MiroslavXO Posted May 14, 2017 Report Posted May 14, 2017 ^ Deluje mi dosta priguseno, ili sam ja navikao na ove verzije koje imam na kompu. Quote
Demon Seed Posted September 20, 2017 Report Posted September 20, 2017 Otac oca, neka mu je laka crna zemlja Quote
Demon Seed Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 "Vi' što lepa kapica, poklonio mi Jonas kad smo snimali spot!" Quote
Мајор Гашпар Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Развила се девојка, можда је на деду. 1 Quote
HeLLsarma Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Death i black metal merch nikada nije bio popularniji. Quote
Haos sam ja Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Kakvi hobiti. Osudio bih ih na 24/7 slusanje divljih jagoda. Quote
Сале Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Ово је сад тренди изгледа. Kад може онај бибер да шета сотоњарске мајице,могу и ове пракљаче. Quote
Flash Gordon Posted April 1, 2021 Report Posted April 1, 2021 18. 🎂 Nisam dovoljno detaljno preslušao celu diskografiju, jako sam voleo 'Blood Fire Death', ali mi je ovaj album prijatno legao. Uvek mi je prijalo što je Quorthon, koliko god da se obično primarno vezuje za neke početke black metala, ima na svojim albumima baš svačega, nordijskog folka, mnogo i neke akustike, različitih drugih instrumenata, atmosferičnih klavijatura, možda se može reći i elemenata elektronske muzike. U svakom slučaju, mnogo raznovsnosti, nekako meni ta eklektika uvek prija, naravno ako ne ode baš u neku krajnost. Quote
dAdAiSt Posted July 3, 2022 Report Posted July 3, 2022 Destroyer Of Worlds me uvek iznenadi kvalitetom. Znači klasa. Quote
Angelystor Posted August 13 Report Posted August 13 Preduhitri me sa ovim, ali ionako prošlo već 10 dana, ulenjih se sa izveštajima. Kako god, da prijavim da je ovo bilo predobro, i redak metal event da kaže čovek da je privilegija prisustvovati. Zvučalo sjajno, na sjajnom mestu, i super lista, i core ekipa za svaki respekt - Faust, Apollyon, Blasphemer i Ivar (Enslaved) - plus bubnjar iz Whoredom Rife jedna pesma, i originalni basista na par pesama. Pevači isto ništa manje respektabilna ekipa, doduše isto uglavnom Norvežani, samo omaleni Erik branio boje Švedske, ali bio na dve upečatljive pesme, tako da nije loše prošao. Meni lično hajlajti sam Apollyon kako je dobro skidao Quorthona na dve pesme gde pevao (pre svega Shores) i Grutle razneo na "Call from the Grave". Gaahla je isto bilo lepo videti i čuti, solidan posao na "A Fine Day To Die", ali se čuje da nije u formi i da su godine levih umetnosti uzele svoji danak. Jedini minus što trajalo samo sat vremena. Očekivao sam bar sat i po gig, pogotovo zbog rotacije pevača (a i bubnjara), ali šta sad, možda sledeći put, ho ho. Bitno da glavne epike svirali, i sumnjam da igde mogu trenutno live da se čuju u boljoj verziji i u boljem okruženju. Apollyon/Blasphemer pogotovo naklon do poda, jer ulepšali tih 24h i sa prejebenom Aura Noir svirkom veče pre. Lep vikend, baš lep. Vratite me. 1 Quote
dimmu1 Posted August 13 Report Posted August 13 (edited) Sedi jednom pa napisi izvestaj sa celog festa, kako je tamo, koliko sta kosta, koji smestaj uzeti, tips and tricks sto bi Ameri rekli. Ja sam prosle godine bas hteo ici tamo ali odgovorila me ekipa da idemo na dva druga festivala. Nije bilo lose ali verujem da ne bi ni pogresio da sam otisao za Bergen. Edited August 13 by dimmu1 Quote
Angelystor Posted August 13 Report Posted August 13 Evo ovde "ukratko", pa ti pitaj ako izostavim što god. Ja sam napravio ceo trip Oslo-Bergen, tako da mi je putovanje bilo pola-pola neki turizam i, jelte, metal. Konkretno sam fest, meni je jako, jako odgovarao, sve se dešava u centru Bergena, znači nema odlaska na udaljene tvrđave/poljane. Ima tri venuea, i najviše što hodaš između njih je ~15min, plus sam na vreme uzeo i hotel Scandi u centru, tako da sam i posle gigova ladio adrenalin u krevetu ubrzo posle zadnjeg nastupa. Ukratko, vrlo kulturna varijanta, 4 dana festivala, a da ne vidiš toitoi. Druga kulturna stavka, nema apsolutno nijednog preklapanja ceo fest. Ja sam bukvalno sve sa plakata gledao, sem Old Towera jer je bio prekasno i nije me zanimao. Iako me radila čežnja npr i za Brutalom ove godine, baš mi je prijalo da odmorim od trčanja između bina i mentalnog fomoa kod preklapanja. Grieghallen kao venue isto prelepo iskustvo, zvuk od dobar od odličan, zavisi od benda do benda. U onom drugom USF-u glavna bina solidno kuburila, a manja imala odličan zvuk. U klubu isto uglavnom super zvuk bio (živela Aura Noir, još jednom). Kad smo kod Grieghallena, dve sporedne lepe stavke festa su bile organizovane "metal ture", u jednoj nas Tore iz Old Funeral/Bombers vodao po black metal lokalitetima ("Euronymous bunker", verovatno najgore iskustvo ove godine), bacao priče i sl., a druga, najvrednija, Pytten producent vodao po Grieghallenu, po studijima, priče sa snimanja itd. A može i do Fantofta da se ode organizovano, kod Vargovog starog ognjišta, har har. To su sve dodatne karte, ali iskreno jako lepa stvar, pogotovo ovo sa Pyttenom, doda ti još više na celokupnom iskustvu i još više te ubaci u priču iza muzike. Plus i frei inteview uživo sa Grutleom, bili i neki listening sessioni po gradu (1349, Koldbrann). Meni je isto dodatno lepo bilo ove godine što je lineup bio sa naglaskom na Norvežane, pogotovo u Grieghallenu gde su manje-više sve i bili Norvežani. Npr. stvarno mi deluje glupo da gledam npr. Kreator i Deicide tu, što je izgleda bilo prošle godine. Već sam se opet zapljunuo jutros za early bird, ali ću sačekati lineup pre nego što se obavežem na novi odlazak. Za tips and tricks možda nisam najbolji, jer mi je prvi put tamo. Norveška upečatljivo skupa, još ako bi da piješ pivo (ili generalno alkohol) najebaćeš samo tako. Kuku i meni koji sam fan kraft strane piva. Ali za pohvalu što svuda po festu džabe voda. Za smeštaj je verovatno najbolje neki Airbnb ako imaš da deliš sa nekim, ja išao solo pa nisam imao previše izbora. Neke varijante van grada su isto jeftinije, ali po pričama sa festa sam skontao da to nije idealna varijanta, jer onda zavisiš od prevoza, propuštaš zadnje bendove i sl. Još sam ja uspeo da se razbolim već 0. dan, tako da mi je gradska varijanta još više legla. Plus npr. nisam ni jeo na festivalu, već između bendova kad se ima vremena skoknem negde u gradu na klopu (živela fiskesuppe). Ali uprkos bolesti, u top3 festivalska iskustva ikada. Ako se ponovi iole dobar lineup i sl. godine, eto me opet. 1 1 1 Quote
Recommended Posts