Jump to content

Tema za basiste

Nurg

Recommended Posts

Ne znam bas za to. Pre bih ganjao nekog ibaneza za 250e nego skvajere, arije, jamahe i slicne stvari. Ja SR seriju stvarno ne mogu da smislim zato sto mi je to neka prva asocijacija za moderni metal i hifi skupovan ton, ali SR300 npr su stvarno super kupovina za male pare, pogotovo ova nova serija.

Sta da se radi kad kod nas i nemas neki izbor u svakom slucaju.

prijatelju,ja se sjecam vremena kad nisi imao ni i od izbora danas.

sto se tice sr300,apsolutno svaki ibanez do 650e sam probao prije oko godinu dana kad sam za sebe bejs kupovao,i jedino ATK mi je bio koliko toliko okej,i nisam ga uzeo jer nije imao srednjih koliko je meni trebalo.za te pare i grind da ne pricam o jeftinijim sajrusima,onda schecter...o ovim krsevima do 300 e necu ni da trosim rijeci.cak i indijska JS serija je za mjetal konza velesa za ibaneze u rangu i za pare koje se prodavaju.ibanez odavno i bejsove i superstratove prodaje po nenormalno velikim cijenama ne samo kod nas nego svukud u svijetu.

• Upvote 2
  • Downvote 1

Cifra od 650e je nesto skroz drugo onda. :)

Ako tebi ATK nema midove, onda nista nece. Imao sam prilike da slusam ATK800 uzivo, otprilike je to najmidastiji ton koji sam ikad cuo (direktno DI u razglas), recimo da growl i grind koji iz onoga izlazi sije svaki Warwick koji sam cuo uzivo, nije da ih je mnogo ali opet. Jos jednom, slazem se za SR, i tek treba da cujem neki koji zvuci siroko i masno i da ima muda, ali za neku cifru of 250e uzmes neki SR300 (a ima takvih da biras na KP) i miran si, pogotovo za metal. Nesto bolje od toga da nadjes nema sanse, osim ako ne naidje neki polovni Peavey grind ili slicno, mada i oni nisu za svakog zbog 35" skale.

Schectere nisam ni cuo ni probao, ali vidim da mahom trpaju HZove u njih, meni to sve dodje isto kao Ibanez. Nemoj da me shvatis pogresno, ja stvarno ne volim Ibaneze (mada imam BTB jer je bio najbolja kupovina u tom rangu), vise sam za Warwick/Spector, ali za taj neki pocetnicki rang ne bih razmisljao dvaput.

Edited by drawntoblack

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

ko ne plati na cupriji plati na mostu.od tih varijanti za siromasne jedino hatke i to nickel su donekle okej,ali glava to rasproda a mu dodju,valjda tezgarosi znaju za to pa pokupuju.i to samo valja ako niste odavno imali kontakta sa krstenim setom.mitros valja prastare truiljove setove koji su sasvim okej,ne ocekujte rotosound ali bolje u svakom slucaju od gejadaria i slicnih.to sto su malo bajatije ne igra ulogu toliko koliko kod zica za gitaru.u svakom slucaju sve varijante ispod 2 i po ili 3 hiljade na kraju ispadnu bacene pare.

• Upvote 1

znam da kasno ulijecem

takođe ;)

ej, hvala za savete zaista ali evo, ima već nedelju dana kako sam od brata dobio njegovo polovno pojačalo Behringer Firebird GX 108, u odličnom je stanju i zvuči stvarno dobro. e sad, pošto sam tek skoro uspeo malo da odvojim vremena za vežbanje trenutno moj glavni problem je kako da zapamtim ili snimim ono što odsviram? neki savet (budžet varijanta)?

pošto sam milion puta pokušavao da naučim da navežbam neke već postojeće pesme/melodije ali mi se nikako ne da; pre ili kasnije me to sviranje tuđe muzike smori i uvek završim smišljajući i uvežbavajući neke svoje jazzy-prog-folk rifove i kada ih konačno navežbam sutradan kad pokušam da ih ponovim nemam blage veze odakle da počnem, sve zaboravim :no:

mislim, poznajem note/notni sistem ali s njima ne baratam toliko dobro da bi baš mogao da zapisujem muziku na taj način...

Edited by Kendall

ja koristim audio rekord na kojem bilo telefonu da koristim,nekad dok se setam ulicom ili u prevozu mi upadne neki rif ili melodija,odmah odmumlam u telefon,boli me kurac sto i kako me ljudi gledaju,plus uvijek se odvalim od smijea kad kasnije to slusam

• Upvote 1

ako se lijepo setuje to je sasvim korektan bejs,ful hamovi ako se dobro sjecam,uz dobar eq skoro sve moze da se izvuce.ako mislis na prodaju,ne bih previse ocekivao,ipak je slammer,prije bih ga spicanio i ostavio za sebe,plus je sasvim ok za dalje budzenje,ako vec nisi zadovoljan tonom ili hardverom

eno pisao sam prije,bez dvije i po,tri hiljade neces moci nista smisleno da kupis.moj savjet je truiljov danlop pak,nisu ni 3 hiljade a rade supersjajno.ostalo da valja je rotosound,ernie ball,ali je to sve skuplje,mada ako ti je cim da stalno mijenjas moj savjet ti je da se isprsis sad i puknes na rotosound stainless steel pak,kosta boga oca (mislim da je petica oko 4 hiljade) ali uz pranje to moze da traje skoro vjecno,narocito ako ne sviras trzalicom.kad kazem pranje mislim na klasicno pranje alkoholom ili rastvorom na bazi alkohola i cetkicom za zube,fingerboard zastitis kesom i nema briga.

odes lijepo u sop pa sam uzmes.ako si bas toliko ljenguz,nazovi radnju,a ako nemas fiksni/neces da zoves/trosis i hoces bas sve za dz i sa neta onda zategni mitrosu mejl i pitaj za opcije dostave,maric ima fb stranu i uvijek neko bleji na tom fejsu pa mozes odmah da pitas,a ako nemas fejs e jebiga nemam pojma sta dalje,zategni i njima mejl.

mitros i maric drze danlop,nekad ima u miksu ali se ne bih oslanjao nizasta na njih (evo ja cekam neki dimarzio oko 2 mjeseca vec i ko zna kad i hoce li uopste bit',jos se kao znamo) sem ako bas ima na stanju u sopu.

sto se tice magneta,mnogo korisnija i jeftinija sprava za ton sada bi ti bio dobar eq,nego da das 200 i kusur evara na neke soapbare i prigodnu elektriku,koliko se sjecam to su klasicni stock soapbar hambakeri,u principu izbacaju sve frekvencije sto znaci da sa dobrim eq-om moze manje vise svaki ton da se namjesti (sam bridz za ostar definisan metal/hard rok klin ton,gnjecava lagano ovedrajvovana medjupozicija sa oba magneta na 50/50 i /ili u toj varijanti skupovana za slap,nek za basovite dab/pop linije za fingering...) sad mozda sama gitara nema neke srednje narocite,ali to rjesava eq.ja bih prije budzio hardver,na kraju dobijes mnogo svirljiviju i udobniju gitaru,plus meni ne bi bilo zao da je cimam koliko god,da je dobusujem,relikujem,tanjim vrat/previm drugi profil vrata ili sta god mi vec padne na pamet,nije pretjerano skupa i rijetka gitara da ti bude zao a dovoljno je okej osnova da moze od nje da se napravi nesto sto ti moze zavrsavati bar neki dio posla.

sto se tice konkretno magneta,koliko se sjecam to su neki soapbar hambakeri,oni su standardizovani tj svaki je manje vise istih dimenzija (35 i/ili 40 na cetvorozicanim,45 i/ili 50 na petozicanim...) sto znaci da bi trebao soapbar istih dimenzija bez problema da pase na tvoju gitaru,koji god da je prozivodjac.na kraju krajeva,uzmes lijepo lenjir/metar i sam izmjeris,svi proizvodjaci daju dimenzije njihovih magneta.iz mog iskustva sve 45tice sa kojima sam ja ima iskustva (stock schecter koji su u stvari korejski/kineski emg-ovi,emg oridjinal,seymour dunca,bartolini) su bile u milimetar indenticne.

• Upvote 1

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...