Kali Agna Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 Saznala Evo jednog zanimljivog intervjua sa Johnssonom... http://www.metalexpress.no/showinterview.asp?id=329 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Stvarno ne bih da stvaram neku novu konfuziju, ne daj bože svađu, ali Therion nikada nisu imali veze sa gothic muzikom [sam Chris isto tvrdi], dok su dotičnu kulturu povremeno koristili u ove ili one svrhe. Dakle, moje mišljenje je da nije bitna faza benda, makar u odnosu na gothic. Ipak su oni rodonačelnici novog pravca, što dovoljno govori o prisustvu ili nepostojanju tog pravca, tj. te muzike. Poz!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 najbolja obrada...kako sam se samo przila na tu stvar Lady Jane , slikala si se sa Christopherom , svaka chast sestro.... Ma, nemate vi pojma [šala mala]! Meni ove dve ~ "The King" [Accept] i, naravno, "Fight Fire With Fire" [Metallica]. Ono, kod obrada je jako bitno koliko se razlikuje u odnosu na original [makar meni]. Pozz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Stvarno ne bih da stvaram neku novu konfuziju, ne daj bože svađu, ali Therion nikada nisu imali veze sa gothic muzikom [sam Chris isto tvrdi], dok su dotičnu kulturu povremeno koristili u ove ili one svrhe. Dakle, moje mišljenje je da nije bitna faza benda, makar u odnosu na gothic. Ipak su oni rodonačelnici novog pravca, što dovoljno govori o prisustvu ili nepostojanju tog pravca, tj. te muzike. Poz!! Konacno pravi post! Upravo to i ja tvrdim. Ono sto radi Therion najblize je nekom heavy-ju sa operskim vokalima i gothic/power tematikom, ali generalno je nemoguce strpati ga bilo gde. Pa cak i njihov death totalno odskace od drugih bendova (dovoljno je samo poslusati Symphony Masses & Lepacu Kliffoth koji kombinuju death sa raznim uticajima), a da ne pricam o Demonoid projektu koji predstavlja najbolje death ostvarenje u poslednjih nekoliko godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Da. Slažem se sa tobom. U stvari, slažem se sa svime osim dotične gothic/power tematike~tematika Therion albuma konstantno varira, baš kao i muzika. Najviše ima paganskih osvrta na današnje društvo, pojave, itd. Za gothic je jako bitan nihilizam, što u njihovim tekstovima ne postoji. S druge strane, stil oblačenja [u određenoj fazi], zatim poneki spotovi i promo fotografije ostavljaju utisak da se radi o nekakvom gothic metal projektu ili šta već. U svakom slučaju, ja današnji Therion delim na 3 celine~sympho metal u svojoj originalnoj formi, dakle bez upliva evropskog power zvuka što je danas čest slučaj; heavy kompozicije u kojima dominiraju gotovo "dečije" temice na gitari i jednostavni bubnjevi; i baladične i uopšte balade koje su potpuno podređene emocijama i, naravno, ženskom vokalu. E, baš zato je "Secret Of The Runes" najčudniji [meni najbolji] album koji su ikada napravili jer odudara čak i od standarnog Therion zvuka, ma šta to zapravo značilo. Demonoid je priča za sebe i siguran sam da se iskusnijim death fanovima album ne sviđa, jer, u nedostatku boljeg objašnjenja~nije to to. Izvinjavam se svima na dužini, ali kada su Therion u pitanju mogu satima da pričam [smaram]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 Da. Slažem se sa tobom. U stvari, slažem se sa svime osim dotične gothic/power tematike~tematika Therion albuma konstantno varira, baš kao i muzika. Najviše ima paganskih osvrta na današnje društvo, pojave, itd. Za gothic je jako bitan nihilizam, što u njihovim tekstovima ne postoji. S druge strane, stil oblačenja [u određenoj fazi], zatim poneki spotovi i promo fotografije ostavljaju utisak da se radi o nekakvom gothic metal projektu ili šta već. Ok, tematika se ne moze precizno definisati ali (po meni) nesto najblize tome je recimo power (cak pre nego gothic), posto dosta tema crpe iz skandinavske mitologije, a na novom albumu cak su neke pesme vezane za Red Dragon, sektu ciji je clan navodno Johnsson. U svakom slučaju, ja današnji Therion delim na 3 celine~sympho metal u svojoj originalnoj formi, dakle bez upliva evropskog power zvuka što je danas čest slučaj; heavy kompozicije u kojima dominiraju gotovo "dečije" temice na gitari i jednostavni bubnjevi; i baladične i uopšte balade koje su potpuno podređene emocijama i, naravno, ženskom vokalu. Svidja mi se podela. Ne znam samo zasto one iz heavy faze nazivas "pesmicama"... Jesu jednostavne, ali po meni u tome i lezi njihova lepota E, baš zato je "Secret Of The Runes" najčudniji [meni najbolji] album koji su ikada napravili jer odudara čak i od standarnog Therion zvuka, ma šta to zapravo značilo. Apsolutno! Album mog zivota... iako je dosta potcenjivan od strane kritike sto je i sam Johnsson potvrdio... Demonoid je priča za sebe i siguran sam da se iskusnijim death fanovima album ne sviđa, jer, u nedostatku boljeg objašnjenja~nije to to. Demonoid je death na Therion nacin... nije krljanje, nije brutalan... Ima melodiju, emocije, ali ima i brzinu i snagu... meni se mnogo dopada... Izvinjavam se svima na dužini, ali kada su Therion u pitanju mogu satima da pričam [smaram]. Nemoj da se izvinjavas, konacno sam nasla pravog sagovornika... i ja mnogo volim da pricam o Therionu... Btw da li si ih slusao nekad uzivo? pozz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 Ok! Prvo~Chris nije član sekte Red Dragon, već je član kulta Dragon Rouge. Mrzi me da objašnjavam razlike između sekti i kultova, ali se najbitnija ogleda u tome da sekta automatski povlači religiozan karakter, tj. versko opredeljenje. Dragon Rouge prima sve ljude bez obzira na pol, veru, boju kože, itd. i nema religiozan karakter, već pretežno magijski. Thomas Karlsson je takođe član, i to na daleko višem položaju nego Chris, a vrlo dobro znamo koliki je njegov uticaj na tematiku benda. Pa, ne može tematika da bude bliža ovom ili onom pravcu pošto se menja shodno albumima. Nisam primetio neku povezanost poslednjeg albuma sa kultom!? Na koje pesme misliš? S druge strane, samo ime benda je neverovatno usko povezano sa kultom, a tematika sa "Vovin"-a posredno i nenametljivo. Takođe, mitologija je konstantno zastupljena, a skandinavskoj je posvećen samo jedan album, što nije uopšte mnogo. Ima dosta pesama čiji su tekstovi okrenuti hrišćanstvu, takođe... Dakle, nisam nazvao njihove heavy pesme pesmicama, sasvim suprotno. Rekao sam da dominiraju "temice" na gitarama~primetan uticaj Scorpions-a. Velika razlika! Nažalost, nisam ih gledao uživo, i nije mi mnogo krivo jer njihova snaga ipak leži u albumima. Pozdrav!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 Ljudi upravo sada krecu na svoju prvu turneju po Severnoj Americi u karijeri! Neverovatno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Ok! Prvo~Chris nije član sekte Red Dragon, već je član kulta Dragon Rouge. Mrzi me da objašnjavam razlike između sekti i kultova, ali se najbitnija ogleda u tome da sekta automatski povlači religiozan karakter, tj. versko opredeljenje. Dragon Rouge prima sve ljude bez obzira na pol, veru, boju kože, itd. i nema religiozan karakter, već pretežno magijski. Thomas Karlsson je takođe član, i to na daleko višem položaju nego Chris, a vrlo dobro znamo koliki je njegov uticaj na tematiku benda. Pa, ne može tematika da bude bliža ovom ili onom pravcu pošto se menja shodno albumima. Nisam primetio neku povezanost poslednjeg albuma sa kultom!? Na koje pesme misliš? S druge strane, samo ime benda je neverovatno usko povezano sa kultom, a tematika sa "Vovin"-a posredno i nenametljivo. Takođe, mitologija je konstantno zastupljena, a skandinavskoj je posvećen samo jedan album, što nije uopšte mnogo. Ima dosta pesama čiji su tekstovi okrenuti hrišćanstvu, takođe... Dakle, nisam nazvao njihove heavy pesme pesmicama, sasvim suprotno. Rekao sam da dominiraju "temice" na gitarama~primetan uticaj Scorpions-a. Velika razlika! Nažalost, nisam ih gledao uživo, i nije mi mnogo krivo jer njihova snaga ipak leži u albumima. Pozdrav!! Ok pre svega pod sektom nisam mislila nista lose... naravno da pravim razliku izmedju sekte i kulta, ali posto nisam previse upucena u karakter Dragon Rouge organizacije izvinjavam se na propustu... Mislim na pesmu sa Lemurie pre svega, The Dreams Of Swedenborg, u kojoj je primetan uticaj kulta... kroz samo pominjanje lucidnih snova... I da, objasni mi kako ti kao fanu nije zao sto ih nisi gledao uzivo? Mislim, citam izvestaje o njihovim nastupima i uglavnom su jako pozitivne kritike. Nicija snaga ne lezi u albumima, vec pre svega u zivim nastupima, ma o kom bendu se radilo... @Vanish To Perfection - ko ceka, doceka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kakashi Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 Ne verujem da je iko od nas koji smo bili na koncertima doživeo full on Therion experience ... ali su svejedno njihovi koncerti sa svim manama neviđeni zagriženim fanovima, pa i onim koji se manje lože. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
solicitor Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 (edited) Maticna izdavacka kuca naseg voljenog benda ocigledno misli da moze jos para da se uzme. Iako Therion relativno cesto izbacuje redovna izdanja, neko se setio da je vreme i za best of. Evo tracklista, pa vi procenite koliko su uboli .... Best of/Compilation, Nuclear Blast July 18th, 2005 1. In Remembrance 2. Black Fairy 3. Fly To The Rainbow 4. Under Jolly Roger 5. Symphony Of The Dead 6. Here Comes The Tears 7. The Crowning Of Atlantis 8. Mark Of Cain 9. Clavicula Nox 10. Crazy Nights 11. From The Dionysian Days 12. Thor 13. Seawinds 14. Black Sun (live) ...milism...nije ni best of, nego kompilacija 2 albuma .. znaci, jebes im mater ako su oni zdravi ... Edited September 1, 2005 by solicitor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kakashi Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 Ne sećam se da sam skoro video nešto ovako... ovakvo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Uuuundeeeeer Dzoli Rodzzrrrrr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 nije ni best of, nego kompilacija 2 albuma .. znaci, jebes im mater ako su oni zdravi ... Ubo si sustinu. Ni ja zaista ne znam ko ce ovo da kupi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErliK Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Ovce su da se shishaju... uvek ce se naci neka da kupi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
solicitor Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Ali najbolje od svega je to sto su Aarab i Crowning za moje poimanje ionako medjualbumi, sa gomilama obrada, varijacija na vec odsvirane peseme. I sad je neki biser uzeo i sastavio po nekoliko pesama sa 2 stara medjualbuma i napravio novi medjualbum. Mislim da bend nema veze s tim nego oni robovlasnici za koje je Therion potpisao, pa ih sad muzu ko krave. Bez obzira sto sam mogao da sastavim po tracklisti taj album i da ga uvrstim u katalog, ipak sam ga svukao s neta da vidim ima li kakvih promena, a pored toga sigurno je bolja kompresija nego nesto sto sam nabavio pre 5 godina. Naravno...nista osim kompresije nije promenjeno, ali uzeo sam sa uzivanjem da preslusam...nisam odavno ... i naravno, samo sam se uverio da je Therion trenutno moj najomiljeniji bend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Ali najbolje od svega je to sto su Aarab i Crowning za moje poimanje ionako medjualbumi, sa gomilama obrada, varijacija na vec odsvirane peseme. I sad je neki biser uzeo i sastavio po nekoliko pesama sa 2 stara medjualbuma i napravio novi medjualbum. Mislim da bend nema veze s tim nego oni robovlasnici za koje je Therion potpisao, pa ih sad muzu ko krave. Bez obzira sto sam mogao da sastavim po tracklisti taj album i da ga uvrstim u katalog, ipak sam ga svukao s neta da vidim ima li kakvih promena, a pored toga sigurno je bolja kompresija nego nesto sto sam nabavio pre 5 godina. Naravno...nista osim kompresije nije promenjeno, ali uzeo sam sa uzivanjem da preslusam...nisam odavno ... i naravno, samo sam se uverio da je Therion trenutno moj najomiljeniji bend Meni su Aarab & Crowning fantasticni, ali svakako je besmislen potez praviti od toga novi album Jedino sto mi pada na pamet je da su ti albumi slabije prodavani, pa je ovo eto pokusaj da se (kao sto kazes) izmuzu pare i za njih (a i verovatno mnogi klinci koji odskora slusaju Therion nikad nisu ni culi kako zvuci Aarab ) A za ovo sto si rekao da ti je najomiljeniji bend imas pivo od mene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 I da, objasni mi kako ti kao fanu nije zao sto ih nisi gledao uzivo? Mislim, citam izvestaje o njihovim nastupima i uglavnom su jako pozitivne kritike. Nicija snaga ne lezi u albumima, vec pre svega u zivim nastupima, ma o kom bendu se radilo... Hehehe... Dakle, napisao sam da mi nije mnogo krivo! Što će reći ~ krivo mi je, ali bih radije video neke druge bendove uživo, a naravno da bih ITEKAKO voleo da vidim i čujem Therion. Sad, da li prava snaga tog i tog benda leži u koncertima ili albumima predstavlja malo širu raspravu i objašnjenja...ali drugom prilikom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Mislim da bend nema veze s tim nego oni robovlasnici za koje je Therion potpisao, pa ih sad muzu ko krave. Pa naravno da nema veze sa bendom. Da ima, garantujem da bi track lista bila ipak nešto drugačija. Ali, ono što je meni najčudnije od svega jeste da nema apsolutno nikakvih bonusa!? Neki wallpaper, skin, nešto? Makar kondom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Meni su Aarab & Crowning fantasticni, ali svakako je besmislen potez praviti od toga novi album Jedino sto mi pada na pamet je da su ti albumi slabije prodavani, pa je ovo eto pokusaj da se (kao sto kazes) izmuzu pare i za njih (a i verovatno mnogi klinci koji odskora slusaju Therion nikad nisu ni culi kako zvuci Aarab ) A za ovo sto si rekao da ti je najomiljeniji bend imas pivo od mene Šteta je i zbog tih klinaca, jer albumi uopšte nisu celi. Meni ovo deluje kao svojevrstan atak na nas kolekcionare. Pretpostavljam da je u pitanju ograničen tiraž. Ako nije, onda je 100% besmislen potez u pitanju. Za sada je nekih 80%. Ej, ako Soli dobija pivo od tebe jer mu je Therion trenutno najomiljeniji bend, šta dobijam ja kome je Therion najbolji bend već 12 godina??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Ej, ako Soli dobija pivo od tebe jer mu je Therion trenutno najomiljeniji bend, šta dobijam ja kome je Therion najbolji bend već 12 godina??? Tebe vodim u House Of Freaks i mozes da izaberes bilo sta od black cena! Potpuno mi je jasno zasto neki ljudi ovde kazu da nisu osetili Therion full experience... Therion bi trebalo da pravi koncerte u operskim kucama a ne u koncertnim dvoranama Whatever, i da dovuku guzice u nas SKC bicu zadovoljna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 Ohohohooooo!! It's a deal! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted September 4, 2005 Report Share Posted September 4, 2005 Ohohohooooo!! It's a deal! E mogao bi da mi narezes Live In Midgard ako ti nije tesko, izgubila sam ga pre nekog vremena a nemam koga da iscimam od prijatelja da mi ga nareze ponovo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Ma nema frke [sve za black price]! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kveld Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Potpuno mi je jasno zasto neki ljudi ovde kazu da nisu osetili Therion full experience... Therion bi trebalo da pravi koncerte u operskim kucama a ne u koncertnim dvoranama ma daj , Therion su metal bend koji svira sa enrgijom metala a ne klasike....osnova njihove muzike je ipak metal preko koga idu orkestar i horovi..gledala sam ih u Budimpeshti i mogu da ti kazem da su bash przili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts