azal Posted July 10, 2009 Report Posted July 10, 2009 http://www.heraldtribune.com/article/20090...ons-rocker-dies Quote
Ајлин Posted July 10, 2009 Report Posted July 10, 2009 Svaka čast čoveku kad je sa 47 bio deda. Dida. Majstor. Quote
Ајлин Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Nespojivo zvuči, ali mi Midnightov glas u nekoliko navrata, a pogotovo na Strange & beautiful, ima čas akslovsku notu, a čas neverovatno bouvijevsku A ovo što je radio posle na Sakadi ... - ko zna u šta bi on uplivao da je poživeo. Zanimljivu je muziku pravio posle Crimsona. Quote
Guest HEFEST Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Nespojivo zvuči, ali mi Midnightov glas u nekoliko navrata, a pogotovo na Strange & beautiful, ima čas akslovsku notu, a čas neverovatno bouvijevsku A ovo što je radio posle na Sakadi ... - ko zna u šta bi on uplivao da je poživeo. Zanimljivu je muziku pravio posle Crimsona. Ima li neko njegov solo rad mislim da se zove Music from the attic ili slicno? Quote
Divlji Tigar Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Taj nikada nije izdao, ima albume "M" i "Sakada", kao demo "M2". Quote
Ајлин Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 (edited) Ako misliš na onaj EP koji je prvo izdao, to je isključivo preko sajta prodavao svojim diehard fanovima... Tako da pretpostavljam da se može naći (verovatno) po aukcijama, ne znam koji je tiraž bio, a za cenu bolje da ne pitam... A poslednji njegov solo, Sakada, ima da se nabavi regularnim putevima (amazon i sl), ali bolje ga poslušaj najpre jer nije sigurno da će ti se svideti Hefeste - svačega ima na njemu, Midnight se baš "razmahao" posle Crimsona Upade Tigar. Dakle taj M je EP. M2 - ništa ne znam o njemu niti mogu da otkopam... Edited July 29, 2009 by Ајлин Quote
Divlji Tigar Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Znam ja da je "M" prodavan samo preko sajta, tiraž 500 primeraka. Neki smatraju da je "M" EP a neki da je album, ja smatram da je album jer ima 8 pesama. Quote
Runner Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Nespojivo zvuči, ali mi Midnightov glas u nekoliko navrata, a pogotovo na Strange & beautiful, ima čas akslovsku notu, a čas neverovatno bouvijevsku Pa da, ali ne samo njegov glas, nego bih ja rekao da uopste muzika na tom albumu u znatnoj mjeri podsjeca na stil hair-glam-hard-rock bendova i albuma koji su bili aktuelni tada, dakle pocetkom 90-ih. Upravo G’n’R, Aerosmith, Jon Bon Jovi, Skid Row, The Cult itd. Kad slusam “Strange & Beautiful” stvara mi se slika - pocjepane farmerice, natapirana frizura, marama oko glave, akustara & daire… :) Album zvuci previse americki i previse akusticno. I pored toga sto odudara od svoja dva prethodnika, na tom albumu se nalaze ako nista dvije odlicne stvari: “Song for Angels” i “Deep Inside Your Heart”. Ova druga mi je jedna od omiljenih balada uopste. Quote
Bata Trokrilni Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Ja sam taj Strange and Beautiful jednom čuo i više nikad. Od onakvog benda da se tako srozaju, ne znam šta im je trebalo. Quote
Wendigo Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 (edited) Pa da, ali ne samo njegov glas, nego bih ja rekao da uopste muzika na tom albumu u znatnoj mjeri podsjeca na stil hair-glam-hard-rock bendova i albuma koji su bili aktuelni tada, dakle pocetkom 90-ih. Upravo G’n’R, Aerosmith, Jon Bon Jovi, Skid Row, The Cult itd. Hm, mene taj album mnogo više podseća na Led Zeppelin, pogotovo mi Midnight-ov način pevanje vuče na Plant-a. Mada ima i glam uticaja. Koliko znam, on nikad nije ne krio da su mu omiljeni bendovi upravo hard rock bendovi 70-ih, i da bi najradije radio takvu muziku. Iako je "Strange and Beautiful" daleko lošiji od prva dva albuma, meni je ipak slušljiv. Ima svojih interesantnih momenata. Edited July 29, 2009 by Wendigo Quote
Ајлин Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Pa da, morali su izgleda malo da "prošire dvorište" rekla bih da je njegov uticaj u pitanju, slušajući solo rad... I u pravu si, način pevanja podseća doista na Planta, ali mi je boja glasa zamirisala na Axla i Bowieja , i to po pesmama. Koliko je emocija unosio u pesme, neverovatno. Slušam ponovo Lonely, jeza me prolazi od svakog sloga, kako ga otpeva, uhh... @Tigar: možda je njemu 8 pesama EP, lik je bio specifičan stvarno. Quote
Divlji Tigar Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 I misteriozan, čim je rasprodao ceo tiraž sajt je ugašen i on je opet nestao. Nemam pojma ni kada se saznalo za njegovo ime, znam da je tom 80tih krio tu informaciju kao zmija noge. Quote
Divlji Tigar Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 (edited) Mislim da je na metal arhivama bilo napisano njegovo ime i pre toga, ali nisam siguran. Edited July 29, 2009 by Divlji Tigar Quote
Guest HEFEST Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 Uh, jos uvek ne mogu da svarim to!!! Najveca tuga za mene jos od smrti Ingo-a. Quote
Ајлин Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 On će živeti dokle god puštamo njegovu muziku. Quote
Night Prowler Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Ne znam da l' je bilo: Crimson Glory - Live Presentation 1988 - Video 1. Lonely 2. Lost Reflection 3. Mayday 4. Painted Skies 5. Valhalla 6. Where the Dragons Rule 7. Lonely (Clip) 8. The Chant (Clip) http://www.megaupload.com/?d=M4Y0MT6S Zvuk je sasvim OK za ovako mator butleg, ima malo sustanja ali je OK. Slika je sranje, snimano jednom kamerom. Quote
Ајлин Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Au sunce ti... Valhalla, 2:50, šta čovek otpeva uživo... naježih se... Samo da pitam, kad ćete temu da preselite na prog. Quote
Bata Trokrilni Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Nikad, jer Crimson Glory nije prog. Quote
Ајлин Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Prema mnogim izvorima upravo jesu, i to rame uz rame sa Queensrycheom, Hair Apparent i još par bendova iz tih godina. Idi malo prošunjaj se pa javi Quote
Bata Trokrilni Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Po mnogim izvorima su i heavy, i to klasik iz 80-tih i greota ih je trpati u isti koš sa većinom bendova koji obitavaju na ovdašnjem power/prog podforumu. Što se mene tiče, i rani Queensryche je heavy. Quote
Ајлин Posted July 31, 2009 Report Posted July 31, 2009 Pa ja i nisam pitala tebe, nego moderatore. Quote
Recommended Posts