Sisus Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Ne, u jednom će da piju pivo, a u drugom će da snimaju album... A sta mislis o tome da ce u jednom studiju da snimaju, a u drugom da rade produkciju? Ili da preformulisem, znas li ti uopste sta je produkcija? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Produkcija se sastoji iz snimanja (sa editovanjem), miksovanja i masteringa. Prema tome, ne može u jednom studiju da se snima, a u drugom da se "radi produkcija". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Produkcija se sastoji iz snimanja (sa editovanjem), miksovanja i masteringa. Prema tome, ne može u jednom studiju da se snima, a u drugom da se "radi produkcija". Produkcija nije snimanje. U jednom studiju moze da se snima, u drugom da se radi produkcija. Sta vise, najcesce se tako i radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) Produkcija nije snimanje. U jednom studiju moze da se snima, u drugom da se radi produkcija. Sta vise, najcesce se tako i radi. Stvarno ne razumem. Pa valjda se zvuk koji nameravaš da imaš na albumu dobija odmah, tj. paralelno sa snimanjem. Prvi put čujem da neko nešto snimi, pa da onda tek nosi u drugi studio na obradu da bi dobio zvuk koji želi, to nema nikakvog smisla. Miksovanje i mastering OK, to naravno može kasnije, ali ovo prvo ne razumem. EDIT: Sad sam konsultovao ortaka koji je profi, kaže da si ti u pravu. Jbm li ga. Ja sigurno neću raditi tako xD Edited April 16, 2009 by Gojko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 U sustini je tako, ali je vazno i gde se snima, ima i to veze. U ovom slucaju ce se garant snimati u Grieghallen-u pa ce Peter to da naknadno dotera u Abyss-u, tako da sam siguran da ce zvucati do jaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Stvarno ne razumem. Pa valjda se zvuk koji nameravaš da imaš na albumu dobija odmah, tj. paralelno sa snimanjem. Prvi put čujem da neko nešto snimi, pa da onda tek nosi u drugi studio na obradu da bi dobio zvuk koji želi, to nema nikakvog smisla. Miksovanje i mastering OK, to naravno može kasnije, ali ovo prvo ne razumem. EDIT: Sad sam konsultovao ortaka koji je profi, kaže da si ti u pravu. Jbm li ga. Ja sigurno neću raditi tako xD Ima da radis kako ti ja kazem. :) Pa zavisi sta se snima, ali koliko ja znam, u ekstremnom metalu nije neuobicejana praksa da se na jednom mestu snima, na drugom obradjuje. Spominjao si editovanje u jednom od postova, samo editovanje podrazumeva da se menja ono sto se dobilo na snimku. U vecini slucajeva, kranji produkt nema veze sa onim sto je uslo u mikrofon. Opet kazem zavisi i od muzike, ali 2 studija nisu nista novo. Pogledaj onaj snimak na Vader temi, cini mi se da Piter isto spominje 2 studija. U principu, danas imas toliko editovanja i toliko je umesan racunar u sve to, da mozes od kante i gusli da napravis DM bend. Sad sam malo zapetljao, jbg, pivo cini svoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Norwegian black metallers IMMORTAL have commenced recording their new album. According to the band's management, "They will be working in both Grieghallen [Norway] and Abyss [sweden] studios this time." JEDVA CEKAM OVO! Jeeees.Konačno. Ovo će biti godina odličnih izdanja. Zalosno je sto nikada necemo gledati Immortal u Srbiji. Nada umire poslednja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Osecam novi At the Heart of Winter !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Novi album. Pa neovcekujem nishta puno, ustvari ocekujem album najslicnijem Sons of Northern Darkness, i po zvuku i po svirci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 verovatno album nece liciti puno ni na jedan do sad, po obicaju.... ja mislim da ce album biti najverovatnije veoma dobar... abbath je lud (u pozitivnom smislu...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brynhildr Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Meni ne bi smetalo da liči na poslednji. Ma, videćemo već. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brynhildr Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Norwegian black metallers IMMORTAL have completed work on their new album, "All Shall Fall", tentatively due in the fall via Nuclear Blast Records. The CD was recorded at Grieghallen and Abyss studios in Norway and Sweden, respectively. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 jel se zna kada izlazi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Norwegian black metallers IMMORTAL have completed work on their new album, "All Shall Fall", tentatively due in the fall via Nuclear Blast Records. The CD was recorded at Grieghallen and Abyss studios in Norway and Sweden, respectively. Naslov mi je nekako čudan... Mada, čekam prve semplove, samo da bude bolji od prethodnog, ''Sons...'' je bio kul album, ali nekako za klasu ispod '''Hearta'' i ostalih bar po idejama i načinu realizacije pesama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brynhildr Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 jel se zna kada izlazi? Pa piše - na jesen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 steta sto nije na zimu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu1 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Pa piše - na jesen. nisam ja to dobro ni procitao,video sam samo naziv albuma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vozd Jovan Pogani Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Osjecam smece kao i sve sto je ISRALA norveska zadnjih 5,6 pa i 10 godina... Sem Ildjarna tamo nema benda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Naziv albuma nimalo ne obecava. Mislim, daj, ubacite jos koje "all" u tako mali naslov. :) Ali 'ajde, da ne serendam u prazno, da mi to cujemo prvo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 "Gaahl Shall Fall" Ja ocekujem black album godine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Da li su ti ljudi ikada dosad snimili black album godine, pitanje je sad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Prva mi pada napamet '99a, ali kap'ram da ce tu Gojko pri da izrazi neslaganje :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Kakva bre '99, pa te je godine izasao "IX Equilibrium", da ne spominjem "Rebel Extravaganza"-u i ostale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 1995. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Da li su ti ljudi ikada dosad snimili black album godine, pitanje je sad? Ti ljudi su snimili najbolji black album IKADA. Jedan Battles In The North je dovoljan da se posere po svim bm albumima zajedno koji su ikada igledali svetlost dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts