Angelystor Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Krenula KC turneja po US. Brace yourselves: 1. Larks' Tongues in Aspic, Part I (first time played since 1974) 2. Pictures of a City (first time played since 1984) 3. A Scarcity of Miracles (Jakszyk, Fripp & Collins song) 4. The ConstruKCtion of Light 5. One More Red Nightmare (live debut) -Percussion Interlude- 6. Hell Hounds (new song) 7. Red 8. The Letters (first time live since 1972) 9. Level Five 10. Hell Bells (new song) 11. Sailor's Tale (first time live since 1984) 12. The Light of Day (Jakszyk, Fripp & Collins song) 13. The Talking Drum 14. Larks' Tongues in Aspic, Part II 15. Starless (first time live since 1974) 16. Hoo Doo (new song) 17. 21ST CENTURY SCHIZOID MAN (first time live since 1996 STARLESS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Jebote sviraju Red i Starless. Nisu svirali ovoliko starog materijala od sedamdesetih. Frippy seronja ne svira Evropu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Wow, neverovatno koliko oldschool KC stvari. Ajmo malo datumi po Evropi, ovo ono... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Uzeo karte za Utreht. Ko ce docekati septembar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 http://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_releases/king_crimson_are_working_on_new_material_reveal_details_of_three_new_songs.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 (edited) Evo za In The Flesha, KTU (Gunn i Mastelotto) u Budvi http://mtv.rs/koncer...-9-maja-u-budvi Edited April 30, 2015 by Uruk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 Vrh! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 Ne znam koliko si u tom world music faoznu, ali bas su kul i ova druga imena koja su najavili, ohrabrujem te da overis ako budes mogao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 Još je subota, ići ću vjerovatno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 nastupa KC (sa Frippom) u Utrechtu i Londonu, i mislim na jos par mesta po Engleskoj u septembru. mada mi je zao sto propustih ovu Projekct postavu sa Belew-om, ko zna kad ce sledeci put Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Nešto mislim, prvi album je najkonzistentniji, na sledećima postepeno sve manje pesme, a sve više muzike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Solidna je nova lista: http://www.setlist.fm/setlist/king-crimson/2015/waterside-theatre-aylesbury-england-43f70b43.html http://www.setlist.fm/setlist/king-crimson/2015/waterside-theatre-aylesbury-england-bf77d5e.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Nisam ljubitelj ovih pesama sa Islandsa koji se provlače kroz različite set liste, ali mnogo je dobro videti gomilu stvari iz sedamdesetih. Šteta što izgleda ne planiraju da navrate bliže. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Puzao bih go preko slomljenog stakla da čujem "Easy Money" uživo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 A kako peva Jakko? Dobro je pa neće biti te neslane šale da Belew peva Epitaph Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Kakva slučajnost, baš slušam Easy money. Odaaavno nisam pustio Larks tongues, them riffs! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Odgledah nastup u cetvrtak. Ubedljivo najbolji koncert koji sam gledao u zivotu. Setlista je bila dobra http://www.setlist.fm/setlist/king-crimson/2015/tivolivredenburg-utrecht-netherlands-6bf4fe1a.html . Hala u Utrehtu je fenomenalna, u zivotu nisam cuo bolji zvuk (nadam se da cu uspeti da nadjem kartu za koncert Opetha). Meltdown zvuci odlicno, izgleda da ce album biti dobar. Larks i Level Five su zvucale neverovatno jako i dosta bolje nego na albumu. Postava je vrhunska - Collins i Levin su majstori, dok je Fripp nenametljivo sedeo u uglu i razvaljivao . Jakko me je prijatno iznenadio, nisam ocekivao da ce onako dobro da otpeva. Malo mi je cudno bilo da slusam pesme na kojima je Lake pevao (zbog drugacije boje glasa). Najveci utisak su na mene ostavila 3 bubnjara. Harrison, Rieflin and Mastelotto su stvarno ukrali show. U zivotu nisam cuo onako dobro uklopljene bubnjeve. Starije pesme su svirali Harrison i Mastelotto (Rieflin je svirao i klavijature), dok su novije pesme (+ pesme sa Courta i Reda), svirala sva trojica istovremeno. Iako su svi odusevili, Mastelotto je na mene ostavio najveci utisak (iako sam veliki PT fan). Covek svira sa toliko strasti. Najbolje od svega je sto su odsvirali bukvalno sve (makar) kao u originalu (ukljucujuci i sve cudne zvuke sa Easy Money ). Posle Starlessa (sto je bila poslednja pesma u regularnom delu), citava hala je ustala na noge i nekoliko minuta tapsala. Jbt, prodju me zmarci i sada kada se setim . Drugar koji je isao sa mnom na svirku i inace slusa punk/hc (a od KC je slusao samo prvi album) se slozio da u zivotu nije gledao bolji nastup. Steta samo sto se treci clan ekipe razboleo, tako da nam je propala jedna karta . Jedina zamerka - nisu svirali The ConstruKction of Light pt.2. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Ako je to jedina zamerka, onda je fantazija. Malo mi je previše ovo sa 3 bubnjara odjednom, al' ae ako ti kažeš da je bubnjanje bilo super... Ijao, kako je otpevao Epitaph? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) Otpevao je prilicno dobro, bez imalo falsiranja, ali neke reci je drugacije akcentovao. Ne znam zasto, ali plasio sam da ce da zvuci kao LaBrie (da budem iskren, slabo sam gledao live nastupe). Nije bas da su svi svirali u isto vreme stalno, to me i jeste odusevilo. Slusam i pokusavam da skontam ko od njih sta svira. Uzeo sam i majicu sa turneje (30e, nije bas jeftino) i skontao da mi je prevelika. Nista, moram da se ugojim . Edited September 26, 2015 by 23/16 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Odgledah nastup u cetvrtak. Ubedljivo najbolji koncert koji sam gledao u zivotu. Setlista je bila dobra http://www.setlist.f...s-6bf4fe1a.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Da, mrzimo ga. Ladno Kanye West semplovao 21st Century Schizoid Man Saznao sam preko reklame za Paco Rabanne kolonjsku vodu :haha: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Video sam to danas i pomislio kako je ekstra što se čuje Crimson u reklami tog tipa. Sad mi više nije tako drago. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Ladno Kanye West semplovao 21st Century Schizoid Man Saznao sam preko reklame za Paco Rabanne kolonjsku vodu :haha: Aj za to, ali sta reci za glupe fanove koji komentarisu kako bi KC trebalo da budu udusevljeni jer da nema Westa, niko ne bi cuo za njih . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Sta da kazes, jebiga Meni je bilo interesantno kad sam cuo u reklami, ali istovremeno i neugodan osecaj, nije mi to tako nesto trivijalno pa da ga cujes u reklami, ipak je to svetinja. Da cujem nesto od Genesis '70-75. u nekoj reklami, potresao bih se najozbiljnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Pa skoro je bila ona fora sa fanovima koji su pricali kako je Kanye ljudina jer je napravio duet sa McCartney-em i ucinio ga popularnim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts