Sale B.C. Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 apsolutno heavy, naravno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Imaju oni par čistih power pesmica, nema veze što su im rifovi pretežno heavy. Ponekad je teško razgraničiti ta dva pravca i zato ja za mnoge bendove koristim odrednicu heavy/power. Uz to, Joachim-ov tanki glas je tipičniji za power, nego za heavy. Primal Fear je već čisti heavy, zbog tipičnih heavy rifova i Ralfovog glasa ''sa jajima''. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Па, пре ће бити да је обрнуто, пошто ови, за разлику од Primal Fear, немају баш брзих песама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 ma nedojebani su ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 У праву су и Бошко и Влада. Коју то дефиницију пауер метала има Бошко???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 On mnoge evropske power metal bendove ne ubraja u taj pravac, tipa Stratovarius, Edguy, Sonata Arctica, Helloween od Keeper 2 na ovamo, a za neke američke heavy/thrash bendove, poput Metal Church, tvrdi da su power. Tako nešto, otprilike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Чудно, ти бендови су за мене чист пауер метал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Karleuš Jelenić Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 On mnoge evropske power metal bendove ne ubraja u taj pravac, tipa Stratovarius, Edguy, Sonata Arctica, Helloween od Keeper 2 na ovamo, a za neke američke heavy/thrash bendove, poput Metal Church, tvrdi da su power. Tako nešto, otprilike. Ama dokle cemo vise kradom da se tucamo?!? zaprosi me prince vec jednom, skupi makar tolko hrabrosti. zar sva ona obecanja padaju tek tako u vodu? I dalje grlim onog metalnog mecu svako vece se njime uspavljujem, secas se onog crnog medvedica sto si mi kupio na koncertu Finntrolla? budi po prvi put musko, muskarcina prelomi vec jednom, yumetal blejanje ili ja? samo da znas, cak sam i spremna raskinuti zbog tebe moj sveze sklopljeni brak. jebo te Metal Church, vodi me u pravi church - pravac pred oltar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Ja nikada nisam bio na koncertu Fintroll-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Joker Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Nit je Finntroll ikad svirao ovde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 :) :) Možda su gledali koncert malih trolova negde tamo u Finlandiji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Ja se isto vodim teorijom da je Hammerfall heavy metal, a ne power, isto kao i Primal Fear isto kao i Axel Rudi Pell...sta ja znam, verovatno je klasifikacija subjektivna u odnosu na ostalu mjuzu koju smo poslusali, doduse Hammerfall ima tih nekih "power elemenata" u vidu textova ili sta ja znam...mislim, ne znam, samo jednostavno smatram HF heavy metal bendom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Ja se vodim teorijom da su i HammerFall i Primal Fear power metal. Primal Fear bi mozda i mogao da se okarakterise kao heavy ali HammerFall nikako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invictus Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Ama ljudi, sta vam je? HF je heavy i ovo je glupa rasprava. Uostalom sve sto oni rade su Stormwitch davno uradili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Лепо речено, немам шта да додам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WindrideR Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Ja sam ih u pocetku smatrao Power Metal bendom. Kasnije sam poceo da uvidjam da su u stvari vrlo malo Power a mnogo vise Heavy Metal. Ipak, nije da nemaju nimalo Power elemenata u svojim pesmama, tako da bi ih najpre definisao kao Heavy/Power Metal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Fin je ovaj Masterpieces..pola covera chuh, pola ne chuh...fun je sve u svemu, lep izbor. Mene samo interesira, osim Kaia na IWO i Man.., dali ima drugih "gostujucih" vokala? Pre svega mislim na "Breaking The Law", previshe ono chudno zvuchi za Joakima.. PS. Ostaje Powergod-ov "Bleed For The Gods" najbolji cover album Edited July 11, 2008 by Angelystor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 To je Oscar Dronjak pevao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 'fala na inhvormaciji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelles Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Mene samo interesira, osim Kaia na IWO i Man.., dali ima drugih "gostujucih" vokala? Pre svega mislim na "Breaking The Law", previshe ono chudno zvuchi za Joakima..Na "I Want Out" pored Kaia gostuje i Udo on peva prateće vokale na refrenu, s tim što se nečuje. To znam jer imam spot za tu pesmu gde su ustvari montirani snimci iz studija za vreme snimanja pesme pa se tu vidi Udo inače nikad ne bih pomislio da je gostovao na IWO... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale B.C. Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 u tom spotu udo se daleko više bavi vinom nego pevanjem, ali nema veze, udo je car!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 (edited) Pre svega mislim na "Breaking The Law", previshe ono chudno zvuchi za Joakima.. Видим да ниси гледао њихов први видео. Свирали су на том коценрту ту песму - Дроњак пева, Канс бубња, а Рaфлинг свира гитару. Edited July 12, 2008 by RNA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerevar Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Видим да ниси гледао њихов први видео. Свирали су на том коценрту ту песму - Дроњак пева, Канс бубња, а Рaфлинг свира гитару. Дроњак пева, Канс свира гитару, Елмгрен бубња, Рафлинг је басаџија и Розен свира гитару. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invictus Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 To je ta ultimativna postava. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Да, дефинитивно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts