od fanova! kad ono... I tako mi je sad neverovatno sto posle toliko godina jos uvek nije oprostio Alenu! da,slusao sam na promociji kad je davao intervju za novine,bas je pricao o alenu i to kako mu ne bi oprostio...ipak ih je zajeb'o zesce... Quote
Vampireli Posted September 15, 2005 Report Posted September 15, 2005 Pa dobro, ali ima Alen pravo da bira gde ce biti. A zna se da Alen uvek ode kod onog ko mu nudi vece pare. Quote
NeSa Posted September 16, 2005 Report Posted September 16, 2005 to jeste tacno...ai je ispalio svoje tada najbolje drugove... u dugmetu je posle imao nostalgiju za jagodama... Quote
Crna_Dama Posted September 16, 2005 Report Posted September 16, 2005 E,ovako....Alenov rad u Jagodama stvarno gotivim,i njegov glas,i sve to....Pa,volim ga i u Dugmetu....Ali,da se razumemo,ja smatram da je on bolje pristajao za Jagode nego Dugme,i bolje za metal i rock,nego za narodnjake ! I jako me nervira sto se prodao,jebiga,znam ja da on mora od necega da zivi,ali ima toliko ljudi koji su nastavili da furaju svoje,nisu otisli u "Grand" zbog love! Mislim da je Alen zesce sjebo stvar napustanjem Jagoda....Pa,vidite gde je sad!Ja uopste ne pratim njegov rad od napustanja Dugmeta,iskreno,nisam cula nijednu njegovu pesmu iz solo karijere,ali sudeci po pricama drugih ljudi,mislim da se sve to ne razlikuje puno od famoznog "Lopova"! I zbilja mi je zao sto je propao tako kvalitetan pevac,ali ne opravdavam njegov odlazak iz dva pomenuta benda,sam je kriv,ja stajem na Zeletovu stranu! Quote
VEPAR Posted September 16, 2005 Report Posted September 16, 2005 A da li vi znate da je Alen 1986 ziveo sa zenom u zagrebu i da nisu imali ni dinara jer su Jagode u Londonu pale u minus, te da mu je zena bila trudna i da su jedva sastavljali kraj sa krajem. I onda se pojavila Bregoviceva ponuda koja ga je spasila bede. Da sam ja bio na njegovom mestu prihvatio bih i goru ponudu samo da spasim sebe i svoju porodicu i veoma bi me bolelo dupe sto sam pre toga bio Metalac ili sta vec. A o tome koliko je Alen bio dobar za dugme svedoci i sledeci dogadjaj kada su se 1986 Tifa i Bregovic sreli u nekoj sarajevskoj diskoteci i kada ga je bregovic molio da se vrati u bend jer mu Alen upropascava pesme koje je jos pre iskomponovao za tifin glas. Alena je u dugmetu izvukla profesionalnost koja je bila na mnogo vecem nivou nego kod bebeka i tife a njegovi solo radovi su propast barem ono sto sam cuo. Quote
Crna_Dama Posted September 16, 2005 Report Posted September 16, 2005 Prvo i prvo:slazem se da su mu danasnji radovi propast.Slazem se i da je u Dugmetu bio profesionalniji i od Tife i od Bebeka. Celu pricu o upropascavanju pesama,i Dugmetu uopste znam,jer sam pocela sa Dugmetom,pre vise godina. Ali,Tifa nije presao u narodnjake. Pa,opet ima od cega da izdrzava zenu i dete. Alen ,inace,nije ziveo u Zagrebu za vreme Jagoda.Ziveo je u Bihacu,a u Zagreb je pobegao za vreme rata,92.S druge strana,Tifa je ceo rat proveo u Sarajevu,gde i danas zivi.Dakle,nije pobegao,iako je po nacionalnosti(konkretno,po ocu)Srbin,i imao je raznih problema zbog toga za vrema rata u Bosni.Al nema veze nije ovo tema o uporedjivanju Alena i Tife.To da li mu je zena bila trudna 86.,stvarno ne znam,s obzirom da nisam sigurna da li je njegova cerka moje godiste ili godinu dana starija od mene(u tom slucaju jeste bila). Eto,toliko. Quote
VEPAR Posted September 16, 2005 Report Posted September 16, 2005 Alen jeste rodom iz bihaca ali je u vreme dolaska u dugme ziveo sa zenom u zagrebu i krio je da je ozenjen( ). Ne znam zbog cega pominjes narodnjake , vi ste govorili kako je alen izdao sebe presavsi u dugme a ja sam obrazlozio zbog cega je to uradio. Quote
Crna_Dama Posted September 17, 2005 Report Posted September 17, 2005 Narodnjake pominjem zbog toga sto smo pomenuli upravo to prelazenje "tamo gde je lova veca".80.-ih je to bilo Dugme,a sada su tu narodnjaci(ne shvati me pogresno,ne trpam ja Dugme u istu fioku sa narodnjacima,ja volim Dugme! ).A Alen je uvek imao tu moc prilagodjavanja-da kibne gde je veca lova.Eto,to sam htela da kazem onim monologom. Quote
VEPAR Posted September 17, 2005 Report Posted September 17, 2005 Pa imao je razlog zbog cega je otisao tamo gde je veca lova. Quote
NeSa Posted September 17, 2005 Report Posted September 17, 2005 dobro,ali sto nije zlatan onda otisao?zasto nasko nije otisao? ako je vec tacna prica za taj minus... probleme treba resavati zajedno,jebiga...to samo govori o alenu kakav je covek;respect za njegov glas,ali to nije lepo sto je radio,otisao je iz benda i nije im se cak ni javljao,nego je izmisljao price posle;ko zna da li je to za zenu tacno,ja mislim da nije... a i dugme je ispalio na kraju,samo je otisao i nije se nikom javio,kao imao je probleme sa bubrezima... sva tri pevaca dugmeta su saradjivali sa narodnjacima,jebiga,mora od neceg da se zivi Quote
Vampireli Posted September 17, 2005 Report Posted September 17, 2005 (edited) Tacno je ono za Alenovu zenu. Tu se slazem sa veprom...morao je nekako da izdrzava porodicu. Nece valjda reci:"Ma boli me uvo za porodicu, idem ja da napravim koncert za svoju dusu!" Razumem ga zasto je presao u Dugme, mada mislim da bi bilo bolje da je ostao u Jagodama. A clanovi benda su znali na vreme da ce on da predje u Dugme. Pa Brega je Alena zvao jos '84-e. I tada je Alen razmisljao o prelasku. A ne znam za to da se nije javljao clanovima benda nakon odlaska Ali znam da se ubrzo pokajao sto je otisao u Dugme i da je hteo da se vrati u Jagode, ali mu Zele nije dozvolio. Edited September 17, 2005 by Vampireli Quote
VEPAR Posted September 17, 2005 Report Posted September 17, 2005 Ali znam da se ubrzo pokajao sto je otisao u Dugme i da je hteo da se vrati u Jagode, ali mu Zele nije dozvolio. ZATO JE DOVEO TIFU Quote
Vampireli Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 I Tifa je super ali nije Alen! Quote
NeSa Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 ali,ako bi se sad vratio,kako bi to bilo dobro! Quote
Burgos Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 U malom vrtu raste divlji plod U tom plodu sjeme cudesno Neka ruka sjeme posija Pet jagoda sunce obasja. Alen ne zasluzuje da se vrati u Jagode (mada bi bilo i te kako dobro ). Quote
Vampireli Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 E bas zasluzuje! Sa njim su Jagode i bile najpopularnije. Doneo im je uspeh! Ko kaze da i ostaliu ne bi napustili Jagode da ih Alen nije preduhitrio. Alenu se ukazala dobra prilika koju je prihvatio. Quote
Shix Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 Ja mislim da treba da se vrati onaj sto je pevao living in my dreams i sto vijekova jer je dosta bolji i od alena i svih ostalih Quote
Crna_Dama Posted September 20, 2005 Report Posted September 20, 2005 Eto!Nema me par dana,a ovde se vec zahuktala rasprava! E,ovako:moram reci da se ovaj put slazem sa Neshom,(Vampireli,sestro,molim te,izvini! )da cenim Alenov glas,sve to je super,i svaka mu cast na onome sto je uradio u Jagodama i Dugmetu.Ali,opet moram da naglasim da ne podrzavam prelazak...To poistovecujem sa kasnijim prelaskom u narodnjake.... Pa,da,zasto se Nasko ili Zlatan nisu prodali?!?Pa,zaboga,ako tada nisu bili ozenjeni ,verovatno su i oni imali porodicu(roditelje,bracu,sestre?!?),o kojima treba da brinu?!?Uostalom,i sam Zele se uvek izdrzavao od muzike i vidim da uopste nije crko od gladi sto je ostao u rock-u i metalu. I opet naglasavam da je i Tifa pevao u Jagodama,i u Dugmetu,i da nikad nije jurio gde ima vise love.Naprotiv,iz komercijalno najzahvalnijeg Dugmeta presao je u Vatreni poljubac!A zatim u Jagode!I time dokazao da mu je jedino vazno da peva onu muziku koja njemu lezi i koju zbilja voli! Isti taj Tifa ceo rat je proveo u Sarajevu,kao Srbin je,kako sam cula,dozivljavao razne neprijatnosti,pa ipak nije pobegao iz Bosne!A i on isto ima zenu i dete,mislite da im je bilo lako u Sarajevu posle rata?!?Ali,to se zove istrajnost. Naravno,ja volim Alena,i dalje tvrdim da je bio najbolji pevac Jagoda,da su uz njega imali pravi heavy zvuk,zahvaljujuci njegovom vokalu,i nacinu pevanja koji je posle u Dugmetu donekle promenio..Ali,ne podrzavam njegov rad iz 90.-ih naovamo,i mada jako cenim Alena,ne mogu da ga opravdam,kad imamo primer jos ljudi koji se nisu odrekli teshkog zvuka. A sto se tice Zanila,lika koji je otpevao albume "Sto vijekova" i "Magic love",pa ja se slazemn u potpunosti,mislim da je takodje bio jedan od najboljih pevaca "Jagoda"....Ono,covek ima bas visok,heavy-metal glas....Super je! Quote
VEPAR Posted September 20, 2005 Report Posted September 20, 2005 (edited) NASKO je jos krajem osamdesetih svirao narodnjake po kafanama i to je uopste poznato. ZELETU inace ide 70% zarade pa mu i nije bilo potrebno da predje u nesto drugo mada je pocetkom osamdesetih ostala upamcena najsugavija pesma ,najsugavijeg benda Mrzino jato , APSOLUTNO MOJ SI BROJ koju je napisao upravo ZELE. Edited September 20, 2005 by VEPAR Quote
Crna_Dama Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Pa,naravno da se slazem sa tobom! A ja i dalje ostajem pri svome!Znam da je Zele pomagao na toj stvarno sugavoj pesmi,ali ne razumem sta hoces da kazes?!?Ciju stranu drzis ustvariu-Alenovu?!? A to za Naska i narodnjake satvarno prvi put cujem. Quote
Vampireli Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Ma ok Isidora, sto bi rekli:"Svako ima svoje misljenje" Ja sam cula to za Naska. Samo nisam znala da je vec 80-ih poceo A mislim da je vepar sve razjasnio. Ipak su Alenu bile najpotrebnije pare. I ponavljam: Ne volim sto je Alen presao u Dugme, a kasnije u narodnjake, ali ga razumem. Quote
Vampireli Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 E da! Alen snima album sa bendom srcani udar!!!!! Vise o tome na: http://www.englez.com/index.html Quote
Crna_Dama Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 Ma,vazi,Nesho..... Mislis na album ili pesmu?!?Meni licno strava-ceo album.Covek sto je otpevao ima STRASHAN glas....Waw! Najvise mi se od laganica svidja stvar "She's gone"...mada me malo podseca na stvar sa albuma "Labude kad rata ne bude" i to na pesmu "Da li si ikada mene volela"! Stavise,kladila bih se da je to ista pesma samo na engleskom i sa malo izmenjenom svirkom.Mnogo sam slicnosti uocila izmedju te dve stvari. Sto se brzih stvari tice mozda mi je najbolja "Take a look in the mirror"...Nekako mi najbrze usla u glavu. A na onoj stvari "Can't stop" neki drugaciji glas,zna li neko ko je to otpevao?!? Quote
NeSa Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 Ma,vazi,Nesho..... Mislis na album ili pesmu?!?Meni licno strava-ceo album.Covek sto je otpevao ima STRASHAN glas....Waw! Najvise mi se od laganica svidja stvar "She's gone"...mada me malo podseca na stvar sa albuma "Labude kad rata ne bude" i to na pesmu "Da li si ikada mene volela"! Stavise,kladila bih se da je to ista pesma samo na engleskom i sa malo izmenjenom svirkom.Mnogo sam slicnosti uocila izmedju te dve stvari. Sto se brzih stvari tice mozda mi je najbolja "Take a look in the mirror"...Nekako mi najbrze usla u glavu. A na onoj stvari "Can't stop" neki drugaciji glas,zna li neko ko je to otpevao?!? ko zna ko je to otpevao,tj. otpevala... slao sam zeletu mailove neke,odgovorio mi je na jedan,ali cekam odgovor na ovaj drugi,tu sam ga bas pitao dosta stvari,izmedju ostalog i ko peva tu pesmicu Quote
Recommended Posts