ABIGAIL Posted September 4, 2004 Report Posted September 4, 2004 Imao sam dezinformaciju da je to iz Nabuko opere. Htio sam da provjerim za svaki slucaj... Iz opere "Nabuko?" Taj koji ti je to rekao je ocigledno slusao klasicnu muziku, a Djuzepe Verdi mu je favorit Koji lik... Quote
MissionVao Posted September 12, 2004 Report Posted September 12, 2004 Chudno. U Bechu su imali sve zhivo od Therona i to jako povoljno. tamo sam kupila Live In Midgard, koji je sranje, ali Bozhe moj, Therion je to... Inache, novi album mi se ne svidja. Meni je Vovin i dalje savrshenstvo, kao i SoR. Hm, pa ipak je Bech u Austriji Nije bitno, preslusala sam onako, jednom trecinom uha i ne svidja mi se. Jer ranije koji god album Theriona da uzmem, sve pesme su vishe nego odlichne. A sada imaju "pa moze da prodje", "nije bash toliko loshe" itd. U svakom sluchaju, jedva chekam da idaju DVD Quote
Kakashi Posted September 14, 2004 Author Report Posted September 14, 2004 (edited) Za sada sam pažljivo preslušao samo Sirius B. Izdvojiću: Son of the Son, Dark Venus Persephone, Kali Yuga part 2, The Voyage of Guerdjieff (The Fourth Way). Mada su i The Khlysti Evangelist i Wondrous World of Punt takođe jako dobre (ko reče orgulje? ). Edited September 14, 2004 by Hérétique Quote
Jackie Brown Posted September 14, 2004 Report Posted September 14, 2004 Pre nekog vremena sam dobila mp3 sa skoro svim njihovim albumima...Vovin mi se dopao,ali ipak SoR je album koji ce mi uvek ostati najdrazi zbog momenta kada sam ga kupila.....Imam i ''Live in Midgard'',ali sam ga jako slabo slusala od momenta kada sam ga kupila..... Volela bih da odem na koncert,ali se plasim da nije previse moguce..... Quote
Orbituated Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 Omiljene pesme: The Rise Of Sodom And Gomorrah Birth Of Venus Illegitima Eye Of Shiva Neverovatan sastav .. stvarno ih ne vadim iz playliste.. za sve prilike .. Njihova o fortuna mi se svidja ali mislim da su je sjebali na kraju sa onim tuc tuc ritmom ..bez njega ili sa nechim malo blazim bi bila sigurno uvrshtena u mojih 5 najomiljenijih .. Quote
KRANG Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 moje omiljene pesme su: via nocturna vanaheim pa ajde i ove 3 tvoje.. ima mnogo dobrih.. ja sam u grčkoj kupio original live in midgard, i oduševio se. posebno je dobra "symhony of the dead" Quote
Supergalactic Lover Posted September 16, 2004 Report Posted September 16, 2004 (edited) a "black sun"?? jel neko obracao paznju na tekstove ove pesme? konkretnije nisu mogli! Edited September 16, 2004 by Superius Deus Quote
Ora Posted September 16, 2004 Report Posted September 16, 2004 Dobro, Black Sun je neprikosnovena (uz To Mega Therion i Baal Reginon), to vec spada u Therion klasike. Quote
Supergalactic Lover Posted September 16, 2004 Report Posted September 16, 2004 da, da... "to mega therion" sam zaboravio... TO je stvarno klasika! mislio sam da skrenem paznju na "black sun" zbog tekstova Quote
Mr_Deadic Posted September 16, 2004 Report Posted September 16, 2004 Za sada sam pažljivo preslušao samo Sirius B. Izdvojiću: Son of the Son, Dark Venus Persephone, Kali Yuga part 2, The Voyage of Guerdjieff (The Fourth Way). Mada su i The Khlysti Evangelist i Wondrous World of Punt takođe jako dobre (ko reče orgulje? ). Od citavog Therion-a? Quote
Kakashi Posted September 16, 2004 Author Report Posted September 16, 2004 Sada pažljivo pročitaj prvu rečenicu . Quote
Ora Posted September 18, 2004 Report Posted September 18, 2004 Kad smo kod tekstova, da li je iko citao one "skrivene", tj. samo za clanove fan kluba? Quote
marcoman Posted September 18, 2004 Report Posted September 18, 2004 Jesam ja, dok sam bio clan fc-a, ali ne znam na sta konkretno mislis?? Quote
DevouredSoul Posted September 18, 2004 Report Posted September 18, 2004 Hm, pa ipak je Bech u Austriji Znam, ali mislila sam da nije neka velika razlika. Evropa and stuff Quote
KRANG Posted September 18, 2004 Report Posted September 18, 2004 Sada pažljivo pročitaj prvu rečenicu . e, ti si car. nego, kako to da niko nije pomenuo pesmu sirius b? meni je odlična... skoro ambijental.. Quote
fiction Posted September 18, 2004 Report Posted September 18, 2004 Niko ne spominje THe Beauty In Black,mnogo dobra pjesma Quote
Ora Posted September 19, 2004 Report Posted September 19, 2004 Jesam ja, dok sam bio clan fc-a, ali ne znam na sta konkretno mislis?? Nista konkretno, posto ja nisam citala, interesuje me kakvi su. Imas li ih jos mozda? Quote
Azog-Gauroth Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 narocito mi se svidja sto je na LEMURIU vratio growl,na THREE SHIPS OF BERICK i na TYPHON.I na UTHARK RUNA izbaci onaj heavy vokal na kraju.vrh. ali LEMURIA je najjaca stvar.kakva extaza... Quote
marcoman Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 Ora, pogledacu da li mi je taj disk kod mene, ako jeste, bacicu ti na mail sve sto te zanima. Quote
Kakashi Posted September 22, 2004 Author Report Posted September 22, 2004 Sad sam pažljivo preslušao i Lemuria-u. Izdvojiću: Typhon, Uthark Runa, Lemuria, Quetzalcoatl, An Arrow from the Sun, Abraxas, Feuer Overtüre / Prometheus Entfesselt. Stvarno ne znam šta The Dreams of Swedenborg radi na ovom albumu, pošto se jedva imalo uklapa. Three Ships of Berik... šta je pisac hteo da kaže? (muzički) Kao da je ideja nedovršena. Celom albumu malo nedostaje neko 'jedinstvo' koje ima Sirius B, ali poslednje tri pesme su pravi 'biser' ( kako glup izraz), naročito An Arrow from the Sun i Feuer Overtüre / Prometheus Entfesselt. Quote
Grobodan Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 Nabavio sam Lemuriu i Sirius B jos juce,ali nikako nemam vremena da ih preslusam.Hocu lepo kao covek da odvojim 2 sata i da preslusam oba albuma od pocetka do kraja - jednom recju,da uzivam u mjuzi. Quote
Kakashi Posted September 25, 2004 Author Report Posted September 25, 2004 Malo ti je samo 2 sata za to . Quote
Grobodan Posted September 25, 2004 Report Posted September 25, 2004 U pravu si,trebalo je ipak vise vremena.Oba albuma su odlicna,ali ipak za nijansu mi je bolji SirIus B.E,da...sta (ili ko ) je Kingu? Quote
Ora Posted September 26, 2004 Report Posted September 26, 2004 Ne znam... mada znam da Therion nije jedini koji ima pesmu pod nazivom Blood of Kingu... Quote
Recommended Posts