Žderač Posted May 20, 2004 Report Share Posted May 20, 2004 Dobro, zajebo sam veličinu slova, ko će ga povatati, ali sam reči pravilno otkucao. I naravno da nema pojente raspravljati o tome koja stvar je najbolja, sve3 su podjednako dobre, samo se izdvaja "My Empires Doom", kao što kolega Analizator reče, i to je upravo pesma koju spremamo da obradimo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thereisnolight Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Al ipak empty je bila moja prva true-black metal pjesma i zauvijek mi je u srcu.... Empty nije true black metal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thereisnolight Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Wrath of the Tyrant i In the nighside eclipse su meni ponajbolji black metal albumi.Anthemsi koji su prijelazni album u emperorovoj glazbi mi je tkođer odličan.Equillibrium i prometheus su više prog/black ali su mi prilično dobri,čuda radi samoth sa gitarom.Emperial live ceremony najbolji live koji sam ikad čuo uz Cryptopsyev Non so live. R.I.P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žderač Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Equilibrium niukojem slučaju nije prog/black, više Avanguarde Black Death metal, a prometheus je pravi Extreme Avanguarde metal. A Emperial Live Ceremony je samo tehnički doveden do savršenstva, ništa posebno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnaLizator Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 ...Osim kad Ishi prsne glas na clean deonicama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Wrath of the Tyrant i In the nighside eclipse su meni ponajbolji black metal albumi.Anthemsi koji su prijelazni album u emperorovoj glazbi mi je tkođer odličan.Equillibrium i prometheus su više prog/black ali su mi prilično dobri,čuda radi samoth sa gitarom.Emperial live ceremony najbolji live koji sam ikad čuo uz Cryptopsyev Non so live. R.I.P Nesreco jedna, sva ta "cuda" radi Ihsahn. Samoth je, muka, sveden na ritam gitaru na poslednja dva albuma (na Prometheus-u cak nije odsvirao ni sve ritam deonice). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thereisnolight Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Nesreco jedna, sva ta "cuda" radi Ihsahn. Samoth je, muka, sveden na ritam gitaru na poslednja dva albuma (na Prometheus-u cak nije odsvirao ni sve ritam deonice). Ja sam pročitao da je to samoth a i zašto ne bi bio on,čuj samo svirku zyklona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Pa ti procitaj u bookletu originalnog izdanja, pa ces videti: Ihsahn - rythm and solo guitars, bass, keyboards Samoth - additional guitars A mogao si to da vidis i na Emperial Live Ceremony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hornburg Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 I pored toga sto mnogo volim Summoning, moram priznati da Emperor imaju najbolji album, a to je 'Anthems...'. Naravno, sve su im pesme odlicne tako da je tesko izdvoiti neku posebno. Uzgred Vegard Tveiten je najbolji muzicar na BM sceni i najpametniji. A to ako je u trenutku isfalsirao glas, voleo bih da vidim nekog druog kako bi to radio umesto njega. Toliko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thereisnolight Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Pa ti procitaj u bookletu originalnog izdanja, pa ces videti: Ihsahn - rythm and solo guitars, bass, keyboards Samoth - additional guitars A mogao si to da vidis i na Emperial Live Ceremony. Ne znam svirat pa ne razlikujem jebiga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žderač Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Uzgred Vegard Tveiten je najbolji muzicar na BM sceni i najpametniji. A to ako je u trenutku isfalsirao glas, voleo bih da vidim nekog druog kako bi to radio umesto njega. Toliko... A ko je taj deran, ako se sme znati? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Ihsahn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žderač Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 I sumnjao sam, ali nisam smeo sebi da dopustim da pogrešim na taj glupi način, jer zaista nigde nisam video Ihsahnovo pravo ime, za razliku od ostalih koje viđeh, ali zaboravih. Hvala na informaciji! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hornburg Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Ihsahn. Upravo tako Vegard je njegovo pravo ime. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted July 26, 2004 Report Share Posted July 26, 2004 Gledao sam juce "Emperial Live Ceremony" Jebacki mocan koncert 'You know this next song. I want you to really bang your heads on this one!' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neithan Posted July 26, 2004 Report Share Posted July 26, 2004 Vegard Tveiten je najbolji muzicar na BM sceni i najpametniji. A to ako je u trenutku isfalsirao glas, voleo bih da vidim nekog druog kako bi to radio umesto njega. Toliko... Upravo tako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
(Z)arkhon Posted August 13, 2004 Report Share Posted August 13, 2004 stro se tice kvaliteta zakon nejasno mi je na emperial live sto ihsahn pored vokala svira lead guitaru,a samoth uglavnom one lake dionice pratece.ja sam cuo da su se oni raspali jer je ihsahn htio sve za sebe(vidi prometheus)All Music,Lyrics and Arangements by Ihsahn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamsun Posted August 13, 2004 Report Share Posted August 13, 2004 stro se tice kvaliteta zakon nejasno mi je na emperial live sto ihsahn pored vokala svira lead guitaru,a samoth uglavnom one lake dionice pratece.ja sam cuo da su se oni raspali jer je ihsahn htio sve za sebe(vidi prometheus)All Music,Lyrics and Arangements by Ihsahn... Pa on je uvijek svirao lead gitaru. . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black#1 Posted October 5, 2004 Report Share Posted October 5, 2004 Ma...Emperor RULA! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millosh_024 Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 Tada progovori noćni duh Zatvori svoje oči I pogledaj u ovaj svet Koji ti otkrivam Vidi gde se večnosti rađaju Zatvori svoje oči Ugledaj moći slomljenog pečata Vidi lažove okovane trnjem Strahuj I ti ćeš pasti Slabost guši tvoju volju Usudi se A nikada ne padni Mudrost vodi njega Jakog koji može da porekne Smrt I ja govorim Ali da li sam čut? Trošeći vizije na svet zaslepljenih budala I dalje prezirem Praznu kontradikciju života Ako samo da bi zbunio Finalna istina će izgovoriti moje ime Tada progovori noćniduh Noćniduše Duše Obavij moju dušu Omađijan haosom U beskrajnom lavirintu započet Do mrtvih krajeva vođen budalama Tražih kugu Za one koji se smeše zidovima U poniznom strahu Ipak, ratoborni načini dođoše svome kraju Nikakav rat ne bi mogao da zasiti moju glad Gladujući za smrću sam Tmini ponovo rođen Ni jedna žrtva prevelika Uhvaćen u jedan drugi lavirint Doista beskrajan I dalje Ovaj lavirint je moj Nema mira za mene Nikakav mir ja ne tražim Moja potraga doseže mnogo dalje Ni jedna žrtva prevelika Uhvaćen u jedan drugi lavirint Doista beskrajan Ipak,ovaj lavirint je moj Pozdravljam najveći pad Taman je duh mojeg prikazivanja Taman je moj poziv I dalje žudeći I dalje raskidan Čuj me gospodaru Ovog sveta u koji sam ponovo rođen Nosioče moje stigme,ti si uz mene Ipak, ne tražeći dar već vođstvo Jer ja sam davaoc iskušenja Ti si izvršioc tvojih nagrada Kosmičke sile vode me Više otmen, više slobodan Ljubav i mržnje i sve između Sve ih dočekujem u ekstazi Uzmi me Venero Zavedi me Mars Opsedni me Otkini moju dušu od razuma Ni jedna žrtva prevelika Uhvaćen u još jedan lavirint Doista beskrajan Ipak,ovaj lavirint je moj A ja sam tvoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millosh_024 Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 (edited) Alsvartr (zakletva) Čuj me o noćni duše Oče moga tamnog lika Iz ovog sveta u kojem ti počivaš Pokraj ovog jezera krvi Iz kojeg se mi hranimo da se živimo Dozivam tiho tvoje prisustvo dok polažem ovu zakletvu Neka ova noć nosi moju volju I neka ove stare planine zauvek pamte ovu noc Neka Šuma šapuće moje ime I neka oluja donese ove reči do krajeva svih svetova Neka mudri mesec bude moj svedok Dok se kunem na svoju čast U počast mog ponosa i tame Da ću vladati najmračnijom mudrošću O noćni duše Ja sam sjedinjen sa tobom Ja sam večna snaga Ja sam imperator Vetrovi i oluje, obavijte nas sad Položite pustoš po svetlosti dana Otvorite kapije do mračnijih zemalja Mi širimo naša krila i odlećemo!!!!!!!! Edited January 7, 2005 by Millosh_024 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninga Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 Bravo bravo - Ihsahn je bio veliki pjesnik i muzicar svaka mu cast dobro zvuci i na nasem jeziku Ajde "Ja sam crni carobnjaci" ili "Sa snagom ja gorim" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millosh_024 Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 (edited) Sa snagom gorim Duboki zeleni tamni haos Zaslepnjen trčim ovim putevima Znam ih srcem Vode me do vrelih litica Dominantno stoje iznad vodene ivice Beživotne I ovo je moja fondacija Hladni kamen Formiran samo sa vetrovima i vremenom Kako neranjive Beživotne Ahh.... Žudeo sam da budem sjedinjen sa ovim Ipak,vode zovu moje ime Jednom želim da vidim Biće iza glasa Lice ove zavodnosti Lepotu moga bola Da li sam blagosloven ili proklet prisustvom Koji je moj zločin Koje je moje dobro delo Da li je ovaj život moje iskupljenje Da li da se pokajem ili nastavim Mrzim svoje meso Njegova dimenzija je otrovala moju dušu sumnjom Nateralo me je da sumnjam u suštinu postojanja Robovi su od ovog sveta Dobili slobodu da postave lance na gospodara Vuk više nije slobodan Otpusti lance i pođi po mene -starac- Iznenada,njegovi tužni pokliči bivaju umrtvljeni. Iz hladne magle dođoše tri impresivna broda. Jedra pokidana mnogim olujama, a krme ukrašene Najstrašnijim zmajevima koje je ikada ugledao. A posada je brojala, tri puta dvanaest ukupno. Stajaše nepomično. Obavijeni u sive,izlizane plaštove. I ispod njihovih zasenjenih lica,zavodljiva pesma. Priziva ga da se ukrca. Bez oklevanja prihvata. I oni odploviše Ovim morima U kojima sam se udavio toliko puta Rasipam pepeo sudbine I dalje moji plameni gore gladno Sa vatrom u srcu Dočekaću obale ispred Iako,ne znam šta će goreti Čežnja.... Ahhh..... U daljini Čujem kako talasi prelivaju čvrsto tlo I u ovom momentu sam zaslepljen Podari mi vid da mogu da ugledam Ono što čeka predamnom Proklete da su moje smrtne oči Jer umiru u svetu smrti Čuj moj doziv... Vraćam se do uzdignutih litica Doista blistaju snagom Iako,ništa ne naučih Sa snagom ja gorim.... Naježim se kod clean vocal delova. Fenomenalno. Jebote,kako se kaže Gargoyle na našem?! Edited January 7, 2005 by Millosh_024 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millosh_024 Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 Imam urađene prevode manje više celog Anthemsa i Equilibriuma. (neke reči još ne stoje 100% i treba popraviti i doterati...) ovih dana možda uradim i Nightshade i Promeheus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millosh_024 Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 I am the Black Wizards ====================== Mightiest am I, but I am not alone in this cosmos of mine. For the black hills consists of black souls, souls that already dies one thousand deaths. Behind the stone walls of centuries they breed their black art. Boiling their spells in cauldrons of black gold. Far up in the mountains, where the rain fall not far, yet the sun cannot reach. The wizards, my servants, summon the souls of macrocosm. No age will escape my wrath. I travel through time and I return to the future. I gather wisdom now lost. I visit again the eternally ancient caves, before a mighty Emperor thereupon came. Watching the mortals "discovering" my chronicles, guarded by the old demons, even unknown to me. Once destroyed their souls are being summoned to my timeless prison of hate. It is delightful to feast upon the screaming souls that was destroyed in my future. How many wizards that serve me with evil. I know not. My empires has no limits. From the never ending mountains black, to the bottomless lakes. I am the ruler and has been for eternity's long. My wizards are many, but their essence is mine. Forever there are in the hills in their stone homes of grief. Because I am the spirit of their existence. I am them. Ja sam crni čarobnjaci ====================== Najmoćniji sam ja Ali nisam sam u ovom kosmosu svome Jer su crna brda sačinjena od crnih duša Duša koje su već umrle hiljadu smrti Iza kamenih zidova vekovima su hranile svoju crnu umetnost Ključajući svoje čarolije u kotlima od crnog zlata Daleko u planinama,gde kiša na pada daleko Ali dokle sunce ne može da dopre Čarobnjaci,moje sluge, prizivaju duše makro-kosmosa Ni jedno doba neće izbeći moj gnev Putujem kroz vreme i vraćam se u budućnost Skupljam mudrost sada izgubljenu. Posećujem ponovo večno prastare pećine Pre tamošnjeg dolaska svemoćnoga imperatora Posmatrajući smrtnike kako "otkrivaju" moje spise Koje čuvaju stari demoni,nepoznati čak i meni Nekada uništene njihove duše bivaju prizvane Ka mome bezvremenskom zatvoru mržnje Predivno je gostiti se vrištućim dušama Uništenima u budućnosti Koliko je čarobnjaka koji me služe zlom Ne znam Moja imperija nema kraja Od beskrajnih planina crnih Do jezera bez dna Ja sam vladar i bio sam do kraja večnosti Mojih čarobnjaka je mnogo ali njihova esencija je moja Zauvek su u brdima i svojim kamenim domovima tuge Jer ja sam duh njihovog postojanja. Ja sam oni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts