Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sta da kazem, 'I Don't Believe In Love' je soundtrack svakog mog raskida sa voljenom osobom u periodu kad patim k'o patika.

Posted
i malo bolji od Operation:Livecrime.

Nema sanse. To je jedan od najboljih live izdanja svih vremena, a Qryche nema ni 10% potrebne snage danas da uradi nesto priblizno tome.

Da se razumemo, i Operation: Mindcrime 2 nije ni do kolena prvom delu, bolji jeste od tri zadnja albuma, ali to vise govori o njima, nego o Mindrcime 2.

Videce se naravno, ali ne ocekujem prakticno nista.

Posted

Deda Dušan još uvijek ne vjeruje da je ono što se pojavilo na netu PRAVI QUEENSRYCHE ALBUM OPERATION: MINDCRIME II.

Zato pitam za taj original.

Hoće to biti loše, kad on sa originala čuje ono.

:mhihi:

Posted

Sta, kao izbacili jedan sa losim pesmama i produkcijom za download freakove, a mnogo bolji (cak bolji i od prvog dela) sa odlicnim pesamama i super produkcijom moze jedino na originalu da se nabavi? :bigblue:

• 1 month later...
Guest Amorfia
Posted

Ok, malo se kasno ukljucujem u raspravu, itd... Samo da kazem da mi je drago sto nas ima toliko. A vi koji niste zadovoljni Queensryche-om..Ljudi, oni su uvek radili po svome i to veoma dobro. Samo je problem sto njihovu muziku treba shvatiti. Toliko od Mene za sada.

Posted

Obožavam Queensryche......ubedljivo omiljene stvari su mi " I dont beleive in love" i "Before the storm".....Nego,da li neko zna gde i kako mogu doći do "Operation:Videocrime"-a,tj.spotova sa "Operation:Mindcrime I"?

Posted

Ne volim da izdavajam pesme sa "Operation: Mindcrime", jedan je od retkih koji se slusaju 'u cugu' i gde sve pesme jednostavno MORAJU da ti se svide!

Posted (edited)

Ne volim da izdavajam pesme sa "Operation: Mindcrime", jedan je od retkih koji se slusaju 'u cugu' i gde sve pesme jednostavno MORAJU da ti se svide!

Tačno....jedan od najboljih i najkompletnijih albuma koje sam ikada čula...... :muzicar:

Da li neko ima taj "Operation:Videocrime"? :confused::confused::confused::confused:

Edited by Metal girl
  • 4 weeks later...
Posted

Moj omiljeni progressive bend. Operation Mindcrime je album koji mi je promenio život (za mene najbolji metal album, posle Alice Cooper - Hey Stoopid), a naročito je dobar Operation Livecrime. Operation Videocrime mogu da nabavim kad hoću i verovatno ću to uskoro i učiniti. Omiljene pesme su mi sve sa OM (nastavak albuma je nešto slabiji), a posebno I Don't believe in Love. :rockdevil:

Posted

@Metal Girl Imam ja Operation Videocrime ali na video kaseti mogu da zajmim ( ako imas video, ja više nemam :mhihi: ) ,Ali da vratiš kasetu kad je odgledaš do izlizivanja... :mhihi:

@ostali: Imam ja OM2 original kupio jos letos na Krfu i nisam primetio nešto kao loša-bolja produkcija nego kad sam skidao sa neta...Overalni Zvuk albuma je Ok ali su solo gitare zakopane preteranim reverbom...

Posted
E,šteta,meni treba na DVD/DiVX,s obzirom na to da mi je video pokvaren.....

Jbg-a nađi ortaka koji ima video ili se smuvaj sa likom koji ima video... :ph34r::mhihi:

Ne znaš šta propuštaš...

Ako uspem da nadjem na divx javiću...

Queensryche Forever!!! :rockdevil::opusteno::pivopije:

Posted

Volim Queensryche-ov Promised Land i par pesama sa starijih albuma, medjutim, mnogo znachaja im se pridaje tamo gde oni to objektivno ne zasluzuju: oni jesu inspirisali citavu generaciju drugih bendova, ali sushtina je da nisu doneli nesto bitnije novo u muziku. ono sto oni sviraju je uproscena verzija progressive rock-a 70-tih (ELP, YES, Genesis....) i to ipak znacajno komercijalizovana (sto ne mora da znaci da su losi). svi ti ostali bendovi su samo preskocili stepenicu i nisu slusali ono sto Queensryche imaju kao uzore. Ceo progressive rock stagnira vec 30 godin nema napredka. progressive metal stagnira vec 15 godina, a on je verzija prog rocka sa distorzijom. gde je tu napredak? ovo nije s namerom da bude flame, cisto moje razmisljanje. Ni kod Symphony X, ni kod Queensryche, i jedva malo kod DT-a nadjem nesto sto kompleksnoscu, konceptom (obicno su nazalost IMHO vrlo naivno smisljene price), songwriting-om moze da se nosi sa Emerson Lake & Palmer-ovim Tarkus-om, na primer.

Posted (edited)

mislim da nema potrebe obzirom da ni ti ni ja ne komponujemo ni za jedan ni za drugi bend.

ali evo: http://rapidshare.com/files/8837331/Emerso...kus-By_AzoG.rar

Emerson_Lake__Palmer_-_Tarkus.jpg

ako te ovo ne ubedi da u mojim recima ima makar malo istine, onda stvaaarno...71-va godina je u pitanju. obrati paznju i na muziku i na koncept/tekstove.

jedno vreme sam obozavao prog metal, sad uglavnom me nervira i samo skippujem pesme. Mislim da taj zanr vise ne zasluzuje taj naziv - progressive, jer nikuda ne napreduje. Nesto tipa AOR Metal bi bilo blize istini. Melodic Death Metal je prosao kroz mnooogo vise promene i inventivnosti za 10 godina (i sa svojim prethodnikom deli uglavnom samo koncept dopadljivih melodija i growl vokale) nego prog metal za 20. Dodjavola, cak je i jebeni hardcore napredovao do raznovrsnosti i inventivnosti, a prog metalci sljapkaju po starom. post rock > prog rock/metal

Edited by HowlingWind
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Nema sanse. To je jedan od najboljih live izdanja svih vremena, a Qryche nema ni 10% potrebne snage danas da uradi nesto priblizno tome.

Da se razumemo, i Operation: Mindcrime 2 nije ni do kolena prvom delu, bolji jeste od tri zadnja albuma, ali to vise govori o njima, nego o Mindrcime 2.

Videce se naravno, ali ne ocekujem prakticno nista.

Izvinjavam se što kasnim sa odgovorom, nisam posećivao forum neko vreme.

Slažem se da je Operation:Livercrime jedno od najboljih live izdanja ikada i da je teško ponoviti tako nešto, ali ne mogu da se složim da su odslužili svoje. Bio sam na koncertima na kojima je sniman novi DVD (zove se "Mindcrima at the Moore"), i odlično sam se proveo i prijatno iznenadio - šta god da je Geoff uradio, sada mnogo bolje peva nego pre koju godinu, kad je baš bio van forme. Pošteno, nisam preterano mnogo očekivao, možda mi je zato bilo super :)

Iako nije zahvalno porediti koncert mladog benda u areni pred par desetina hiljada ljudi i koncert donekle posustalih veterana u pozorištu pred par hiljada ljudi, i dalje se usuđujem da prognoziram da novi DVD ne samo što neće biti razočarenje kao smeće od prethodnika (misli se na "The Art of Live"), već da će biti uporediv sa Livecrime, možda i bolji. Ostavljam dozu rezerve - možda će opet da naprave nešto levo, videćemo već kad izađe DVD. Vredi znati da su ovde imali i glumce na sceni (uglavnom između pesama) i da su dosta promenili aranžmane nekih pesama. Ovo drugo se možda neće svideti svima (meni nije leglo baš sve na prvu loptu), ali šta je, tu je.

Što se O:M II tiče, meni je album dobio puni smisao tek kad sam video celu predstavu na koncertu. Na prvih nekoliko slušanja mi je bio baš težak za varenje, i zbog čudne produkcije i zbog toga što nisam mogao da pohvatam priču. Sad mi je sasvim dobar, naravno, ne savršen kao prvi deo.

Dok čekamo, evo vesti sa sajta:

Some new information on the upcoming "Mindcrime at the Moore" live discs. There will be two versions, a 2 CD disc sets and a 2 DVD disc set. I think the track listing is pretty obvious (for the most part). Aside from Operation: Mindcrime I & II there will be some bonus material ... encores, and what not. Still lots more to come.

• 3 months later...