Jump to content

Recommended Posts

Posted
al hajd, sto se tice teme: obskurno, haoticno, sve sto je u skladu s mojom 'filozofijom zivota' i manifestom licnosti..sve sto uspijeva podstaci emocije..od najmracnijih do 'najsvjetlijih'. teoloski potkovan, s muzickom podlogom koja ne ukljucuje nikakve drazesne poskocice, sladunjave melodijice i sl.

bendovi koji mi najvise pruzaju: /Funeral Mist/Watain/Deathspell Omega/AntaeuS/

Upravo to. samo oni koji dozivljavaju black metal u pravom smislu te reci...ostali treba da budu eliminisani!

sto volim kad ljudi ovako baljezgaju.yumetal je vec postao poznat po tome,verovatno se zbog ovakvih toliko dugo i odrzao

Posted

Ne kazem, moguce je da ima proseravanja u svemu tome - ali zapitas li se da su ti ljudi u stvari drugaciji od tebe, i da ih ne pokrecu iste stvari kao tebe? Kapiram ja da ti to gledas sa visine, u tripu "ja sam normalan, a oni bolesnici", obzirom da imas predrasuda kao sto ih svaki fenser mora imat. Vjerovatno se tako osjecas bolje, ali ko mu jebe zeca - pusti decu nek se igraju.

ok, tvoje misljenje, ja mislim da ljudi kapiraju ali jednima je sranje, drugima nije..

:pivopije:

Mozda pojedini misle da su razumjeli, a u stvari nisu. Ne kazem, mozda i mi koji sijecemo vene na DMDS nismo skapirali taj album kako treba :)

Kako god, na kraju je to nebitno. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali hvali kulture i postovanja.

Posted

Pa u tome i jeste poenta,pokrecu ih drugacije stvari zato je i glupo to proseravanje.Kao i to da se stavovi svode na to ko ima a ko nema PRAVA da slusa i komentarise kultne albume.

Nikoga ja ne gledam sa visine niti delim ljude po tome sta slusaju ali mogu da ih podelim po tome koliko su zagrizeni samo za jednu stranu i ne zele da vide dalje od toga.

Ispravan je stav eliminisati sve koji ne razmisljaju kao taj Hrym?Nemoj da pravimo komeNdiju,to sto ti drugacije dozivljavas neke stvari od mene i od drugih je nesto drugo,imam pravo da kazem da mi je nesto sranje jer se ne pronalazim u tom tvom tripu kao neki vid duhovnog dozivljavanja muzike.

Pa verovatno bi poludeo kad bi za svaki pravac morao tako nesto da dozivljavam.

Ne mogu i ne zelim da se udubim u nesto sto mi je produkcijski sranje.Jednostavno kad cujem kako se pali traktor izgubim volju da slusam.

Posted
Pa u tome i jeste poenta,pokrecu ih drugacije stvari zato je i glupo to proseravanje.Kao i to da se stavovi svode na to ko ima a ko nema PRAVA da slusa i komentarise kultne albume.

Nikoga ja ne gledam sa visine niti delim ljude po tome sta slusaju ali mogu da ih podelim po tome koliko su zagrizeni samo za jednu stranu i ne zele da vide dalje od toga.

Ispravan je stav eliminisati sve koji ne razmisljaju kao taj Hrym?Nemoj da pravimo komeNdiju,to sto ti drugacije dozivljavas neke stvari od mene i od drugih je nesto drugo,imam pravo da kazem da mi je nesto sranje jer se ne pronalazim u tom tvom tripu kao neki vid duhovnog dozivljavanja muzike.

Pa verovatno bi poludeo kad bi za svaki pravac morao tako nesto da dozivljavam.

Ne mogu i ne zelim da se udubim u nesto sto mi je produkcijski sranje.Jednostavno kad cujem kako se pali traktor izgubim volju da slusam.

Ne znam umijes li da citas ili ne - ali fino sam rekao da nisam ozbiljno mislio u vezi onoga ko ima PRAVA a ko nema da slusa i komentarise kultne albume. Oces da ponovim jos jedan put? Samo govorim o osnovnoj kulturi i postovanju prema velikanima jednog pravca, pravca koji ti ocigledno ne volis i nisi u tom tripu. I ko je rekao da je ispravno eliminisati ljude koji ne razmisljaju kao Hrym??? Ti momak ponekad nemas pojma o cemu pricas.. ako vec imas probleme sa nekim zadrtim black-erom, fino rjesavaj to sa njim na licnoj bazi. Mojne da se izdrkavas preko ostalih.

I objasni mi kako je to DMDS(koji nazivas sranjem) produkcijsko govno sa zvukom traktora koji se pali :) Pa taj album je produkcijski bas korektno odradjen, sve se fino i jasno cuje. Evo, razgovaramo van tog duhovno-emocionalnog aspekta - znaci, zasto je produkcija DMDS sranje, a nije npr. Cruelty and the beast, gdje imamo lose isproducirane bubnjeve.

Posted

smarate sa prepucavanjima na forumu, prica se konstantno vrti u krug. iznesite stav kako vi dozivljavate (ili ne dozivljavate) bm, to vam je valjda vaznije od onog kako drugi dozivljavaju.

AMSG

Posted
Pure Holocaust je album koji je definitivno odgovoran za najviše đubreta na sceni. Kad pročitaš da bend nalazi glavnu inspiraciju u Immortalu, gotovo provereno možeš očekivati sranje. Naglašavam da ne govorim o kvalitetu ovog albuma i benda (on svakako jeste klasik), nego da osporavam njegov "monolitni" status kao nešto pozitivno. Aj daj bože da jedna osoba shvati šta sam hteo da kažem umesto da krene odmah da pljuje.

Pa čemu onda zahvaliti Von-u, Witchery-ju i ostalim sranjima, koja, kratko rečeno predstavljaju primer da se svako govno može objaviti i izdati. Immortal je u svakom pogledu klasa i jedini bend koji nije sebe ograničavao sa satanskim pizdarijama, sa kojima masa bendova koketira i petparačiše....Uostalom, djubre je za bacanje, a ne za slušanje...što bi umanjivao značaj tog albuma, sad je kvalitet i stvaralački zenit koji je bend sa tim albumom postigao kriv, što su se pojavile gomile sranja tipa ''Maniac'', ''9th Circle'', i da ne idem dalje...

• 1 month later...
Posted

Black Metal sam poceo da slusam pre 4 godine.Prvi bend koji sam cuo je bio Bathory (Blood Fire Death).Kasnije sam naisao na:Blasphemy,Von,Havohej,Profanatica,Krieg itd.Inace omiljeni domaci bend mi je Bethor.Volim i the Stone ali Bethor je ipak na prvom mestu.

• 1 year later...
Posted (edited)

LOL kakva rasprava.

Gojko, uvek će me oduševljavati tvoja tendencija da kad kreneš sa raspravom, ne znaš da staneš. :lol:

Ja se uvek smorim ubrzo.

Edited by Brynhildr
  • Downvote 1
  • 5 months later...
Posted

Poceo sam tako sto sam slucajno kupio Emperor demo, svideo mi se cover. Pre toga sam slusao hip hop, Panteru, Slayer, Korn i sl. Nakon prvog slusanja, rekao sam jbt sta je ovo, a nakon nekoliko dana, pocelo mi se svidjati.. i slusao sam taj cd krijuci, da niko ne cuje. A nakon toga sam saznao za Burzum, Immortal.. ostalo je istorija.

• Upvote 1
Posted

Slusao sam grindcore, ali su zene pocele da me ispaljuju sto ne slusam dovoljno extremnu muziku, pa sam resio da predjem na black da ne zavrsim kao Princ.

• 1 year later...
Posted

Mislim da je prvi black metal album koji sam cuo bio Midian?Secam se samo da sam odlepio na tu muziku,pa sam morao da pokazem svoju uzbudjenost i komsijama,tako sto sam izbacio zvucnike na prozor i odvrnuo do daske.

Posle toga su verovatno usledili neki domaci bandovi,na svirkama i nekim kasetama koje sam kupovao tipa Simargal i The Stone,ako me secanje dobro sluzi mislim da sam u to neko vreme a to je bilo recimo sa 13 ili 14 godina,nabavio i neki Borgir koji mi se nije svideo.Posle mi je jedan lik koji je ovde bio dugo moderator na black forumu narezao neke spotove od Satyricona,Emperora,Borgira i slicno.

Recimo da sam bio 8 razred kada sam cuo Mother North to jest video spot i odlepio,tako je krenulo malo po malo,doduse vise sam slusao domaci black,ali recimo da su Satyricon i Emperor bili prvi pravi black metal bandovi koje sam slusao..Posto sam u to vreme tek dobio internet(dial up)..U to vreme sam uglavnom slusao power metal najvise i thrash..Zanimljivo da sam death metal poceo da slusam dosta kasnije,kada me je smorio power slusao sam uglavnom black metal i thrash..danas najvise slusam death metal pa onda thrash/speed a black metal tu i tamo,ne mogu bas da kazem da ga slusam nesto puno(mada ima dana kada samo njega slusam),to su uglavnom neki albumi nekih bendova koji mi se svidjaju ili pojedine pesme..

Ali volim da slusam live kao i bilo koju drugu vrstu ekstremnog metala..

Kljucni trenutak je bio kada sam pre par godina uveo brzi net i onda sam krenuo da nadoknadjujem ono sto sa godinama propustao u metalu sa slabom internet konekcijom,nestankom tezgi ko SKC-a i preskupim diskovima u Mordoru(koji sam sebi retko kada mogao da priustim)..

Ali,secam se kako sam u to vreme konstantno pratio domacu scenu i kupovao izdanja domacih bandova..

Posle sam napravio jednu veliku pauzu u metalu uopste od 2005/6 do 2009 otprilike(i ako sam u to vreme otkrio Old Mans Child)..

Nikada nisam vleo mp3 na primer,i uvek sam kupovao audio diskove(pirate i tek poneki strani original),ili sam ih sam rezao i stampao korice itd..

Sad sam se na neki nacin vratio korenima pa najvise slusam recimo Venom i Sodom ali i Sarcofago za koji sam recimo relativno skoro saznao,naravno tu je jos gomila nekih drugih bandova sto blacka sto death-a.Trudim se da napravim neku respektabilnu kolekciju :)

Posted

Jbt, koji kult od teme!

Kako god, prvi bm album koji sam u zivotu cuo je bio In the Nightside Eclipse tamo negdje pred kraj 94. Sjecam se da sam tek krenuo u srednju. Bio sam bukvalno opcinjen i slusao sam ga mozda mjesec dana svaki slobodan trenutak koji sam imao!

Iako su jos odavno navikli na Metallicu, Maidene, Sepulturu, Megadeth sjecam se da su kod kuce zaista ozbiljno razgovarali sa mnom, kao jel sve ok, imam li nekih problema i sto po cijeli dan slusam nesto tako zastrasujuce :bigblue:

Negdje u to vrijeme sam dosao i do Shadowthrone od Satyricon (naravno na poprilicno skrnavom snimku na kaseti) i sjecam se sam po pet puta zaredom vracao Hvite Krists dod...

Jos ponesto se pojavljivalo usput, ali tek kad sam kasnije cuo Filosofem prvi put, odlijepio sam isto kao za Emperor i onda krenuo na sve moguce nacine da nabavljam bm stvari, da snimam, presnimavam, kupujem i maltretiram najrazlicitije ljude (vrlo cesto i neke koje jedva poznajem ili neke prijatelje od roditelja) i svu rodbinu redom koja zivi u inostranstvu ili barem povremeno ima pristup istom da mi kupuje albume!

Naravno, najmanje u 70% slucajeva nisu uspijevali nista da mi nadju, ali i poslije same potrage su me cudno gledali kad bi me vidjeli prvi put nakon toga. :haha:

Posted (edited)

I meni prvi susret sa black metalom bili From the Cradle to Enslave i Midian, pa onda Puritanical Euphoric Misanthropia, posle toga Emperor, Mayhem, Satyricon, Marduk, Dark Funeral, Immortal, Gorgoroth...

Tu sam negde cuo i Belphegor - Diabolical Possession na kompilaciji sa nesrecnog Hellhammer festivala i tu se odusevio, i dalje posle sto kuraca...

Kvltna tema inace, lepo sto si je iskopao xD

Edited by Demon Seed
Posted

Koliko se sećam, mislim da je prva black metal pesma koju sam čuo bila Heavens Fall od Gorgoroth :haha: Dial-up net je odradio svoje i to je bilo to, duša izgubljena :da: Onda sam malo počeo da slušam http://www.blackmetalradio.com/ i tu nahvatao gomilu bendova koji možda i nisu bili 'glavni' bm bendovi, ali kada sam npr. prvi put na tom radiju, na jednoj od prvih epizoda, čuo Thorns of Crimson Death od Dissection, iju :pivopije:

• Upvote 1