Haos sam ja Posted January 30 Report Posted January 30 (edited) Odličan italijanski bend sa lepim ženskim vokalom koji iza sebe ima 3 albuma, a probili su se i do Metal Blade records za koji će izdati svoj četvrti album "The Spin". Moj favorit je prethodni album "Close", a ni prva dva nisu nipošto loši. Već su dosta poznati i očito ne planiraju da stanu, prvi singl sa novog albuma je napolju, spot po svemu sudeći barem delom sniman u Srbiji. Mistyr - Drums Alberto - Guitars (lead) Mark Sade - Guitars, Bass Sara - Vocals Edited January 30 by Haos sam ja 1 Quote
Havočka Posted January 30 Report Posted January 30 Pokusao je Rtanj nekoliko puta da ih dovede, one godine kada su bili na Brutalu zamalo pa i uspeo. Prelep bend 1 Quote
azal Posted January 31 Report Posted January 31 do jaja spot. ja sam jednom bio u rimu sa porodicom bas kad su trebali da sviraju i otkazali. bilo bi do jaja da dodju, prosli album je bio savrsen. Quote
Kumodraski Vo Posted January 31 Report Posted January 31 Ja sam slusao ono nesto pre nego sto su bili poznati Poslusacu i ovo ostalo, vidim ima i neki goth uticaja tu.. Quote
kuruz Posted January 31 Report Posted January 31 prvi album najbolji, a dobri i ostali super ovaj novi spot Quote
HellAwaits Posted February 2 Report Posted February 2 Odlično. Meni prvi i prethodni album prva liga, ova pesma takođe obećava. Quote
ShinigamY Posted March 6 Report Posted March 6 Bas mi iskocilo na youtube-u spot, seo odgledao, i vilica do poda. Ne secam se kad mi je pesma od 8 minuta tako brzo prosla i da sam sa toliko paznje sve odslusao. Sramota me da kazem da mi je ovo prvi susret sa bendom, al' evo upravo seo da radim nesto i sluske na glavu i teraj diskografiju. Kako do jaja doomcina lebe mekani. Devojka ima VOKALCINU jebote, ni u jednom momentu da smara nesto, ima range, ima ukrase, ne razvlaci previse, nisu prekratke reci. Ovo ce se tek slusati 1 Quote
Haos sam ja Posted March 7 Author Report Posted March 7 U što je dobra ova najnovija, fantazija. Prošli album je imao dosta nekih orijentalnih ukrasa i vajba, a ovaj izgleda vozi na neku vintage i noir priču. Čeka se album s nestrpljenjem a za mesec i kusur dana i live ugođaj. 2 Quote
HellAwaits Posted April 11 Report Posted April 11 (edited) Danas zvanično objavljen i odmah poneo (skroman) epitet Album of the Day na Bandcamp-u. https://daily.bandcamp.com/album-of-the-day/messa-the-spin-review Zavrtimo Spin: https://messa.bandcamp.com/album/the-spin Edited April 11 by HellAwaits Quote
azal Posted April 12 Report Posted April 12 verovatno album godine za sad. toliko dobrih ideja spakovano u samo 40 minuta. Quote
HellAwaits Posted April 13 Report Posted April 13 (edited) Odličan album! Pregršt raznih uticaja, lepo odmerenih i odsviranih/otpevanih kako njima odgovara. Da se ja pitam, sve pesme ispod pet minuta bile bi radio hitovi, naročito Fire on The Roof i Reveal. Naročito mi je drago što su utkali bluz uticaje, što danas nije čest slučaj u metalu. Možda se ne bh iznenadio da mi ovo nije promaklo, sjajna obrada iz 2023: https://messa.bandcamp.com/track/hellhound-on-my-trail-originally-by-robert-johnson Znaju i oni gde đavo spava. Edited April 13 by HellAwaits Quote
kuruz Posted April 13 Report Posted April 13 (edited) dobar je album, ali ni na jednom posle prvog nemaju hit kao što je Blood i to mi nedostaje Edited April 13 by kuruz Quote
azal Posted Monday at 01:36 PM Report Posted Monday at 01:36 PM 18 hours ago, kuruz said: dobar je album, ali ni na jednom posle prvog nemaju hit kao što je Blood i to mi nedostaje DHG nema nijedan hit kao Traces of Reality Quote
chess Posted Monday at 05:25 PM Report Posted Monday at 05:25 PM Preslusavam ovaj album ide mi 3,4 put na repeat. Ima svega, vokal je cini se najvise inspirisan Siouxie Sioux, pogotovo na At Races, tu ima i Killing Joke vajba meni bas dobra stvar. Veoma vesto su napakovali razlicite ideje u album i to zvuci prirodno, sve pesme su vrh, mozda se poslednja jedino malo duze razvlaci nego sto bi trebalo al ne smeta mi toliko. Super je i produkcija, sve na nivou, jak i kreativan album. 1 Quote
Haos sam ja Posted Tuesday at 01:28 PM Author Report Posted Tuesday at 01:28 PM U što album. Gde nema hitova, svaka pesma može kao singl. Moram da priznam da mi je poslednja najtanja mada je i ona dobra, al sve pre toga savršenstvo. Mnogo ukusno sve uklopljeno i baš kao celina prevazilazi puk zbir sastavnih delova. Vokal je super ali nije sad neki unikat, meni je kao Jex Thoth i ta occult doom rock pričica, više mi je magija kako lepo naleže na instrumentale i ovog puta dosta hitičniji refreni nego do sad. Najbolje kod ovog benda mi je što kao da za svaki album izaberu malo drugačiju temu, prošli je imao neki orijentalni, magreb vajb, razvučen je bio, ovaj više vozi na neku vintage blues rock priču sa jazz noir momentima, muštikle, dupli viski u nekom midwest baru u sred ničega dok svira neki raspali prašnjavi klavir u pozadini, seta, gotovo kafanski vajb, al ne na balkanski način. Producentu takođe komplimenti kako je sve srezano na pravu meru, a sa dovoljno prostora da se ubace atmosferični momenti bez da se izgubi osnovna struktura pesama. Majstorija. 1 Quote
Grobodan Posted Wednesday at 07:45 PM Report Posted Wednesday at 07:45 PM On 4/15/2025 at 3:28 PM, Haos sam ja said: al ne na balkanski način. Pozdravlja At Races spot. Sve ostalo tako je slažem se, majstorski album i najveći rokenrol bend. Quote
Recommended Posts