Jump to content

Recommended Posts

Posted

Eeej ja sam razbio vilicu od drzaca za mikrofon na Nightfallu, pa sad ti vidi...:)

Ono nije prvi, ono je nulti red :)

Mamu vam, mene je zamalo zadesila sudbina Djoleta iz Azazela, kad mi je neko pao na stalak od mikrofona i nabio mi ga u vilicu. Sva sreca te ima tvrde zube!

Posted

Metalci, Dargoron 2-og u Valjevu, 8-og u Jagodini, 9-og u Pozarevcu, na HIT-ovima. Promociju albuma u Smederevu ocekujte vereovatno u drugoj polovini decembra. Svi su pozvani!!!!

:muzicar::pivopije:

pozdrav za legende iz Dargorona.....

Druze, mozda bi bolje bilo DargorFall !!! :D

Posted

Metalci, Dargoron 2-og u Valjevu, 8-og u Jagodini, 9-og u Pozarevcu, na HIT-ovima. Promociju albuma u Smederevu ocekujte vereovatno u drugoj polovini decembra. Svi su pozvani!!!!

Necu vam oprostiti danasnji Zajecar. Bilo je predobro!

Posted (edited)

Смедеревски метал састав „Даргорон”

Свет љубави и мржње

Група је прошле године победила на музичком турниру Демо мастерс

IPB Image

Један у низу бендова који су се појавили последњих година на рок сцени у Србији је и састав „Даргорон”. Претходне две године биле су успешне за групу јер су 2005. млади Смедеревци победили на музичком турниру Демо мастерс, а пре неколико месеци објавили су и деби албум који носи исто име као и група.

„Даргорон” је основан 2002. године а на почетку су, према речима бас гитаристе Марка Цакића, радили обраде популарних нумера група „Вајтснејк”, „Џудас прист”, „Јуроп”… Већ тада се могло наслутити да група свира мешавину хеви, пауер и прогресив метала.

– То је једна рокерска и хеви метал свирка са израженим вокалним деоницама – каже Цакић и додаје да су осим њега у бенду и певач Никола Јанковић, гитариста Златко Николић и бубњар Дарко Лазаревић.

По оснивању бенда, осим обрада почели су да раде и ауторске композиције. Уследила је пауза, јер су два члана групе отишла на одслужење војног рока.

– Чим су се вратили почели смо да радимо песме за албум и неколико месеци касније ушли смо у студио. Пре тога смо победили на Демо мастерс турниру, а као награду смо добили објављивање албума – каже басиста „Даргорона”.

На питање како су се определили да групи дају име „Даргорон”, Марко Цакић одговара:

– Даргорон у германској и скандинавској митологији означава краљевство црних планина и сенки. Иако многи мисле да то нема много везе са средином у којој живимо ми сматрамо да има, јер живимо у свету где нас окружују и љубав и мржња.

Група је до сада свирала готово у целој земљи. Током прошле и ове године бенд је скоро сваке недеље наступао на Хиту недеље у организацији Радија 202.

– Најважнију свирку до сада одржали смо у ревијалном делу Гитаријаде у Зајечару уз „Патрибрејкерсе”, „Ван Гог” и „357”. Концертно смо активни и већ планирамо самосталне свирке. Осим тога, радимо материјал за други албум чије снимање почињемо у фебруару наредне године.

Momci a mogli bi ste da postavite neke vesti i datume svirki.Onako sajt izgleda prazan potpuno!I sredite galeriju da ne bude onako sve razbacano!

Edited by Stormlord
Posted

Stormlord: Ej, pravu si potpuno!! Jbg, previse smo svi zauzeti, a za sada ne mozemo da nadjemo lika, koji bi bio OK administrator. Dovescemo i to u red, valjda uskoro!!

Alexie: Ma, ko se, bre, uobrazio. Nego, blam me da ti se javim, posle one tesne majcice od tvog burazera, kad sam je obukao u SKC-u!! :D:D:D Vidimo se!!!

Cacanko: Udri po fotkama, slobodno!! Mi smo me(n)talci, za nas kompromitovanje ne postoji!!! :bigblue:

Ej,da!! Nisam bas sve odgovarao kako je lik u Politici napisao, suvise je zbrzao moje objasnjenje o nazivu benda, mitologiji...Sta ces..

Dargoron u subotu na HIT-u Boru, 23-eg verovatno u Indjiij!!