vudun Posted January 13 Report Posted January 13 Ne smemo zaboraviti ni Satrianijeve senzacionalne gitarske refrenčuge . . . Ali da, evo recimo ''The Forgotten Tales'' od Gardijana; tu bukvalno svaka pesma pleni refrenima... Jesu pola kaveri, ali mora se priznati da je revolucionarno skockano . . . Quote
azal Posted January 13 Report Posted January 13 cak i And Then There Was Silence, svaki deo pesme je pamtljiviji od 95% refrena 1 Quote
Kumodraski Vo Posted January 13 Report Posted January 13 4 hours ago, azal said: ne. ali jak album sa refrenima. BG sve do NATO imali def najjace refrene ikad u metalu, posle toga sve gore i gore. jos par metal adjacent albuma gde su mi svaki refren kidanje The Damned Things - Ironiclast i poslednja dva Fair to Midland albuma. ne metal ali rok gde je svaka pesma da skines majicu The Gaslight Anthem - 59 Sound i American Slang. Nmp sta je sve to nabrojano ali ajde da ima vise refrena, jesu i same pesme bolje od onih na OM? Nesto sumnjam da ce ga sta zbaciti sa trona ali ajde da ne serem pre slusanja.. Quote
Vic Rattlehead Posted January 13 Report Posted January 13 Refren ne čini album, evo Brave New World, odličan album sa većinom nemaštovitih refrena. 1 Quote
Angelystor Posted 19 hours ago Report Posted 19 hours ago Uzeo konačno natenane da ponovo pokušavam sa Queensryche ove godine da nadoknadim neznanjem. Sem EPa sam pre retko šta čuo, sem povremeno onih "neizbežnih" pesama. Nakon vrtenja prva 4 albuma, generalni utisak je ok, ali mi def upada u "ne kapiram hajp" kategoriju. Prevashodno tu mislim na O:M i hvalospeve oko istog, zašto je vazda veličani magnum opus. Bukvalno mi je The Wall metala trenutno. Možda je problem i što su mi očekivanja godinama bila dignuta pa sam mislio da će biti neko proto-prog čudo, ali mimo hitova, težak slog od albuma. A ni "hitovi" me ne rade posebno. EP, RfO i Warning u principu do jaja, iako mi nijedan od prva dva nije od starta do kraja jak, može da se sastavi jedan baš dobar album od oba. Warning malo hebe tanja produkcija, ali super mi je euro vajb na njemu i EPu. Empire samo jednom obrnuo, teško će da mi ide nadalje čini mi se... U principu mi najveći kamen spoticanja Tate, koji očigledno valjano zna da napiše čovek melodiju, ali mi piskavi vrištavac pristup dosadan na duže staze, niti mi se sviđa boja glasa. Objektivno jak, subjektivno se ne mirišemo. Plus celokupan vajb prehajpa, pogotovo u odnosu na neke savremenike tipa FW...ali valjda u tome pomažu radio-friendly hitići. Usput, gledao sinoć Toddryche, radili Warning i EP, sasvim dobra tezga, kvalitetno odrađeno. Veći šok što su rasprodali veliku salu gde sam nekoliko metal i prog festivala gledao koji se nisu rasprodavali. Quote
ShinigamY Posted 19 hours ago Report Posted 19 hours ago (edited) Ja sam u slicnom fazonu bio godinama, i na kraju mi O:M nije legao nikad. Mogu dve, max tri pesme da poslusam, ali mi konceptualno meh album (kada mu dam full sansu sa sve citanjem lyrics usput). U poredjenju sa tim, Savatage Streets mi je mnogo bolji i konceptualno i po pisanju pesama. E sad, RfO mi je najjaci album od QR, bukvalno 2 pesme mi nisu legle na tom albumu, sve ostale mogu da slusam kad god, i da ih ubacim u koju god playlistu da pravim za sebe. Warning se slazem, tanja produkcija. Empire fazon slusam 3 pesme ... Ne znam, kapiram da je popularnost tih albuma dosla zbog tajminga vise, nego sto su zapravo brutalno dobri albumi. Misljenja sam da su raniji FW album ostarili mnogo bolje, progresivniji, dosta ispred vremena i momenta u kom su se pojavili, dok su QR bili popularniji kada su izasli, a ostarili losije. Bar ja takav osecaj imam, da ponovo objavis 4-5 albuma ta dva benda, FW bi pokupio mnogo vecu popularnost danas (medju prog publikom jelte). QR su hiticniji i radio friendly, ali danas to ne bi proslo. Edit: Auh gledam setlistu iz Eindhovena, nije ovo lose uopste, isao bih samo za encore da cujem, ovo pre sve nije losa prica. Bice u Minhenu 19og, al' oce i zena da ide, a nema ko da nam cuva dete, tako da ce ona na kraju ici 😅 Edited 19 hours ago by ShinigamY Quote
azal Posted 18 hours ago Report Posted 18 hours ago 1 hour ago, Angelystor said: Uzeo konačno natenane da ponovo pokušavam sa Queensryche ove godine da nadoknadim neznanjem. Sem EPa sam pre retko šta čuo, sem povremeno onih "neizbežnih" pesama. Nakon vrtenja prva 4 albuma, generalni utisak je ok, ali mi def upada u "ne kapiram hajp" kategoriju. Prevashodno tu mislim na O:M i hvalospeve oko istog, zašto je vazda veličani magnum opus. Bukvalno mi je The Wall metala trenutno. Možda je problem i što su mi očekivanja godinama bila dignuta pa sam mislio da će biti neko proto-prog čudo, ali mimo hitova, težak slog od albuma. A ni "hitovi" me ne rade posebno. EP, RfO i Warning u principu do jaja, iako mi nijedan od prva dva nije od starta do kraja jak, može da se sastavi jedan baš dobar album od oba. Warning malo hebe tanja produkcija, ali super mi je euro vajb na njemu i EPu. Empire samo jednom obrnuo, teško će da mi ide nadalje čini mi se... U principu mi najveći kamen spoticanja Tate, koji očigledno valjano zna da napiše čovek melodiju, ali mi piskavi vrištavac pristup dosadan na duže staze, niti mi se sviđa boja glasa. Objektivno jak, subjektivno se ne mirišemo. Plus celokupan vajb prehajpa, pogotovo u odnosu na neke savremenike tipa FW...ali valjda u tome pomažu radio-friendly hitići. Usput, gledao sinoć Toddryche, radili Warning i EP, sasvim dobra tezga, kvalitetno odrađeno. Veći šok što su rasprodali veliku salu gde sam nekoliko metal i prog festivala gledao koji se nisu rasprodavali. tebi bi se realno mozda i najivse dopao Promised Land, Tate ne peva toliko visoko vise i moze se reci da je zvuk slican 90s Porcupine Treeu, pop/art rock, malo mrak, malo hitovi. ovo ostalo ne mogu da komentarisem. bas mi tesko da verujem da prvi put slusas i da probam da udjem u neko stanje uma gde mogu da razumem kako ti tejt smeta, kako operation mindcrime nije nista specijalno i kako Rage for Order nije "proto-prog cudo" 😄 Quote
Angelystor Posted 18 hours ago Report Posted 18 hours ago Slušao sam EP i pre, ona naslovna mi i dalje najbolja pesma benda, a onda me dalje samo mrzelo nešto Za vokal, najbliže što mogu da objasnim je da dosta pesama zamišljam (to mi baš sinoć na gigu lutao mozak) kako bi to pevao Halford npr. i kako ima jednostavno jači glas, i ne peva non-stop po visinama. A opet dosta je i do boje glasa, ne odgovara mi, bešga. Ne znam, na primer "Walk in the Shadows" sjajan refren, ali mi ide na ganglije na strofama. Itd. RfO da je hvaljen kao O:M više bih razumeo iskreno. Doguraću nekad i do Promised, pa javim. 1 hour ago, ShinigamY said: Ja sam u slicnom fazonu bio godinama, i na kraju mi O:M nije legao nikad. Mogu dve, max tri pesme da poslusam, ali mi konceptualno meh album (kada mu dam full sansu sa sve citanjem lyrics usput). U poredjenju sa tim, Savatage Streets mi je mnogo bolji i konceptualno i po pisanju pesama. E sad, RfO mi je najjaci album od QR, bukvalno 2 pesme mi nisu legle na tom albumu, sve ostale mogu da slusam kad god, i da ih ubacim u koju god playlistu da pravim za sebe. Warning se slazem, tanja produkcija. Empire fazon slusam 3 pesme ... Ne znam, kapiram da je popularnost tih albuma dosla zbog tajminga vise, nego sto su zapravo brutalno dobri albumi. Misljenja sam da su raniji FW album ostarili mnogo bolje, progresivniji, dosta ispred vremena i momenta u kom su se pojavili, dok su QR bili popularniji kada su izasli, a ostarili losije. Bar ja takav osecaj imam, da ponovo objavis 4-5 albuma ta dva benda, FW bi pokupio mnogo vecu popularnost danas (medju prog publikom jelte). QR su hiticniji i radio friendly, ali danas to ne bi proslo. Edit: Auh gledam setlistu iz Eindhovena, nije ovo lose uopste, isao bih samo za encore da cujem, ovo pre sve nije losa prica. Bice u Minhenu 19og, al' oce i zena da ide, a nema ko da nam cuva dete, tako da ce ona na kraju ici 😅 I meni danas pade napamet Streets koliko mi je bolji. A i Crimson Idol, ako se več priča o konceptualnim albumima, iako on nije iz te prog priče. Jedino što doduše mogu da priznam retroaktivno da vidim da je Bleki neke fazone i finte pokupio iz O:M tad. Ovo sve za FW saglasan. Quote
Grobodan Posted 13 hours ago Report Posted 13 hours ago Jebem li ga oni izdaju već tri decenije užase od albuma a i dalje se priča o njima, ne bi to tako išlo da su ti 80s / početak 90s albumi tako slabi. To za FW je čista revizija istorije, s pravom su bili za klasu ispo QR nazad u dan. Quote
Vic Rattlehead Posted 11 hours ago Report Posted 11 hours ago Meni nijedan drugi nije nikad legao sem OM, a šta reći za taj album, u top 10, možda i top 5 albuma metala, lektira, bukvar i azbuka. Quote
vudun Posted 11 hours ago Report Posted 11 hours ago Sve do Empire zaključno sa Empire je bilo bajkovito... Tim albumom su zaokružili jednu plodonosnu epohu... Promised Land već osetno slabiji... Sa Q2K ili kako se već beše zvao... kreće dekadencija, skoro pa potop... A i bend je imao popriličnih problema sa agencijama na tri slova... Quote
Recommended Posts