Formentera Posted March 27, 2003 Report Share Posted March 27, 2003 Krenuli su sa novom turnejom i promocijom albuma The Power To Belive. Bila sam na njihovom koncertu 12 marta u Massey Hall-u (Toronto). Genijalni kao i uvek! Imaju nivi instrument Warr guitar. Postavka sledeca guitarist Robert Frrip, vocalist and guitarist Andrian Belew, Warr guitarist/rubber bass guitarist Trey Gunn and drummer Pat Mastelotto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 27, 2003 Report Share Posted March 27, 2003 nek moderatori ovo prebace na Power i Prog zato sto je "The Power to Believe" jedan od najboljih albuma godine i treba pricati o njemu posteno. i ako vec znam da cemo samo ja i sad Formentera da pricamo o njemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 ALO!! nek moderatori prebace ovu temu na Power i Progressive nemoj da pozovem Zemunsku mafiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 ma lako je vama jebo vas toronto i usa i nemacka i sve to bre ocemo nesto ovde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midnight Madness Posted March 29, 2003 Report Share Posted March 29, 2003 ALO!! nek moderatori prebace ovu temu na Power i Progressive nemoj da pozovem Zemunsku mafiju. Na, truj se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 29, 2003 Report Share Posted March 29, 2003 hvala komsinice, najbolja si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 29, 2003 Report Share Posted March 29, 2003 evo ovako album je neverovatan. dok slusas, prosto da neverujes da su ovi likovi svi uglavnom penzosi koji ima svi po 5 banka minimum. zvuk je toliko moderan i progresivan da se jednostavno izbedacim kad ga cujem. Ovo ne zvuci kao neka nostaligija, sto uglavnom ovako stare grupe sad rade (Kansas, Styx, Journey, Rush, etc) ovo je muzika koja zvuci kao da je snimljena 2025 godine i nekako stiglo do nas danas. ne da su ritmovi izlomljeni i zajebani..a ne samo to, nego sto se uglavnom svira na elektricnom setu. Robert Fripp opet izvlaci njegov unikatan stil, i izmislja melodije i teme koje zvuce kao da vanzemaljac svira. i kad se peva...(sto je bas retko) textovi su savrseni. Poslusajte samo "Happy With What You Have To Be Happy With" jedan od najboljih albuma godine. potrazite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formentera Posted March 30, 2003 Author Report Share Posted March 30, 2003 Obozavam King Crimson! Bogati su zvukom, a toliku kolicinu pozitivne energije odavno nisam imala priliku da osetim. Dvni su muzicari, naucnici, filozofi... Trenutno slusam Islands (jedan od starijih albuma). Prozack Blues mi je za dobro jutro:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elf Of The East Wind Posted March 30, 2003 Report Share Posted March 30, 2003 Drago mi je da su stari majstori jos u formi. Kakav zvuk ima ta Warr gitara, o cemu se tu radi. Majstor Fripp je uvek imao novih ideja(setimo se samo uvodjenja mellotrona) Sta su svirali od starih stvari na koncertu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 30, 2003 Report Share Posted March 30, 2003 koliko ja znam..Warr guitar je slicno Chapman Sticku. Svira se sve na tapping i ima isti broj tonova kao na klaviru. Trey Gunn je svira. mozes da ga cujes na novijim King Crimson albumima i sa Gordian Knot-om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formentera Posted March 30, 2003 Author Report Share Posted March 30, 2003 Da, Trey Gunn svira Warr. Zamisli kako je meni bilo uzivo slusanje, pa jos sam sedela u J redu br 38:)). Umalo nisam umrla od srece. War zaista ima zvuk klavira i genijalan je! Od starih stvari nisu svirali nista. Ne zalim jer je bilo tako mocnog novog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadful_Glare Posted February 2, 2004 Report Share Posted February 2, 2004 Zar je moguce da nisam odgovorio na ovu temu? oni su jedni od zacetnika progressive zvuka (Uz Genesis,Yes,Family...) i do sada nisam cuo nijedan bend koji svira ovako komplexnu i dobru muziku.Alal ima vera majke mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted April 16, 2004 Report Share Posted April 16, 2004 Slusao sam "In The Court Of The Crimson King" i O-DU-SE-VI-O SAM SE !!!! Prava stvar za slusanje, posle nekih extremnih stvari... Obavezno kupujem sve od njih! I da...jos nesto....mislim da ljudi nemaju veze sa power metalom...tako da ovo moze komotno da ide u ne-metal deo foruma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadful_Glare Posted April 16, 2004 Report Share Posted April 16, 2004 Pa da nije bilo King Crimsona i tvog omiljenog albuma najverovatnije da ne bi bilo bar polovine prog metal bendova koji danas sviraju. Imali su veliki uticaj na metal uopste i nista im ne fali ovde.Uostalom, sta ima veze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
So Did We Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 King Crimson - In The Court Of The Crimson je IMHO najbolji album svih vremena u prog muzici. poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodyRemover Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 mislim da su izasla dva dvda od posledjeg albuma do danas. neko gledao? neko ima? poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 ima moj ortak matija "brate, daj sa smotamo neku dzonglu" uzeo bih ja, ali sam glup i nemam dvd player. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
So Did We Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Uzmi, ima ko ima dvd player Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodyRemover Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 ima moj ortak matija "brate, daj sa smotamo neku dzonglu" uzeo bih ja, ali sam glup i nemam dvd player. aj uzmi pa cemo gledati kod meneguzzija na njegovom star trek sistemu. sledece nedelje negde... poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 nisam slusao novi album,zar su presli u metal vode? muzicki su super bend,malo previse psihodelicni za moj ukus(bar stariji albumi),uvek mi se vise svidjao emerson lake and Palmer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 meni je "red" skroz metal album. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEPAR Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 Nista bez John Wettona. salim se odlicni su mada mi kod ranih albuma smeta losija produkcija ali to ne umanjuje sliku o ovom bendu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 care, nije produkcija losa, vec matora. mogu da zamislim kako su se producenti zbunili kad su KC dosli taj materijal da snimaju pre 30 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEPAR Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 care, nije produkcija losa, vec matora. mogu da zamislim kako su se producenti zbunili kad su KC dosli taj materijal da snimaju pre 30 godina Ili su plakali ili se smejali. Pink Floyd,Genesis,Yes su takodje imali materijal na istom nivou pa im je produkcija nekako bolja ali dobro to je vec stvar novca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vitamin K Experience Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 Samo jedno: DEDA FRIP!! Ovi DVD-evi su da se userete dobri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts