Demonizer Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Sve sto postoji od njih kao i demo albume iz 90-tih Time shall tell je izdanje npr. tih stvari na jednom mestu ali ima par demo snimaka kojih nema na tom albumu i nema ih ni na Of darkness Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Ali "Vovin" black??? Choveche... Ostajem pri svom... mislim nema shta da se razmishlja nije black i . (tachka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonizer Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Ali "Vovin" black??? Choveche... Ostajem pri svom... mislim nema shta da se razmishlja nije black i . (tachka) Ok necu vise da se raspravljam, ako kazes da je black onda je gothic onda to jeste ali samo jedno gothic muziku ne cini pevanje, kao uostalom ni black. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead on Arrival Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Gde Vovin nadje kao primer za black? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonizer Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Gde Vovin nadje kao primer za black? Ne radi se o Vovinu nego o therionu koji jednostavno nije black metal bend. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Raven0990 Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Brijem da Vovin definitivno nije black...prije neki gothic symphonic... Ali opet, brijem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead on Arrival Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Ne radi se o Vovinu nego o therionu koji jednostavno nije black metal bend. Ok,sad si me zbunio....Niko nije ni rekao da je Therion BM bend.....ti si rekao da su Vovin i Crowning of Atlantis cisti,najcistiji black....Jesam li u pravu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonizer Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Da zato sto u tom trenutku, vec sam objasnio, al ajde ponovo, to je svrstavano u black, kapiras kad se Vovin pojavio 1998 nije postojao gothic kao pravac ili isti slucaj sa Crowning '99 ali vec 2000-te se pravac formira i tu se stavljaju bendovi koji bi mogli da obeleze taj pravac kao therion mada ne znam zasto ili kao Amorphis koji je jos manje gothic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonizer Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Sta li si ti slusao A sta si ti slusao? Ja Therion slusam 10 godina, a ti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 nije ni gothic ni black, pobogu therion je i nishta i sve.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valtiel Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 kad se Vovin pojavio 1998 nije postojao gothic kao pravac E ovo je vec glupost. A sta su svirali Lacrimosa, The Gathering, Crematory i drugi mnogo pre 1998. godine???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Od koga li je potekla ta ideja da je Therion gothic, bas me interesuje ko je taj genije? Salim se verovatno je pogresio jer Therion prva dva albuma kompletan su death metal dok su ostali, sem 4-tog koji je neki core, cisti najcistiji black metal pogotovo Vovin i Crowning... Priznajem da si me zbunio i naterao da jos jednom pazljivo preslusam sve albume pre Vovina. Kao prvo, slazem se da Therion nije gothic, iako uticaji postoje. Ne znam da li si kao pr. mislio na verziju O Fortuna (Carmine Burane) koja se pojavljuje na Deggialu, ali u svakom slucaju mislim da nije najsrecniji primer za to - to je tipican simfonijski metal koji ne mogu bas ni pod jedan pravac da podvedem Recimo, Son Of The Sun mnogo vise lici na gothic...Dalje, NIKAKO se ne slazem da je Ho Drakon Ho Megas HC Gitare uopste ne zvuce tako sirovo, a i sam vokal nije skroz growl Prva tri albuma su death i najcistijem obliku, 4. i 5. meni opet lici na neki uslovno sporiji death, a od Lepace sledi prelazna faza ka simfo-opera metalu sa raznim uticajima, pa cak i black, ali nikako ne mozes cele albume da podvedes pod black... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonizer Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Priznajem da si me zbunio i naterao da jos jednom pazljivo preslusam sve albume pre Vovina. Kao prvo, slazem se da Therion nije gothic, iako uticaji postoje. Ne znam da li si kao pr. mislio na verziju O Fortuna (Carmine Burane) koja se pojavljuje na Deggialu, ali u svakom slucaju mislim da nije najsrecniji primer za to - to je tipican simfonijski metal koji ne mogu bas ni pod jedan pravac da podvedem Recimo, Son Of The Sun mnogo vise lici na gothic...Dalje, NIKAKO se ne slazem da je Ho Drakon Ho Megas HC Gitare uopste ne zvuce tako sirovo, a i sam vokal nije skroz growl Prva tri albuma su death i najcistijem obliku, 4. i 5. meni opet lici na neki uslovno sporiji death, a od Lepace sledi prelazna faza ka simfo-opera metalu sa raznim uticajima, pa cak i black, ali nikako ne mozes cele albume da podvedes pod black... Konacno neko ko makar zna o cemu se radi jer pretpostavljam tj. ukapirao sam da ovi sa kojima vodim raspravu ustvari nisu ni slusali nista osim zadnja 4 albuma.Ne mislim na deo pesme iz Carmine postoji ceo album, tj. cela opera je uradjena, sto se tice 4-tog albuma to je Lepaca a ne Symphony masses cini mi se da si to pomesao Lepaca je iz '95 a Symphony iz '92, i mislim da je Lepaca prilicno pod uticajem neke vrste hard cora, dok Theli album formira ovaj sada prepoznatljiv zvuk ali to nikako nije black jer kao sto sam vise puta rekao black metal ne cini pevanje, vec muzika, mada ne znam sto sam uopste poceo da se raspravljam ovde i onako pola ljudi ne zna o cemu pricam, tebi svaka cast, konacno neko ko zna sta je Therion a gothic sigurno nije. I'm chasing my shadow inside my own soul I am the persecutor of my self in the wild hunt The horned god take me through infernal journeys I throw my self into all the demons. i cast my self into the wild hunt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Konacno neko ko makar zna o cemu se radi jer pretpostavljam tj. ukapirao sam da ovi sa kojima vodim raspravu ustvari nisu ni slusali nista osim zadnja 4 albuma.Ne mislim na deo pesme iz Carmine postoji ceo album, tj. cela opera je uradjena, sto se tice 4-tog albuma to je Lepaca a ne Symphony masses cini mi se da si to pomesao Lepaca je iz '95 a Symphony iz '92, i mislim da je Lepaca prilicno pod uticajem neke vrste hard cora, dok Theli album formira ovaj sada prepoznatljiv zvuk ali to nikako nije black jer kao sto sam vise puta rekao black metal ne cini pevanje, vec muzika, mada ne znam sto sam uopste poceo da se raspravljam ovde i onako pola ljudi ne zna o cemu pricam, tebi svaka cast, konacno neko ko zna sta je Therion a gothic sigurno nije. I'm chasing my shadow inside my own soul I am the persecutor of my self in the wild hunt The horned god take me through infernal journeys I throw my self into all the demons. i cast my self into the wild hunt Lepaca USLOVNO lici na HC zbog vokala pre svega (po meni). U sustini ne znam ni gde da ga svrstam ali je fantastican. Ali ne kapiram zasto kazes da je to 4. album, ja racunam i one demo radove (Time Shall) kao i Beauty In Black - jedini album koji nemam Verovatno je zbog toga izbio mali nesporazum. Sve u svemu, mozda je najbolja muzika ona koju ne mozes da definises ustvari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonizer Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Lepaca USLOVNO lici na HC zbog vokala pre svega (po meni). U sustini ne znam ni gde da ga svrstam ali je fantastican. Ali ne kapiram zasto kazes da je to 4. album, ja racunam i one demo radove (Time Shall) kao i Beauty In Black - jedini album koji nemam Verovatno je zbog toga izbio mali nesporazum. Sve u svemu, mozda je najbolja muzika ona koju ne mozes da definises ustvari U pravu si slazem se sa tobom. E da ja sam racunao Time shell tell ali nisam Beaty pa moze da se kaze i da je 5-ti ali ok pa i Of darkness je cini mi se demo mada nisam bas siguran. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theatre of Dreams Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Prvo!!! Terion bih prije stavio i na black , nego na Doom & Gothic METAL. Iako nije ni jedno ni drugo. Necu da komentarisem stare albume , jer ih nisam slusao. Nove sam slusao i gothic je prisutan 1%. Ono je Progressive/Sympho metal. Nikako nije smio biti svrstan na ovaj podforum!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 cekaj, meni nije jasno zasto iko pokusava da svrsta Therion?? Em je besmisleno em zahteva bar magistraturu iz poznavanja zanrova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReAmroth Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Jedva čekam da ih čujem u Zadru!!! Stvarno drag i odličan bend!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valtiel Posted May 11, 2005 Report Share Posted May 11, 2005 cekaj, meni nije jasno zasto iko pokusava da svrsta Therion?? Em je besmisleno em zahteva bar magistraturu iz poznavanja zanrova Tu si u pravu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theatre of Dreams Posted May 11, 2005 Report Share Posted May 11, 2005 cekaj, meni nije jasno zasto iko pokusava da svrsta Therion?? Em je besmisleno em zahteva bar magistraturu iz poznavanja zanrova Tacno!! Ja sam samo rekao sta preovladava , iako nisam bas tako napisao...tako sam mislio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vic Rattlehead Posted May 11, 2005 Report Share Posted May 11, 2005 Mislim da je ova tema gdje joj je i mjesto - zar da Therion bude na istom forumu kao i Dream Theater ili Blind Guardian? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissionVao Posted May 11, 2005 Report Share Posted May 11, 2005 Mislim da je ova tema gdje joj je i mjesto - zar da Therion bude na istom forumu kao i Dream Theater ili Blind Guardian? sto da ne, pa Hansi im je pevao na par pesama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted May 11, 2005 Report Share Posted May 11, 2005 sto da ne, pa Hansi im je pevao na par pesama sasvim dovoljan razlog... josh bolje stavite ih kao podtema na BG topic-y!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valtiel Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Tema je na pravom mestu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Tema je na pravom mestu. Greska, tema je na NAJLEPSEM mestu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts