Millosh_024 Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 Ajd' ovako; Omiljena pesma i zašto? Quote
Misantrophil Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 In longing spirit, zato sto kad je slusam osecam da uspostavljam duhovni kontakt sa necim svemocnim a volim i Decrystalizing Reason zato sto ima fenomenalne deonice Quote
kuruz Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 Empty-savrshenstvo texta i muzike Decrystallizing Reason-deo koji pochinje na 4:06..uh.. The Loss and Curse of Reverence-fenomenalna pesma Quote
WoI Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 I Am The Black Wizards - prva pesma od Emperora koju sam cuo + odlican gitarski rif na pocetku Thus Spake The Nightspirit - veoma zarazna klavijturska deonica Night Of The Graveless Souls - takodje jedna od prvih pesmica koje sam cuo Decrystallizing Reason - kao sto rekose kolege pre mene, odlicne deoncie a pogotovu oko 4:00 Quote
Millosh_024 Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 (edited) Into the infinity of thoughts - zbog sinth rada i atmosfere kao i na celom ITNE-u. (svaki navedeni razlog je "između ostalog") The acclaimation of bonds - opet zbog sinth rada nakon prve strofe With strength I burn - Clean vokal + srednji narativni deo + text Elegy of Icaros - Gitarske deonice na sredini pesme + uvod The Wanderer - Jedinstvo gitare i sinth-a Depraved - opet sinth (kao violine) zajedno sa gitarom i opštim grove-om. Ovo je ono što mi trenutno pada na pamet ali ruku na srce, mislim da nemaju stvar za koju mogu reći da mi se ne sviđa a da ne ispadnem totalni lažov. Moglo bi se shvatiti da volim Emp samo zbog klavijatura ali nije baš tako. No, to mi je ipak najbolji deo svega a sve (od textova preko gitara do bubnja...SVE!) je tako da bolje ne može biti. Edited July 10, 2005 by Millosh_024 Quote
kuruz Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 U je zaboravio sam na Night of the Graveless Souls!I mnogo vishe volim live verziju. Ready for something oldeeerrrrr?Let Trym introduce this one to!!!NIGHT OF THE GRAVELESS SOOOUUUULS!!!! Quote
Misantrophil Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 e da odlicna je i cosmic keys to my creations, obozavam je Quote
Millosh_024 Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 (edited) I mnogo vishe volim live verziju. Možda zato što je produkcija na studijskoj verziji tr00 neKro Grim Satanic blakk metul sa sve šumovima kao ravnopravnim instrumentom? Ready for something oldeeerrrrr?Let Trym introduce this one to!!!NIGHT OF THE GRAVELESS SOOOUUUULS!!!! Lepo je on to najavio ali me zasmejava što svaki put na tom koncertu kada je rekao "IX Equilibrium", trgne glavu na gore. Bolje da ćuti i svira i peva. A i ono pucanje glasa na Icaros-u. Ili ono "I wunt yo to riiili BANG yer heads on dis one!" Ma,dobar je Ihsahn bez obzira na provale. Još je bolji zbog toga. Edited July 10, 2005 by Millosh_024 Quote
Misantrophil Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 e da kako mije smesno kad mu pukne glas na Elegy of icaros Quote
Millosh_024 Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 "I AM THE CHALANGER OF GRAAAAVIII-TII-IIII-WAAAAHHH!!!!!" Ma,ok,dešava se i najboljima. Bar se zna da nema laži,nema prevare. What you see is what you hear. Quote
Misantrophil Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 naravno ali opet po meni Insahn je fenomenalan vokalista Quote
Millosh_024 Posted July 10, 2005 Report Posted July 10, 2005 Hej,to niko ne poriče. Po meni,on je "najbolji glas u black metalu" (ne kažem da je "najbolji black metal glas" već...kao što rekoh...) Quote
WoI Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 U je zaboravio sam na Night of the Graveless Souls!I mnogo vishe volim live verziju. Ready for something oldeeerrrrr?Let Trym introduce this one to!!!NIGHT OF THE GRAVELESS SOOOUUUULS!!!! To kolega Znaci najbolji live black metal album u istoriji Quote
WoI Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 Bas sam nasao u Mordoru DVD za 1800 din pa cu da idem da kupim Quote
Misantrophil Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 sto bi bacao pare za original kad mozes da nabavis i fals za 150 din na divx Quote
WoI Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 sto bi bacao pare za original kad mozes da nabavis i fals za 150 din na divx Imam fals,al volim da sakupljam originale. A plus ovo je DVD tako da je zvuk i slika jedno 10x bolja Quote
Millosh_024 Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 Koncert jeste fenomenalan ali nekako...em u jako malom prostoru,em budale u publici...a i izbor kadrova baš i nije neki. Ipak,najbitnija je svirka a ona je fenomenalna. E,da...još jedna zamerka za DVD...zvuk je jako TIH! Treba poprilično pojačati i DVD i TV da bi bilo zadovoljavajuće. A i extra-materijal na DVD-u je tužan.Da imam kopiju,ne bi se bunio ali original... Quote
WoI Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 Koncert jeste fenomenalan ali nekako...em u jako malom prostoru,em budale u publici...a i izbor kadrova baš i nije neki. Ipak,najbitnija je svirka a ona je fenomenalna. E,da...još jedna zamerka za DVD...zvuk je jako TIH! Treba poprilično pojačati i DVD i TV da bi bilo zadovoljavajuće. A i extra-materijal na DVD-u je tužan.Da imam kopiju,ne bi se bunio ali original... aj pali onda ne uzimam Quote
Jellybelly Posted July 12, 2005 Report Posted July 12, 2005 Ihsahn je po meni najbolji muzicar u black metalu. Pevac, gitarista, klavijaturista, kompozitor, tekstopisac...on sve ovo radi, i to radi odlicno. Quote
Jellybelly Posted July 12, 2005 Report Posted July 12, 2005 Quorthon je isto fenomenalan muzicar, mada je on vise od pukog black metal muzicara, on je otac black metala i otac viking metala, veoma kreativan covek, stvarno mu se divim. Ihsahn je takodje svojim radom na neki nacin premostio granice klasicnog black metala (Satana, produkcija iz bureta i sl.), vec je u svoju muziku ubacio elemente klasike, kao i drugih metal zanrova. Pogledajte npr IX Equilibrium i Prometheus. Neobrazovani, napaljeni blacker koji pije krv u ime satane onako nesto ne bi smislio ni za 20 godina. Varg je lud ko struja ali ga postujem kao muzicara jer njegova muzika uspeva da kod slusalaca proizvede jaka osecanja, iako je veoma jednostavna. Sad bas ne volim toliko njegovo arlaukanje "riba mi odgrizla kurac, upomoc" ali moze da prodje. Uklapa se u celu muziku i stvara ledeno hladnu atmosferu. Dani Filth Quote
Millosh_024 Posted July 12, 2005 Report Posted July 12, 2005 Slažem se sa fillex-om. Ipak, i Ihsahn je isto tako više od pukog black metal muzičara (ali je i to,kao i Quorthon). IX Equilibrium bi mogao da se okarakteriše kao nešto što poseduje i tu neku viking odrednicu. Prometheus je opet taj neki epic i nema puno dodirnih tačaka sa black-om. A tu je i "A fine day to die" obrada što je verovatno najbolja viking pesma ikada. Mislim,na kraju krajeva, Ihsahn se nikada nije ustručavao da kaže da mu je Quorthon jedan od idola i uzora. Varg je previše tr00. Toliko tr00 da to nije zdravo. Muzika mu je fenomenalna,ali kao što f. reče, "riba mi odgrizla kurac,upomoć!" nije za svačiji ukus. Dani Filth Quote
Millosh_024 Posted September 3, 2005 Report Posted September 3, 2005 Ihsahn je po meni najbolji muzicar u black metalu. Pevac, gitarista, klavijaturista, kompozitor, tekstopisac...on sve ovo radi, i to radi odlicno. Evo,na novoj temi o "Najbolji gitarista u black metalu" za sada ubedljivo vodi. Quote
Jellybelly Posted September 29, 2005 Report Posted September 29, 2005 Vidim pricalo se omiljene pesme. Ajd i ja: I Am The Black Wizards - jeste njihova najpopularnija pesma ali je izuzetna. Atmosfera, riff...uff Cosmic Keys To My Creation And Times - isto kao i za prethodnu Inno A Satana - sta reci vise Thorns On My Grave - lep ali opet emperorovski iscasen riff i odlicne synth deonice, tekst In The Worldless Chamber - briljantan tekst kao i uvek, fenomenalna atmosfera Wih Strenght I Burn - odlicna melodija, synth linija preko podloge, ritam, clean vokali. Predivno. Curse You All Men - zestina i melodicnost u isto vreme Quote
Recommended Posts