Jump to content

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted (edited)

2nd March 2004 - Tristania at M'era Luna 2004

Tristania is confirmed for the M'era Luna Festival 2004 in Germany. Tristania will play on the 7th of August. More information at http://www.meraluna.de. More dates will be announced.

user posted imageicon_cry.gif

Edited by Hérétique
Posted
Therion ima puno značenje za one koje su bliski njegovom misticizmu i magiji...koji se ne zadržavaju na tome da je Theli veliki mag, Vril ya nešto kao slovenski nav...to je to, što se tiče mog znanja Therion-filosofije. A ja mogu samo da kažem: pfff, sympho gothic metal.

Kao mali laik i sva srećna ograničena stvorenja.

Zašto ovo rekoh? Recimo, Tristania mi je mnogo ljudskija, toplija. Potresnija. Početak Beyond the veila verovatno je jedna od najtužnijih melodija koje sam do sada čula. Nema mnogo preteranih reči, nema patosa, samo tiha seta, životna. Više ima slutnje propasti nego velikih ideja, kosmosa, zvezda, natprirodnih sila, i-šta-ti-ja-znam. I pristup koji ostvaruju sa slušaocem je drugačiji. U pravu si, Therion mora da zvuči kao obraćanje hiljadama vernika.

ja sam se skoro dokopala nekih snimaka i moram da priznam da mi je prvi utisak bio apsolutno opisan tvojim recima. Odusevila sam se... mada mi je ipak therion nekako jaci, u smislu zaustavlja mi dah, i definitivno zraci nekim fantizmom ...pa onda mogu da kazem da je i to tumacenje jako realno...

bas zato je tristania naturalna i bliza meni, definitivno emotivnija,a ni priblizno teatralna kao therion.

Posted

Ah-obozavam Tristaniu! Sva tri albuma su jako dobra, i bas mi je tesko da izdvojim neki. Pesme-ajde kao naj najomiljenije-Angelore, Tender trip on Earth, The shining path...

Ovaj, a to kad bude album-cisto da me imate u vidu. icon_biggrin.gif

Posted

ja ih slusam ponekad. znam da sam prvu pesmu od njih cula s jedne kompilacije koju mesecno izbacuje ovde jedan Gothic casopis, i da su mi se svideli. skroz opustajuci ambijent, pa sam zato trazila i, thank goth, nasla neke pesmice i sebi sprzila CD...

Posted

Joj, faaaaantasticno

ubedljivo najbolja pesma je ''December elegy'', ali naravno to je samo moje licno misljenje. Mslim da je bend puno izgubio odlaskom Mortena Velanda.

Mada ni ''World of glass'' nije za bacanje. : icon_cool.gif

Posted

ja ga ne vidim :( ( jer mi se brzhe uchitava kad to sve skinem :( ) tako da ne mogu tvoj da pohvalim, chak ni iz ljubaznoshtju :(

ma ko ga biiiiiip... i tvoj je divan, nenadjebiviji od mog :)

da se vratimo na temu > tristanijini instrumentali su nenadjebivi :P

Posted
Nuskvamche, Mesec jeste najlepsha stvar na svetu, ali mislim da si mogao i bolju sliku da stavish. ;)

/me lenj

/me veri lenj

da vratim stari ?