Goatik Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Pa sad... onda bi trebalo svrstati Dargaard na primer u isti kos sa Enigmom Pa gothic se vecinom i temelji na klasici мрш! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valtiel Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Jedino mi kod njih smeta sto su u jednoj pesmi pominjali rat u Bosni. Koj kurac im je to trebalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted October 12, 2005 Author Report Share Posted October 12, 2005 Jedino mi kod njih smeta sto su u jednoj pesmi pominjali rat u Bosni. Koj kurac im je to trebalo? Vrlo jednostavno! Kad pogledaš tematiku celog "Progressive" albuma, biće ti jasno. Album se bavi napretkom, tehnološkim razvojem i manjkom pravih, životnih vrednosti, zbog čeka se ceo napredak posmatra kao nazadovanje. Pazi, 1994. godina~imaš želju da napraviš album protiv rata, zloupotreba, medija... Kud ćeš bolje od situacije sa ovih prostora?! Kažeš smeta ti što su pominjali rat u Bosni? Okej, onda me interesuje što ti ne smeta pominjanje rata U Hrvatskoj??? Na kraju, rat se pominje u negativnom kontekstu, bez ikakvih političkih konotacija, niti biranja strane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammy Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 naaaj pisma mi je Awakeing the Sencturies (ako se tako piše) imam koncert i predobri su mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted October 12, 2005 Author Report Share Posted October 12, 2005 "Awaking The Centuries" je ime pesme, ali i albuma. U svakom slučaju, pesma je zaista dobra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 imam koncert i predobri su mi Znaci, dobri su uzivo, a? Da li se zna kad ce novi album? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted October 12, 2005 Author Report Share Posted October 12, 2005 Ulaze u studio tokom marta 2006. Trebalo bi da izdaju album krajem iste ili početkom 2007. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valtiel Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 Vrlo jednostavno! Kad pogledaš tematiku celog "Progressive" albuma, biće ti jasno. Album se bavi napretkom, tehnološkim razvojem i manjkom pravih, životnih vrednosti, zbog čeka se ceo napredak posmatra kao nazadovanje. Pazi, 1994. godina~imaš želju da napraviš album protiv rata, zloupotreba, medija... Kud ćeš bolje od situacije sa ovih prostora?! Kažeš smeta ti što su pominjali rat u Bosni? Okej, onda me interesuje što ti ne smeta pominjanje rata U Hrvatskoj??? Na kraju, rat se pominje u negativnom kontekstu, bez ikakvih političkih konotacija, niti biranja strane... Ja sam apolitican i svo to sranje me ne interesuje. Jednostavno ne bi trebalo dodavati so na rane nekome kome je to bolna uspomena. Pesma je OK ali tematika texta je trebala biti drugacija, to je sve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted October 26, 2005 Author Report Share Posted October 26, 2005 Zar je osuda rata [generalno gledano, samim tim i tih sranja koja su se dešavala na ovim prostorima] dodavanje soli na ranu? Da li osuda rata, ubijanja, silovanja, klanja ima veze sa politikom? Vrlo često, nažalost, ima... Da li su Haggard ponudili političko viđenje ovog i sličnih problema? Ne bih rekao... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Meda Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 Zar je osuda rata [generalno gledano, samim tim i tih sranja koja su se dešavala na ovim prostorima] dodavanje soli na ranu? Da li osuda rata, ubijanja, silovanja, klanja ima veze sa politikom? Vrlo često, nažalost, ima... Da li su Haggard ponudili političko viđenje ovog i sličnih problema? Ne bih rekao... Cini mi se da tako i jeste.Hagard je enormno kvalitetan bend koji se kvalifikuje najvisim ocenama inovativnosti i tehnike.Zato i oni sami ne dozvoljavaju da postanu omrzeni i jedne strane publike zbog jednog teksta.Sto dokazuje njihovu neuralnost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Haggard je definitivno jedan od najboljih bendova u metalu...sadrze toliko originalnosti,toliko jake atmosfere,emocija...njihova muzika je PRELEPA... oni su zaista umetnici... sanjala sam pre par nedelja da sam na njihovom koncertu u nekoj sumi... eh... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leona Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 sanjala sam pre par nedelja da sam na njihovom koncertu u nekoj sumi... eh... Blago tebi... My fav. song je Awaking The Centuries. Ceo album mi se svidja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
botorius Posted December 12, 2005 Report Share Posted December 12, 2005 e ljudi bio sam na nijhovom koncertu Budimpesti i bilo je jezivo dobro! nisu bili u celom sastavu (nazalost samo njih 11 )ali svucali su kao da ste pustili disk i slusali ga uzivo,sem sto su akustocne gitare presle u klin elektricne. ja sam odusevljen imao sam srece pa sam upoznao Ivicu koji svira kontrabas i pricao sa njim sat vremena i on me je upoznao sa Asisom,Stefani(violinistkinjom )i bubnjarom...totalno su pozitiva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DramatisPersonae Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 mozda ce ovo zvuchati neotesano, al' citajuci sam procitao da neko misli da Haggard znachi divlje. Evo prevoda: 1. tired-looking: showing signs of tiredness, anxiety, or hunger on the face, e.g. dark rings around the eyes 2. unruly: wild and unruly in appearance 3. birds unmanageable: in falconry, used to describe a hawk that has reached maturity before being captured and is therefore wild and unmanageable [Late 16th century. < French hagard "untamed" (used of hawks)] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted December 20, 2005 Author Report Share Posted December 20, 2005 Asis mi je lično rekao da se, u slučaju benda Haggard, naziv odnosi na jastreba. To se, uostalom da provaliti po mnogim njihovim slikama, logoima, itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amentes Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 I ja sam imao tu srecu da se nadjem na koncertu u BP i to iza scene, gde sam opet imao jos vecu srecu da ih sve upoznam nakon 8 godina pracenja njihovog rada. Totalna su pozitiva, ukljucujuci i pratecu ekipu, a narocito Ingrid (session klavir). Pravila je sou program u backstageu. Steffi (viola) izgleda neverovatno! Kad je pogledas na slikama u bookletu - nista posebno, a uzivo - mmmmmmmmmmmm! Brate od tetke! Inace, koliko god ih voleo, ne mogu reci da su zvucali perfektno, ali u svakom slucaju veoma dobro. Malo su se raspadali zbog ocajnog monitoringa. Naravno, kod tolikog broja ljudi to je skoro neminovno i kod savrsenog monitoringa. 2 gitaristi se gasilo pojacalo... Bilo je jos stvari, ali da ne davim dalje... Ako neko ima e-mail bilo koga od njih, molim da mi prosledi na pp. Obecao sam Ingrid neke odvaljene slike, a ne mogu da joj posaljem, jer im kontakt strana na sajtu ne prima poruke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexiMyGod Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Kad sam ih prvi put chula,ostala sam bez rijechi...i bez daha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 (edited) Kad sam ih prvi put chula,ostala sam bez rijechi...i bez daha. Isto se i meni deslio, samo shto sam ja gledao live in mexico city Edited February 17, 2006 by korovjov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Isto se i meni deslio, samo shto sam ja gledao live in mexico city Blabo tebi,ja za sad samo u snu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Zanimljivo je sto je taj "Live in Mexico City" zapravo live samo sto se slike tice, ton je studijski snimak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Zanimljivo je sto je taj "Live in Mexico City" zapravo live samo sto se slike tice, ton je studijski snimak. E bash sam to hteo da proverim kod josh nekog. Chinilo mi se da jeste, ali nisam bio potpuno siguran. Ali nema veze, bar se vidi delitj atmosfere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted February 20, 2006 Author Report Share Posted February 20, 2006 E bash sam to hteo da proverim kod josh nekog. Chinilo mi se da jeste, ali nisam bio potpuno siguran. Onda je trebalo da pregledaš sve prethodne strane gde se naširoko pisalo i raspravljalo o tome! Kasniš!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quiet Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Onda je trebalo da pregledaš sve prethodne strane gde se naširoko pisalo i raspravljalo o tome! Kasniš!! Nazalost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elizabeth Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 bend je izuzetan. dobra uspela mesavina elemenata srednjevekovne muzika sa metalom, growl + original ucena pevaljka, instrumentalne deonice nenadmasive.... jednostavno kvalitetno. Neko je pominjao takve projekte ovde (na nekoj od prvih strana...) neizvodljivo. apsolutno neizvodljivo. Otprilike znam kakvo je stanje u klasicnoj muzici (tj. sa orkestrima i projektima) a za nesto tipa haggard a la serbia bi trebalo mnogo ambicije (koje nema), mnogo para (kojih nema) i ljudi sa malo sirim shvatanjem muzike (kojih nema). eto... ima tu jos mnogo toga da se kaze... btw: bend [korovjov - za potpis!] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordHypnos Posted March 1, 2006 Author Report Share Posted March 1, 2006 Da, pa to je u nekoliko navrata prežvakana priča, a uvek zanimljiva. Projekti ovakve vrste jesu teško izvodljivi, pogotovo kod nas. Koliko mogu da primetim lova nije problem. Recimo ovako~ mogu bez problema da angažujem hor [doduše polu-profesionalan, ali kvalitetan], soliste i instrumentaliste takođe. Ako mi se ćešne, za snimanje albuma mogu da okupim i "najpoznatije" metal muzičare, još jednom bez ikakvih problema. Kao najveću ranu ovih prostora izdvojio bih prostore za snimanje i probe. Nema dobrih, a za ovakvu vrstu projekta je neophodan odličan prostor. Još jedan snažan udarac predstavlja problem produciranja albuma. Na tom polju smo ubedljivo najgori u Evropi, dajem život za to. Na kraju dolazimo do te famozne ideje, tj. inpiracije. To, samo po sebi, i nije problematično. Dobrih i zanimljivih ideja ima, ali se sve završi na pokušajima. Zašto? Zato što ti "kompozitori" i "muzičari" ne shvataju da se do finalnog proizvoda dolazi vremenom i iskustvom, zaboravljaju na to da, npr. Haggard, nije zvučao tako što zvuči danas i da su oni do današnjeg zvuka došli postepeno. Zato i ne čudi što je taj nesrećan Oblivion Awaits zvučao tako amaterski, neobrazovano, natrpano, itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts