Jump to content

Recommended Posts

Posted

Najava eventa mi je dala motivaciju da obnovim albume of Hymns na ovamo, taman da se pripremim i za novi album i za koncert. Preferiram stari Evergrey, ali daj šta daš. Vidimo se. :rockdevil:

• 5 months later...
Posted

Dobro bilo, istina. Vidi se da ekipa koja luduje skroz napred zna sve pesme i peva tekstove, jasno je da je stara garda koja je pre 16 godina skandirala Ambassador i zahtevala Watching the skies ili bila pozadi ili ostala kod kuće. Tako da razumem da ih niko ne linčuje što sviraju samo nove pesme, jedino ne znam ZAŠTO sviraju samo nove pesme. :haha:

Bilo kako bilo, neprijatno mi je što prepoznajem u sebi onaj stereotip oldschool fana koji zahteva samo staro, tako da osvrnuću se na činjenicu da su izabrali najbolje stvari iz poslednjih 10 godina, kao da su izveli neki Best of vol. 2 set, bile su moćne i zabavne stvari. Dobro sam se proveo sve u svemu, i veliki pozdrav svima koje sam sreo, uključujući yumetalce koji lurkuju ali ne postuju deset godina. :pivopije:

Posted

baš dobro bilo. bili su maksimalno raspoloženi.

jedino ovo govno od prostora, plus su bili preglasni za isti.

evo malo ko voli...

• Like 1
Posted
22 hours ago, Totamealand said:

jedino ne znam ZAŠTO sviraju samo nove pesme. :haha:

zato sto nisu videli nikakav uspeh pre 2010. 

ti stari albumi su kult i klasici za mali broj ljudi od 40+ koji su blejali po forumima tad. 

kao sto ljude koji idu na Symphony X koncerte danas generalno boli kurac sto ne sviraju Edge of Forever ili Church of the Machine. 😄 

SX su tek sa peticom imali prvi koncert u americi. 

• Upvote 2
Posted

Meni nije skroz najjasniji paradoks kako sada prog bendovi sa duzim stazom uspevaju da budu vise popularni sada sa muzikom koja je pojednostavljena verzija onoga od pre. Toliko je primera Leprous, POS, Evergrey itd. Da li fanovi imaju sluha samo za neku jednostavnu konstrukciju pesme tipa moderna produkcija i neki osrednji refren i to je dovoljno? Objektivno svi ti stari albumi bendova su dobijali najvise ocene kriticara, kako sada to ne prolazi u mejnstrim? Sta je uopste sada prog metal mejnstrim sound, jel to sto svira Evergrey? Eno ga Dream Theater reciklira neke throwback koncerte albuma iz 90ih i ne ide im lose bar mislim, prodaju dosta karata ne bi rekao da su neuspesni, ili bi prodavali vise da se ukalupe u neki modern sound?

Posted

naročito je danas u Spotify eri bendovima lako da sastave setlistu, prosto vidiš šta ljudi najviše slušaju, a kod njih su brojke vrlo jasne

sad baš gledam last.fm kao još "kultniji" izvor podataka, najslušanija stara pesma u poslednjih godinu dana je A Touch Of Blessing na fantastičnom 19. mestu :haha:

Posted
9 minutes ago, Talvi said:

sad baš gledam last.fm kao još "kultniji" izvor podataka, najslušanija stara pesma u poslednjih godinu dana je A Touch Of Blessing na fantastičnom 19. mestu :haha:

Uf. Ovo daje ozbiljnu perspektivu. Ispade da smo mi oldschool fanovi u nekom paralelnom univerzumu. :haha:

• Upvote 1
Posted

Pa pričaju i oni sami da su postali novi bend sa Hymns for the broken pa nadalje, to im najslušanije, komentari gore ne verujem da su sve to botovi. 

Jednostavno našli su neki novi život i uspeh, sad što se to nekom ne sviđa zabole ih kurac baš. 

Posted
17 minutes ago, chess said:

Meni nije skroz najjasniji paradoks kako sada prog bendovi sa duzim stazom uspevaju da budu vise popularni sada sa muzikom koja je pojednostavljena verzija onoga od pre. Toliko je primera Leprous, POS, Evergrey itd. Da li fanovi imaju sluha samo za neku jednostavnu konstrukciju pesme tipa moderna produkcija i neki osrednji refren i to je dovoljno? Objektivno svi ti stari albumi bendova su dobijali najvise ocene kriticara, kako sada to ne prolazi u mejnstrim? Sta je uopste sada prog metal mejnstrim sound, jel to sto svira Evergrey? Eno ga Dream Theater reciklira neke throwback koncerte albuma iz 90ih i ne ide im lose bar mislim, prodaju dosta karata ne bi rekao da su neuspesni, ili bi prodavali vise da se ukalupe u neki modern sound?

ja mislim da je vise do toga kad si cuo za bend. uvek ti omiljeno ono sto si prvo cuo. 

verujem i da 90% publike na Amorphis svirkama su dosli da cuju ove nove pederske pesme. 

• Upvote 1