Haos sam ja Posted May 23 Report Share Posted May 23 Gvožđe se kuje dok je vruće, a ovi kerovi iz Arizone su trenutno baš vrući. Aktuelan je treći LP "Dark Superstition" koji više nego ikad vozi na melodeath školu ali ne ultra melodičnu Geteboršku već prljaviju, Stokholmsku. Dismember i Entombed kao glavni uticaji svakako, mada je bend poznat i po hardcore uplivima/backgroundu i entombedcore zvuku koji sve više popušta pred klasičnom metalčinom i taj hc začin je možda još samo ostao u vokalu Chasea Masona. Prethodna dva LP-a su suvlja i gruverskija, sa jakim Bolt Thrower uticajem. Imali su izlete i u death/doom i grindcore, posebno na EP-evima i splitovima koje su radili sa dijapazonom od Iron Reagan do Exhumed. Trenutna postava: Metal Matt Drums (2013-present) Eric Wagner Guitars (2013-present) Chase H. Mason Vocals (2013-present) Israel Garza Guitars (2021-present) Alex Brown Bass (2022-present) Da li mislite da su precenjeni i da su samo još jedan hot topic / pitchfork DM bend ili da ubijaju na mestu bez kompleksa u vezi derivativnosti svoje muzike? Uživo melju, to mogu lično da potvrdim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 23 Report Share Posted May 23 AOTY materijal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted May 23 Report Share Posted May 23 Dobra ekipa, jesu hardkor kids gone DM ali ne smeta ništa, sviraju domaćinski iako pomalo neoriginalno. Lajv sabijanje, da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted July 18 Author Report Share Posted July 18 Meni je ovaj novi fantazija. Pravi pokazatelj kako uopšte nije potrebno nešto palamuditi i komplikovati da bi bio efektan. Svaka pesma je sjajna i pamtljiva na keca, ovaj album je nešto daleko najbolje što su do sad izbacili, naravno i daleko je najmelodičniji do sada. Nema previše originalnosti i mnogim gejtkiper metalcima neće možda leći ovakav vokal koji je dosta metalcorast ali pesme čoveče, najvažnije je napisati dobre pesme. Rekao bih da bend obitava negde između Dismember i Killswitch Engage ranih radova samo bez clean pevanja. Bombica. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted July 18 Report Share Posted July 18 tako je slažem se btw što se tiče Dismember uticaja: Quote Dismember played a particularly prominent role in Dark Superstition. The band's drummer and main songwriter Fred Estby flew to Arizona to work with Gatecreeper in pre-production, helping them put the finishing touches on their songs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted September 6 Report Share Posted September 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts