Kakashi Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 Sta mislite o njima? Usput, ako neko ima lyrics za "The Siren of the Woods" neka ih slobodno podeli sa ostalima a: . Quote
cotoha Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 Therion - sto puta isprichana pricha.. najljepsha pricha a: Zbog njihove Clavicule sam i pocheo da slusham metal.. Sto se tiche liriksa za The Siren of the Woods.. sjecam se da sam ih trazio davno po netu, i da sam naisao na informaciju da liriksi nisu nikada sluzhbeno objavljeni.. Ipak, uspio sam da iskopam samo jedan dio isitih, pa cu da podijelim to sa vama - nadam se da ce koristiti.. :> ------------------------------------------------------------------------- The Siren Of The Woods ------------------------------------------------------------------------- Enuma ilu awiluma Ardu Shamash apkallu baru Nergal ina ramanisu Annu ki-utu-kam ilu Parak simati Muballit mite Nergal allatu Mellamu mesaru La tapallah Annuaki Kettu Puluthu qillatu Erset la tari eimmu Ina ramanisu melammu Baru dinau Allatu Nergal Sar kissati Nergal allatua Allatu Adapa Ina ramaniusue Quote
Eurinoma Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 Od njih imam album "Secret Of The Runes"..... najbolja pesma sa ovog albuma mi je ubedljivo "Vanaheim''. Svidja mi se i ona obrada od Scorpionsa (koja nije na ovom albumu) ''Crazy Nights". Quote
Kveld Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 lepo shto se neko setio Theriona , mada mislim da oni nisu bash gothic , mozda bi zbog (izrazito magijskih) textova trebali biti svrstani u black , ali muzichki su stvarno nedefinisani ,proshli su kroz sve vrste metala, od deatha (kad su bili mali) preko heavy i trash-a ,u svakom sluchaju mnogo su dobri , choveku bude stvarno lepo dok ih slusha,drago mi je shto su se na SOTR konachno okrenuli svojim korenima ,tj skadinavskoj muzici i mitologiji , to im najbolje ide od ruke Quote
cotoha Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 lepo shto se neko setio Theriona , mada mislim da oni nisu bash gothic , mozda bi zbog (izrazito magijskih) textova trebali biti svrstani u black , ali muzichki su stvarno nedefinisani ,proshli su kroz sve vrste metala, od deatha (kad su bili mali) preko heavy i trash-a ,u svakom sluchaju mnogo su dobri , choveku bude stvarno lepo dok ih slusha,drago mi je shto su se na SOTR konachno okrenuli svojim korenima ,tj skadinavskoj muzici i mitologiji , to im najbolje ide od ruke :x :x :x :x :x :? :? :? :? :? :? O thrashu, heavy-ju, i "svim vrstama metala", kako ti rece, ni govora. Mislim, o tome je smijesno i raspravljati. Therioni u pochetku jesu bili death, kasnije gothic, a danas bih rekao da su goth/symph metal. Quote
sanguinia Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 Gothic sigurno nisu, o tome je mnogo puta raspravljano, a posto stvarno imaju uticaje svega i svacega, idealan su bend za Ostale pravce... Quote
Kakashi Posted February 19, 2003 Author Report Posted February 19, 2003 Gothic sigurno nisu, o tome je mnogo puta raspravljano, a posto stvarno imaju uticaje svega i svacega, idealan su bend za Ostale pravce... Kako su onda bile cak dve teme na gothic-u o njima? Quote
lady_of_the_snow Posted February 20, 2003 Report Posted February 20, 2003 Od njih imam album "Secret Of The Runes"..... najbolja pesma sa ovog albuma mi je ubedljivo "Vanaheim''.Svidja mi se i ona obrada od Scorpionsa (koja nije na ovom albumu) ''Crazy Nights". Pa moja preporuka ti je da nabavis Theli i Vovin...neces se pokajati....po meni to si ima najbolji albumi! Pozdrav! a: a: Quote
cotoha Posted February 20, 2003 Report Posted February 20, 2003 Kako su onda bile cak dve teme na gothic-u o njima? Uze mi rijech iz usta :roll: Quote
Kakashi Posted February 20, 2003 Author Report Posted February 20, 2003 Od njih imam album "Secret Of The Runes"..... najbolja pesma sa ovog albuma mi je ubedljivo "Vanaheim''.Svidja mi se i ona obrada od Scorpionsa (koja nije na ovom albumu) ''Crazy Nights". Pa moja preporuka ti je da nabavis Theli i Vovin...neces se pokajati....po meni to si ima najbolji albumi! Pozdrav! a: a: a: a: a: Quote
Kveld Posted February 20, 2003 Report Posted February 20, 2003 :x :x :x :x :x :? :? :? :? :? :? O thrashu, heavy-ju, i "svim vrstama metala", kako ti rece, ni govora. Mislim, o tome je smijesno i raspravljati. Therioni u pochetku jesu bili death, kasnije gothic, a danas bih rekao da su goth/symph metal. Na Lepaca Kliffoth su kombinovali trash i klasiku ,na Theli-u je bilo neshto slichno a kasniji albumi spajaju heavy i klasicu ,ti lepo slushaj muziku u pozadini horova i videces da to gothic nije .Gothic metal je neshto sasvim drugo ,obichno ima jednolichniji ritam ,nema solaze a gitare nisu toliku naglashene --> Therion su METAL ,mozda symph . ili slichna glupost ali greshish silno sinko kad ih nazivash gothicom samo zato shto koriste horove.Da nisu sluchajno i Blind guardian i Rhapsody gothic (i naravno Nightwish)? Quote
Kveld Posted February 20, 2003 Report Posted February 20, 2003 :x :x :x :x :x :? :? :? :? :? :? O thrashu, heavy-ju, i "svim vrstama metala", kako ti rece, ni govora. Mislim, o tome je smijesno i raspravljati. Therioni u pochetku jesu bili death, kasnije gothic, a danas bih rekao da su goth/symph metal. Na Lepaca Kliffoth su kombinovali trash i klasiku ,na Theli-u je bilo neshto slichno a kasniji albumi spajaju heavy i klasicu ,ti lepo slushaj muziku u pozadini horova i videces da to gothic nije .Gothic metal je neshto sasvim drugo ,obichno ima jednolichniji ritam ,nema solaze a gitare nisu toliku naglashene --> Therion su METAL ,mozda symph . ili slichna glupost ali greshish silno sinko kad ih nazivash gothicom samo zato shto koriste horove.Da nisu sluchajno i Blind guardian i Rhapsody gothic (i naravno Nightwish)? Quote
sanguinia Posted February 22, 2003 Report Posted February 22, 2003 Gothic sigurno nisu, o tome je mnogo puta raspravljano, a posto stvarno imaju uticaje svega i svacega, idealan su bend za Ostale pravce... Kako su onda bile cak dve teme na gothic-u o njima? Zato sto se o tom forumu ranije niko nije brinuo, i bilo je svacega. Therion nisu gothic, nemaju ni primesu gothic atmosfere sto je za taj pravac prilicno bitno... Simfonijski elementi *nisu* gothic. 'Operski' glasovi *nisu* gothic, takodje ni horovi... itd. itd. I po kom osnovu ljudi misle da su Therion gothic, nije mi bas najjasnije... :ne: Quote
Vitamin K Experience Posted February 22, 2003 Report Posted February 22, 2003 Stvano mi je žao što se na svakih par meseci rodi neka ovakva rasprava. Pomalo i iritira. Sanguinia, mislim da bi na forumu gothic doom & industrial trebalo da otvoriš važnu temu tipa "Gothic for dummies" da ne bi bilo više ovakvih sranja. Ukratko šta ima a šta nema veze sa gothic muzikom... Muziku im po mom mišljenju nije teško definisati... Uzmeš pesmu koju hoćeš, oduzmeš simfonijske elemente i obično ostane neki prosti heavy metal. Ako hoćete da razbijate glavu oko naziva tog pravca, zovite ga sympho-metal-all-in-one... Btw, volim ih. Služe mi za opuštanje, laki su za slušanje i lako varljivi čak i mojoj kevi (koja u životu nije "videla" metala). Omiljeni album mi je Vovin. Quote
sanguinia Posted February 23, 2003 Report Posted February 23, 2003 Sanguinia, mislim da bi na forumu gothic doom & industrial trebalo da otvoriš važnu temu tipa "Gothic for dummies" da ne bi bilo više ovakvih sranja. Ukratko šta ima a šta nema veze sa gothic muzikom... Ne, ja podrazumevam da na Gothic forum dolaze normalni i obavesteni ljudi kojima ne treba crtati... doduse, za svaki slucaj tu su i pravila A sto se tice Theriona... ranije sam ih slusala malo vise, a i sad mogu da cujem tu i tamo neku stvar - Vovin je manje-vise ceo slusljiv, ako se zaobidje onaj 'Wild Hunt' (valjda)... Quote
Kakashi Posted February 24, 2003 Author Report Posted February 24, 2003 Gothic sigurno nisu, o tome je mnogo puta raspravljano, a posto stvarno imaju uticaje svega i svacega, idealan su bend za Ostale pravce... Kako su onda bile cak dve teme na gothic-u o njima? Zato sto se o tom forumu ranije niko nije brinuo, i bilo je svacega. Therion nisu gothic, nemaju ni primesu gothic atmosfere sto je za taj pravac prilicno bitno... Simfonijski elementi *nisu* gothic. 'Operski' glasovi *nisu* gothic, takodje ni horovi... itd. itd. I po kom osnovu ljudi misle da su Therion gothic, nije mi bas najjasnije... :ne: E pa jebiga, mene su ubedili da tamo to najvise pripada, sta se moze. Da Therion nisu gothic, to je vise nego ocigledno. Quote
LordHypnos Posted March 8, 2003 Report Posted March 8, 2003 Od njih imam album "Secret Of The Runes"..... najbolja pesma sa ovog albuma mi je ubedljivo "Vanaheim''.Svidja mi se i ona obrada od Scorpionsa (koja nije na ovom albumu) ''Crazy Nights". Heh, otkud ti ideja da je 'Crazy Nights' pesma od Scorpions!? Mislim, nema sanse da oni imaju takvu stvar. U originalu je bend Loudness, sa albuma 'Thunder In The East'... Sto se tice Therion- nema mnogo price posto je to moj omiljeni bend. Oni su rodonacelnici sypmho-metala, ali sada su malo popustili i imaju sve vise razlicitih elemenata. Uopste nije bitan zanr ako dobro svuci, zar ne? Meni je najbolji 'Secret Of The Runes' (a imam sve albume), to je album sa, meni, najblizom tematikom. Chris se usavrsio u komponovanju a novi bubnjar je za klasu bolji od starog. U svakom slucaju Therion imaju jako malo veze sa goth-om. Quote
Ludi Burekdzija Posted March 21, 2003 Report Posted March 21, 2003 VRLO KULTURNO IZDIZUCE OD METALA a: a: Quote
fiction Posted March 21, 2003 Report Posted March 21, 2003 Therion je odlicna grupa.Vrlo originalna mjesaju dosta pravaca i sviraju ono sto im se svidja.Poslusajte Beauty In Black,pjesma bez ikakvih formi Quote
Tyrion Posted March 25, 2003 Report Posted March 25, 2003 Therion je odlicna grupa.Vrlo originalna mjesaju dosta pravaca i sviraju ono sto im se svidja.Poslusajte Beauty In Black,pjesma bez ikakvih formi znam, kako brutalno zvuchi sa ploche.... Quote
Shaman Posted March 27, 2003 Report Posted March 27, 2003 Veoma dobar bend. Therion slusam od skoro i veoma su mi se svideli. TO MEGA THERION a: a: a: Quote
Shaman Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 Ne samo od mene bice i od tebe. POZdrav Quote
Predator Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 TO MEGA THERION a: a: a: Bash se pitam odakle im inspiracija za pesmu i ime grupe. :? Heh heh...Hail Celtic Frost. Quote
Recommended Posts