dark_lilith Posted October 18, 2005 Report Posted October 18, 2005 ni na jednom bendu nisam procitala ovakve rasprave bolje reci ovoliko. Nije losh Death In June imala sam skoro sve od njih ali prilikom skorashnjeg prsnuca mog dragog kompa sve mi se izbrisalo, sva sreca shto gomilu stvari imam na cd-ovima ali Death In June nazalost nije jedan od tih, tako da sad jurim da mi neko sprzi, s obzirom da je retko ko cuo za grupu a kamoli slushao ili nedaj boze poseduje bice to malo teze... Quote
Kveld Posted April 10, 2006 Report Posted April 10, 2006 Rose clouds of holocaust Rose clouds of lies Rose clouds of bitter Bitter, bitter lies And, when the angels of Ignorance Fall down from your eyes Rose clouds of holocaust Rose clouds of lies... Rose clouds of Twilight truth Rose clouds of night Rose clouds of harvested (love, all alight) And, when the ashes of life Fall down from the skies Rose clouds of holocaust Rose clouds of lies... And, festivals end As festivals must From the hooded crows Of Rome To the falcons of Zagreb Oh, mother victim of Jesus Lie down in Sydney's dust For, festivals end As festivals must sto je autor pjesme zelio reci? ovo je jedna od retkih stvari DIJ-a koja mi se dopada....Douglas je gay?coooooooooool..koja ekipa:Antony,Douglas , onaj baja iz Sopor Aeternusa..a i Tibet mi je neshto sumnjiv Quote
wild cat Posted May 1, 2006 Report Posted May 1, 2006 nemojte se vrijeđat... logo im je pomalo čudan.. natpisi u medijima još čudniji DIJ ..black angel je premoćna stvar Quote
Господин Граул Posted June 9, 2006 Report Posted June 9, 2006 Bend je boleshtina... Najbolje njihova stvari su po meni : She said destroy i Gods golden sperm - obavezno pochetno gradivo. Inache , bend ima brdo nekih psihodelichnih pesama - chist darkwave fazon. Album Rose Clouds of Holocaust je najslushljiviji i odishe atmosferom Drugog Svetskog rata. Quote
Gwydion Posted June 9, 2006 Report Posted June 9, 2006 ovo je jedna od retkih stvari DIJ-a koja mi se dopada....Douglas je gay?coooooooooool..koja ekipa:Antony,Douglas , onaj baja iz Sopor Aeternusa..a i Tibet mi je neshto sumnjiv Mislim da nije. On je samo kreten ... mislim Tibet Quote
*SuNCHicA* Posted February 21, 2007 Report Posted February 21, 2007 (edited) Death In June, bas mi je cudno sto sam ih ovde nasla. Zanimljiv bend, tekstovi... Edited February 21, 2007 by *SuNCHicA* Quote
Kveld Posted February 26, 2007 Report Posted February 26, 2007 Eto , neshto slusham Only Europa knows u poslednje vreme,DIJ su chak slushljivi na ovom albumu , mozda zato shto je live pa nisu hteli mnogo da smaraju publiku ...inache publika se sastoji od gomile malih Belgijanaca koji su se zesce smarali , u pozadini se chuju dve ribe koje usta nisu zatvarale tokom celog koncerta..pa mogle su da odu negde na kafu .OK , ima neshto u ovom bendu samo shto ja mnogo vishe cenim zdravu melodichnost nego izdrkavanje i eksperimntisanje sa zvucima..... Quote
+AuReOlE= Posted March 8, 2007 Report Posted March 8, 2007 Hm..zanimljiv bend,ali nekako cudan..mislim nisam cula nista slicno...preslusala sam par stvari(od celog mp3-a) i ne nadjoh nista sto mi se bas dopalo..mislim muzika mi se bas svidja,ali glas i nacin pevanja ,pa ako neko moze da mi preporuci odredjen album..pa da ja to fino podrobno preslusam,pa mozda i promenim misljenje... Quote
miludin Posted April 27, 2007 Report Posted April 27, 2007 Hm..zanimljiv bend,ali nekako cudan..mislim nisam cula nista slicno...preslusala sam par stvari(od celog mp3-a) i ne nadjoh nista sto mi se bas dopalo..mislim muzika mi se bas svidja,ali glas i nacin pevanja ,pa ako neko moze da mi preporuci odredjen album..pa da ja to fino podrobno preslusam,pa mozda i promenim misljenje... ja ti bre preporučam da poslušaš njihove najbolje uratke -phoenix has rissen -guilty have no pride -oh how we laughed -live in glasgow 1983 -burial a njihove najgore albume poput wall of sacriface,rose clouds holocoust,what ends when the symbols-bre teraj to + brown book u pičku materinu-dosadno i komercijalno ka baja mali kninđa 1 Quote
Vault Dweller Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Nada! je bio, jest i ostat će njihov najbolji diskografski uradak. Quote
Prunus Domesticus Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Zanima me da li je neko od vas slusao Crisis? Quote
+Abigail+ Posted June 6, 2007 Report Posted June 6, 2007 (edited) ja ti bre preporučam da poslušaš njihove najbolje uratke -phoenix has rissen -guilty have no pride -oh how we laughed -live in glasgow 1983 -burial a njihove najgore albume poput wall of sacriface,rose clouds holocoust,what ends when the symbols-bre teraj to + brown book u pičku materinu-dosadno i komercijalno ka baja mali kninđa Rose clouds.. i ne bih bas tako olako poslala u picku materinu, slazem se za ostale navedene doduse...ja licno obozavam njihve splitove s C93 i Boydom. especially ovaj prvi. Edited June 6, 2007 by +Abigail+ Quote
Guest nihil reich Posted June 20, 2007 Report Posted June 20, 2007 But What Ends When The Symbols Shatter je kult i njihov najbolji album, kao i Rose Clouds... i The Wall Of Sacrifice. Mislim da je to kruna njihove karijere. Ja lichno ne volim toliko tu prvu fazu (Nada!, The Guilty Have No Pride), pocheci mi zvuche kao neveshti Joy Division. Ono shto je apocalyptic folk je doshlo kasnije sa The World That Summer i Brown Book koji su ipak hermetichniji. Treba stvarno preslushati saradnje sa Boyd Riceom, pre svega Music, Martinis and Mysanthropy (tu je i Tony Wakeford iz Sol Invictus svirao bas na nekim pesmama a Michael Moynihan iz Blood Axis je isto doprineo kvalitetu, eh), pa onda Scorpion Wind projekat, i Boyd Rice And Fiends saradnju (Douglas + Albin JUlius iz Der Blutharsch i B. Rice naravno) i poslednju od B.Rice/D.Pierce saradnji pod imenom Alarm Agents. Svaki od tih albuma ima svoju posebnu pricu, i ima svega , od eksperimentalnog izdrkavanja do sjajnog mizantropskog/ezotericnog spoken worda uz apocalyptic folk aranzmane. Quote
Nisko_Se_Mazim Posted July 9, 2007 Report Posted July 9, 2007 Nazalost,od ovog benda imam samo But What Ends When The Symbols Shatter koji je odlican Nekako hipnotisuci,setan i radostan u isto vreme sa akustarama koje bas daju izrazaj Moracu definitivno da cujem/nabavim i druge stvari od Death In June Ovaj bend itekako vredi... Quote
Nisko_Se_Mazim Posted October 4, 2007 Report Posted October 4, 2007 Nabavio sam sledece stvari: The Guilty Have No Past 1983 Burial 1984 NADA! 1985 The World That Summer 1986 Brown Book 1987 Oh How We Laughed 1987 Dead Sunwheels 1989 The Corn Years 1989 The Wall Of Sacrifice 1990 The Cathedral Of Tears 1991 Za sada je favorit Corn Years Anyway,pazljivo sam pratio raspravu i meni deluje zaista smesno da skineri dodju na cert a ponajvise na ovakvu vrstu muzike A isto stoji i za Laibach-bre bio sam na tri njihova certa i nisam video ni jednog jedinog celavca-ko zna,mozda nisu imali pare za ulaz Previse su skineri tupavi da skapiraju ovako nesto Quote
Novaliis Posted October 6, 2008 Report Posted October 6, 2008 Kao sto rekoh na neofolk temi nedavno, ova muzika se slusa samo u ''zen'' stanju, nikako kao obicna muzika, na preslusavanje. Pri tom ne mislim na narkotike Jednom dok sam lezao, u polusnu, naleti na winampu album ''Free Tibet'' i krene sva ta uobicajena tripoza, a mene mrzi da ustanem, samo sto ne zaspim i nemam snage I tako, u nekom polusvesnom stanju, bas mi je prijala ta muzika, nekako smiruje a u isto vreme stvara vizije. Quote
Pavao Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 (edited) 29. oktobra Zagreb. "NEOFOLK NIGHT" DEATH IN JUNE (UK) VURGART (GER) FIRE + ICE (UK) Zagreb,Močvara,29.10.2011. Death in June, po sedmi puta u Zagrebu. http://www.mochvara.hr/program/info/neofolk-night-111029 Edited September 15, 2011 by Pavao Quote
Novaliis Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Opa, Fire + Ice, najbolji neofolk bend ikad. Nisam znao da je bend jos ziv. Quote
NeChrist Posted October 15, 2011 Report Posted October 15, 2011 Nije u Močvari nego Jabuci. I to je njihov zadnji nastup na turneji povodom 30 godina postojanja (možda i njihov zadnji nastup uopšte). Karta je 110 kn (nešto manje od 15 eura) Quote
Kumodraski Vo Posted July 10, 2013 Report Posted July 10, 2013 Novi album : http://www.mediaboom.org/387755-death-in-june-the-snow-bunker-tapes-2013.html Quote
Dr Alex Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 Da ne nadovezem na Talvijv post na PNW temi. Da li je Douglas otvoreno pricao o Srbiji i na tu temu? Znam da je pomagao Hrvatima tokom rata '92 ali nisam nesto posebno citao o tome. Quote
Talvi Posted May 27, 2014 Report Posted May 27, 2014 How do you feel about the recent NATO action in Serbia? DP: 10 years too late. Belgrade should have been bombed in the early 1990s and perhaps the Balkans, as a whole, would have had a more peaceful decade. Hundres of thousands of people died in that part of Europe through lack of action. Perhaps, now it has come the dying en masse will abate? According to the DIJ leader, Douglas Pearce, the Serbs represented an option that threatens European civilization. In 1992, during Yugoslavia's bloody civil war, Douglas Pearce visited the frontline and the HOS Miliz (Croatian fascists). Quote
Recommended Posts