Kali Agna Posted September 12, 2005 Report Posted September 12, 2005 ma daj , Therion su metal bend koji svira sa enrgijom metala a ne klasike....osnova njihove muzike je ipak metal preko koga idu orkestar i horovi..gledala sam ih u Budimpeshti i mogu da ti kazem da su bash przili Pa zaboga, nisi razumeo/la... nisam rekla da nisu metal, daleko bilo... Samo, misljenja su podeljena... neki tvrde da su osrednji uzivo, a ima i onih kao ti koji tvrde da su odlicni... ja stvarno nisam imala priliku da ih cujem uzivo pa ne bih da sudim na osnovu tudjeg misljenja... mada zelim da verujem da su najbolji Quote
Lady Jane Posted September 12, 2005 Report Posted September 12, 2005 Sjajni su uzivo. Gledala sam ih 2 puta i potpuno su me odusevili. Ali stvarno bi ih vredelo videti i u varijanti sa orkestrom. Zamislite samo "Via Nocturna". Eh.... Quote
Kakashi Posted September 13, 2005 Author Report Posted September 13, 2005 Pa zaboga, nisi razumeo/la... nisam rekla da nisu metal, daleko bilo... Samo, misljenja su podeljena... neki tvrde da su osrednji uzivo, a ima i onih kao ti koji tvrde da su odlicni... ja stvarno nisam imala priliku da ih cujem uzivo pa ne bih da sudim na osnovu tudjeg misljenja... mada zelim da verujem da su najbolji Svakako nisu perfektni uživo, ali su zaista fantastični, ako ni zbog čega, onda makar zbog atmosVere koju prave. Quote
Queen_Mab Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 (edited) ni na sta nisu zvucali u black/death/grin fazi....ovako su remek-delo Edited September 18, 2005 by Queen_Mab Quote
Kali Agna Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 ni na sta nisu zvucali u black/death/grin fazi....ovako su remek-delo No comment... Ako Beyond Sanctorum i Lepaca Kliffoth ne lice ni na sta, onda stvarno... Quote
Queen_Mab Posted September 18, 2005 Report Posted September 18, 2005 na kraju krajeva ponavljam recenicu 100 puta u svojoj glavi....uikusi su razliciti,ukusi su razliciti.... Quote
Kali Agna Posted September 19, 2005 Report Posted September 19, 2005 na kraju krajeva ponavljam recenicu 100 puta u svojoj glavi....uikusi su razliciti,ukusi su razliciti.... Nije u pitanju stvar ukusa. Ti tvrdis da "ni na sta nisu zvucali" sto je netacno... u pitanju je dobar old school death metala sa ponegde slabijom produkcijom... ali ako se taj pravac tebi ne svidja to je vec druga stvar... Ocu reci, malo respect-a i sve je u redu Quote
Queen_Mab Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Nije u pitanju stvar ukusa. Ti tvrdis da "ni na sta nisu zvucali" sto je netacno... u pitanju je dobar old school death metala sa ponegde slabijom produkcijom... ali ako se taj pravac tebi ne svidja to je vec druga stvar... Ocu reci, malo respect-a i sve je u redu Ni na sta nisu licili u odnosu na svoje sadasnji zvuk(ili priblizno sadasnji),pa da....ovo sada je gothic fazon a mislila sam u odnosu na gothic da ni na sta nisu licili Quote
solicitor Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Imam klipove sa nastupa Theriona u Bukurestu. Super atmosfera i sve .. steta sto su klipovi izgleda snimani mobilnim telefonom ili necim slicnim Quote
PlanetHell Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 e, spot za SummernightCity je glup ko dupe... Quote
Kali Agna Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Ni na sta nisu licili u odnosu na svoje sadasnji zvuk(ili priblizno sadasnji),pa da....ovo sada je gothic fazon a mislila sam u odnosu na gothic da ni na sta nisu licili I dalje se ne slazem sa tobom, pa naravno da zvuce bolje jer je produkcija mnogo bolja u odnosu na prve albume... ali ako poslusas Demonoid videces da je to taj Therion fazom sa pocetka, samo mnogo bolje isproduciran Inace, stvarno me mrzi da pojasnjavam po milioniti put kako i zasto Therion nije gothic... ko razume, shvatio je Quote
solicitor Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Sto se tice spotova Theriona, koji su spomenuti na prethodnoj strani, slazem se da su veoma staticni i prilicno dosadni. Taj segment je nekako zanemaren. Ne pravi se muzika zbog spota, istina, ali moglo je to malo dinamicnije da se izvede, i To Mega Therion i Summer Night i Beuty In Black. Ostalo su segmenti live nastupa.. ako nisam zaboravio na neki spot ... Sa zadnjih albuma nemam nikakvih spotova a ne znam da li su ih uopste i radili. Quote
Kali Agna Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Ma koji ce njima spotovi, pa ja u zivotu nisam videla neki njihov spot na TV-u... a inace imam samo live - In The Desert Of Set koji je odlican Quote
dushmanin Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 oooo da ima spotova ......ja sam video to mega therion i steta sto ne mogu da ga nabavim...smrc... Quote
PlanetHell Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 necesh poverovati gde sam video... na MTVju u HB Ball Quote
Sinstrel Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 E bas sam skoro slusao novi Therion (nemam pojam odakle mi ). Sirius B i Lemuria... jel su to u pitanju dupli album?! Sve u svemu odlicno je stvarno. Therionovo najbolje izdanje jos od "Theli". Quote
Kali Agna Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 E bas sam skoro slusao novi Therion (nemam pojam odakle mi ). Sirius B i Lemuria... jel su to u pitanju dupli album?! Sve u svemu odlicno je stvarno. Therionovo najbolje izdanje jos od "Theli". Pa to su dva razlicita albuma, oba izbacena prosle godine... imam originale E sad, ne bih se slozila da su jos od Theli dva najbolja izdanja, ali da su jako dobri - to svakako jesu @Planet Hell - ne mogu ni ja da verujem Quote
dushmanin Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 ja sam lemuriu/sirius b takodje nabavio na originalima zato sto je onaj digipack odradjen savrseno.... mozda ne najbolji jos od thelija ali je definitivno tu negde..... (to vazi i za lemuriu i za sirius ..... ... Quote
Kali Agna Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 ja sam lemuriu/sirius b takodje nabavio na originalima zato sto je onaj digipack odradjen savrseno.... Gde si kupio originale? Quote
Queen_Mab Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 cudno....tesko je nabaviti njihove spotove Quote
Queen_Mab Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 (edited) I dalje se ne slazem sa tobom, pa naravno da zvuce bolje jer je produkcija mnogo bolja u odnosu na prve albume... ali ako poslusas Demonoid videces da je to taj Therion fazom sa pocetka, samo mnogo bolje isproduciran Inace, stvarno me mrzi da pojasnjavam po milioniti put kako i zasto Therion nije gothic... ko razume, shvatio je jaoj bre ,mrzi me da objasnjavam jos detaljnije p.s. slazem se da therion nije cist gothic s obzirom na pocetni still ali sadasnji still jeste gothic( ) -tu nema preterane mudrosti Edited September 30, 2005 by Queen_Mab Quote
PlanetHell Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 pa ako se malo bolje sagleda, ja bih pre rekao da je njihov sadashnji stil HEAVY .. + vokali... Quote
PlanetHell Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 @Planet Hell - ne mogu ni ja da verujem ali dobro, Headbanger`s ball je kultna metal emisija koja je 80ih bila jedna od najboljih emisija na mtv-ju... ali, opet Therion na mtvju smeshno je samo po sebi.. btw skidam sad neke spotove od therion-a... ima li neko neki video koncert? voleo bih to da chujem i vidim Quote
Demonizer Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 Jel zna neko gde moze da se nabavi original Lemuria vidim da vec neki imaju pa gde ste uzeli, tj. kupili Drago mi je da su neki konacno shvatili da Therion nije gothic Sve sto je trebalo uraditi, preslusati par prvih albuma Quote
Kakashi Posted October 1, 2005 Author Report Posted October 1, 2005 Ili jednostavno poslušati nešto što jeste gothic. Ili samo pročitati negde šta čini gothic i videti da toga nema u Therion-u. Quote
Recommended Posts