miss Penny Lane Posted June 7, 2003 Report Posted June 7, 2003 The Middle Kingdom je odlican. Ovaj drugi nisam slusao. Volim sve te bendove koji se ne boje experimentisanja sa etnom, ili nekim neobicnim instrumentima... Trebao bi cuti Folk-Lore...mnogo je bolji od MK!! Ja sam ga juce slusao 5 puta za redom...Stvarno FENOMENALNO!! a: dobar je i tuatha da goel ili kako se vec pishe a: Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 7, 2003 Report Posted June 7, 2003 Sta ce ovo na blacku imam sva tri na prvom dobro ajde ima malo uticaja middle kingdom pa samo u istoimenoj pesmi ima death vokala ne black zadnji je preeeeleeep Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 7, 2003 Report Posted June 7, 2003 E tekstovi su im prsli skinuo sam ih sa darklyrics a inace cruachan znaci kao neka pecina u kojoj mozes da putujes kroz vreme ili tako nesto... Ne cruachan je mesto u sumi,moze i u pecini gde su se druidi skupljali kad je bila enka nevolja i pravili razna cuda pa i putovanje kroz vreme ali samo u proslost ne u buducnost Quote
Supergalactic Lover Posted June 7, 2003 Report Posted June 7, 2003 E pa znam da je tako nesto ali nisam bio siguran!!! ali sigurno znam da je pecina!! Quote
Lungworm Posted June 8, 2003 Report Posted June 8, 2003 uskoro trebaju da izdaju i 4. album pod nazivom "Pagan".....moze bit da je vec i izasao...nisam siguran Quote
Veles Posted June 8, 2003 Report Posted June 8, 2003 Nisam čitao cijelu temu ali pročitah zadnja 3 posta i vidim da se pitate šta znači Cruachan. Evo objašnjenja... Cruachan je pećina koja se nalazi na sjeveru Irske. Ta pećina bila je okupljalište paganskih naroda iz tioh krajeva. Tu su se održavali neki posebni obredi, stvarno ne znam kojem božanstvu posvećeni. Kelti su vjerovali da ta pećina predstavčja ulaz u podzemjni svijet. Sve u svemu, kada su hrišćani došli u Irsku, sveštenici i kaluđeri da bi odvratili ljude od paganstva govorili su im da se kroz Cruachan ulazi direktno u pakao i povezivali su to mjesto sa prebivalištem Satane. Ovaj mit (bez pećine naravno) je vrlo sličan onom slovenskom O Velesu pa i Dažbogu i njihovom povezivanji sa Satanom. Eto... Quote
Supergalactic Lover Posted June 8, 2003 Report Posted June 8, 2003 E to!! a to me podseti da su njihovi tekstovi vezani za vreme pre hristianizacije tog naroda i vreme kada su vile, carobnjaci mogli slobodno da setaju sumama i livadama... Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 19, 2003 Report Posted June 19, 2003 Nisam čitao cijelu temu ali pročitah zadnja 3 posta i vidim da se pitate šta znači Cruachan. Evo objašnjenja... Cruachan je pećina koja se nalazi na sjeveru Irske. Ta pećina bila je okupljalište paganskih naroda iz tioh krajeva. Tu su se održavali neki posebni obredi, stvarno ne znam kojem božanstvu posvećeni. Kelti su vjerovali da ta pećina predstavčja ulaz u podzemjni svijet. Sve u svemu, kada su hrišćani došli u Irsku, sveštenici i kaluđeri da bi odvratili ljude od paganstva govorili su im da se kroz Cruachan ulazi direktno u pakao i povezivali su to mjesto sa prebivalištem Satane. Ovaj mit (bez pećine naravno) je vrlo sličan onom slovenskom O Velesu pa i Dažbogu i njihovom povezivanji sa Satanom. Eto... Kad sam pitao jednog lika iz irske on mi je reko da ima dva naziva ja sam traizo kraci opis onaj gore ali i ovo je zanimljivo za koga izdaju sledeci album? Quote
Lungworm Posted June 19, 2003 Report Posted June 19, 2003 Pagan izdaju za Hammerheart Records kao i do sada....trebalo bi da izadje pocetkom novembra Quote
Baal Posted June 27, 2003 Report Posted June 27, 2003 Ma strava su!!!Slushao sam sve albume ali je black samo Tuatha Na Gael,i jedna pesma na The Middle Kingdom!Ali su mocni neverovatno a:! Quote
Dreadful_Glare Posted August 22, 2003 Report Posted August 22, 2003 posle Thyrfinga meni omiljen black bend imam sva tri albuma i JEBENO SU ODLICNI Quote
:={MaYa}=: Posted September 19, 2003 Report Posted September 19, 2003 ja imam dva albuma fali m taj treci jel,ali zaista mi je nekad milina da ih cujem a: Quote
Everytime_I_Die Posted September 22, 2003 Report Posted September 22, 2003 ljudi su jebene legende! nisam slusao mk, ali folk-lore i tuatha na gael su fenomenalni. pogotovo folk-lore. mada, nisu oni bas pravi black. na folk-lore ima samo exiles, ako se ne varam, a ni na tuatha na gael nisu sve pesme u black fazonu. kad vec izucavate keltsku kulturu, evo vam materijala : samhain Quote
Grobodan Posted September 22, 2003 Report Posted September 22, 2003 Preporucujem svima koji ih nisu culi da uzmu prvo album The Middle Kingdom.Fenomenalna bajkovita muzika! Quote
Baal Posted October 1, 2003 Report Posted October 1, 2003 Hmm....Ko slusha vishe black ja bih mu preporuchio Tuatha Na Gael ! a: Quote
Baal Posted October 1, 2003 Report Posted October 1, 2003 Fenomenalna bajkovita muzika! Bez uvrede,al jel tebi sve bajkovito (shalim se poshto mislim da si ti napisao za Neguru Bunget neshto bajkovito ) Quote
dark angel84 Posted October 1, 2003 Report Posted October 1, 2003 od njih imam samo the middle kingdom( u original verziji) i odlicni su...folk-lore jos nazalost nisam cula Quote
Grobodan Posted October 1, 2003 Report Posted October 1, 2003 Fenomenalna bajkovita muzika! Bez uvrede,al jel tebi sve bajkovito (shalim se poshto mislim da si ti napisao za Neguru Bunget neshto bajkovito ) Nisam ja,to je napisao Thabbas... Quote
Grobodan Posted October 2, 2003 Report Posted October 2, 2003 Ma,nista,nema problema... Ali,ja zaista mislim da je atmosfera bajkovita... Quote
mortisha Posted October 2, 2003 Report Posted October 2, 2003 znate sat bih ja rekla FENOMELAN BEND!!!!!!!!!! inace ja imam samo prvi (za koji svi kazu da je najvise black, a ja ne volim mnogo black) album.. i odusevljena sam.. Quote
Lungworm Posted October 29, 2003 Report Posted October 29, 2003 Evo sample sa novog albuma "Pagan": http://www.truemetal.org/metalmagick/cruac...agan_sample.mp3 Ne zvuci lose. Quote
Karpat Posted October 30, 2003 Report Posted October 30, 2003 hm...ne bih reko da su black al dobro....ko voli celtic metal..preporučujem Aes Danu i Heol Telwen Quote
Recommended Posts