Beren Posted July 10, 2003 Report Posted July 10, 2003 ne chovo to nikako ne mozhe da bude smor.... prochitao sam silmarilion na srpskom.. a gospodara na engleskom i odushevio sam se pa sada shtedim za silmarilion na engleskom.....Beren i Lutijena su najjachi.....odushevila me je to shto sam prochitao o njima.....ja mislim da je Beren jedini mozhda nadmashio Feanora.....imao je muda da uzme fucken silmaril ./... jest otishla mu ruka ....al......ma obavezno shtivo !!!
Lord Ehtelion Posted July 13, 2003 Report Posted July 13, 2003 Jednom recju SMOR Salis se,zar ne? SILMARILION je knjiga nad knjigama, i ja nemam reci da opisem kako sam se osecao kada sam je prvi put procitao!
NocturnaL Posted July 13, 2003 Report Posted July 13, 2003 nikad jaca knjiga... hm.. mnogo likova a: ... sve je nevidjeno dobro opisano
Kai Hansen Posted July 13, 2003 Report Posted July 13, 2003 Jednom recju SMOR Koji si ti lik jebote 8O !
Lord Ehtelion Posted July 14, 2003 Report Posted July 14, 2003 Jednom recju SMOR Dobro,razumem da knjiga nije na prvu loptu ali predaleko je od smora... Uzmi procitaj je pazljivije bice ti mnogo jasnije... a:
Psalmist Posted July 14, 2003 Report Posted July 14, 2003 Tu se slazem, ja kada sam je poceo citati sjebala mi je mozak samo tako pa sam je jedva procitao smorila me je za medalju, onda sam uzeo jos jednom da je procitam e tada sam se odusevio, posle sam je procitao na Engleskom i pao sam na nos koliko je dobra knjiga (pak ne bolja od Gospodara a: )
THE WIZARD Posted July 17, 2003 Report Posted July 17, 2003 Silmarilion je po meni mnogo preciznije napisan nego LOTR.U sustini nema svrhe citati LOTR ako ne procitate Silmarilion! SILM je fenomenalna kniga , ali kako moze biti preciznije napisan LOTR-a :? gospodar ima 6 knijga koje ili 3 toma koje opisuju jedan dogadjaj a SILM gomilu dogadjaja koji su samo u najvaznijim crtama napisani i to sve staje u jednu knjigu koja je “debela“ kao “Povratak Kralja“ (tu su negde) kako moze biti preciznije napisan? :? ?
Hurin Posted July 21, 2003 Report Posted July 21, 2003 Silmarilion je biblija u pravom smislu te reci.Nedavno sam u IPS-u uzeo Unfinished Tales.Knjiga je fenomenalna.Za one koji vole pricu o Turinu Turambaru tu je kompletan Narn Hin I Hurin tj. prica o Hurinu i njegovoj deci odnosno Morgotovoj mrznji prema njima.I jos mnogo sto sta. Ja inace volim Vilenjake ali mi je Hurin Talion najjaci lik.Citao sam Silmarilion nekoliko puta ali se i dan danas najezim kad procitam onaj deo kad on ostane sam na bojnom polju zamahujuci svojom sekirom i uzvikujuci...ono sto pise ispod . U IPS se moze naci SVE od Tolkina, naravno na engleskom.
Kakashi Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 Po ceni od (ako se ne varam) 823din za svaku knjigu Istorije Srednje zemlje...
Grifon Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 ...Obozavam pricu o pogibiji Fingolfinovoj,mada je svako poglavlje remek delo...a:
Kai Hansen Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 Najbolja glava mi je Nirnait Adroiad(stvarno ne mogu tacno da ga napisem) -Bitka Nebrojanih suza ! A takodje obozavam scenu borbe izmedju Fingolfina i Morgotha!
Kakashi Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 Ako se ne varam, Nirnait Arnoidiad . Ainulindalë me je odusevila jer objasnjava sve a:.
ursus arctos Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 .. najbrutalnija scena - ".. Najzad, Fingon ostade sam sa mrtvim strazarima oko sebe; i borio se sa Gotmogom dok mu drugi Balrog ne zadje iza ledja i baci plameni bic oko njega. Tada ga Gotmog posece svojom crnom sekirom, a iz slema Fingonovog, dok ga je rasecao, suknu beli plamen. Tako pade uzviseni kralj Noldora; a oni ga sabise i smrvise u prasini svojim buzdovanima, a njegovu zastavu plavu i srebrnu, zgnjecise u lokvi njegove krvi. "
DarkMore Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 "A iz seciva odjeknu hladan glas kao odgovor:Da,napicu se tvoje krvi rado,da bih tako mogao da zaboravim krv Belega,mog gospodara,i krv Brandira ubijenog nepravedno.Ubicu te brzo! Onda Turin postavi balcak na zemlju,i baci se na Gurtanga,a crna ostrica mu oduze zivot." Iz price o Turinu Turambaru,inace mom omiljenom heroju.Ne znam zasto mi je on najgotivniji?Valjda zato sto je tako kontraverzan!
Valaon Posted July 22, 2003 Report Posted July 22, 2003 Knjiga je mnogo dobra ,ali se mora procitati vise puta da bi se pohvatali svi likovi.Omiljena deo mi je o Fingolfin-ovoj borbi sa Morgotom i njegovoj smrti i Nom(prijatelj ljudi) je veoma jak.
THE WIZARD Posted July 26, 2003 Report Posted July 26, 2003 a sta kazete na objasnjenje o postanku meseca i sunca mnogo dobro
Riskitz Posted September 13, 2003 Report Posted September 13, 2003 Bas sam pre neki dan zavrsio citanje knjige. Bukvalno sam uzivao u svakom njenom delu i mislim da cu ubrzo poceti opet da je citam. Pored nabrojanih poglavlja koja su stvarno dobra i zanimljiva mogao bih jos uvrstiti i pricu o Berenu i Lutjeni. a:
Pagan Saviour Posted September 14, 2003 Report Posted September 14, 2003 Jednom recju SMOR Dobro,razumem da knjiga nije na prvu loptu ali predaleko je od smora... Uzmi procitaj je pazljivije bice ti mnogo jasnije... a: Uradio (procito opet) I povlacim rec knjiga je mnogo bolja mnogo bolja od gospodara. A i procitao sam je za 5-6 dana 8O prosli pit kad sam je citao citao sam je 5-6 meseci a: Moje omiljene glave su:O Berenu i Lutijeni,O Turinu Turambaru,O padu Dorijata ma sve su do jaja.
Elessar Posted September 15, 2003 Report Posted September 15, 2003 Bua ha ha ha ha!!!Tako je braco!Samo ti citaj vise puta pa ces sve vise zapazati razne sitnice koje su ti promakle ranije.
Kveld Posted September 16, 2003 Report Posted September 16, 2003 Meni je pochetak najbolji , stvaranje sveta i Melkor koji peva pesmicu unazad ...ne znam shto se svi lozite na Berena i Lutijenu , meni je taj deo taaaaaaako patetichan ,vishe mi se svidja pricha o onoj ribi koja je odlepila tj dobila amneziju pa bila sa svojim bratom i na kraju se ubila (davno citah ja to eh).A ni Tolkinov prsten nije losh , sazna chovek svashta....
Lord Ehtelion Posted September 17, 2003 Report Posted September 17, 2003 Zvala se Niënor Niniel i bila je sestra Turinova.... a: Ni meni deo o Berenu i Lutijeni nije nista posebno... :|
Recommended Posts