lady_of_the_snow Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 da vidis zaboravio sam kada budem skupio dovoljno para(jevreja)kupicu najverovatnije SWR covece ima jedan moj prijatelj to radi kao zmaj stvarno sluzi za sve pare ali je skupo,a sto se tice ovog MESA BOOGIE decko stvarno zna sta valja ali gde su mi pere za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted July 15, 2004 Author Report Share Posted July 15, 2004 Glockenklang je definitivno najblje pojacalo za bass, tojest pojacalo koje postavlja standard po kojem se sva ostala bass pojacala porede, i sto je naj smesnije, vise uopste nije najskuplje kao sto je bilo nekada. Sledece odmah iza glocka je Ampeg, i tek onda idu sva ostala. Ali buduci da sam jako pristrasan Behringeru kao firmo, moram da dodam da je ultrabass 1200 (i ultrabass 600 koji ja posedujem) fantasticno pojacalo a da malo naparit eoci: www.glockenklang.de Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 sto se tice bass gitare ja imam jedan lep komad Peavey,serija Grind,drvo je javor,necktrough je mahagonija i Finger board rosevoodee,jedino sto bih uradio na njemu jeste promena magnera stavio bih IMG na sta mislis pod IMG ako je to onaj bass koji ja mislim (sa dva humbuckera) da jeste moras dobro paziti koje ces magnete staviti u njega jer taj bass ima mutan ton ako si mislio na EMG nemoj ZIVIO! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 na sta mislis pod IMG ako je to onaj bass koji ja mislim (sa dva humbuckera) da jeste moras dobro paziti koje ces magnete staviti u njega jer taj bass ima mutan ton ako si mislio na EMG nemoj ZIVIO! Šta fali EMG-u, ne znam zašto ga niko ne voli kad je jedan od najboljih, čak se razmišljam da skinem Schallera i da stavim EMG, dakle slobodno zameni ta dva sa EMG-HB trebaće ti par dana da se navikneš,osobito ako ti je gitara „mutna” jer je to je doista najčistiji magnet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 vjeruj cova ako je u pitanju peavey koji sam ja ovdje svirao sa EMG magnetima to nije to lik je htio da mu poboljsa zvuk pa je stavio i EMG elektroniku i sve to zajedno je na kraju bilo NISTA ne znam sta bih ti rekao sa magnetima treba biti pazljiv uvijek prije pogledati recenzije po netu to moze donekle da ti da sliku onoga sto ces dobiti EMG rules al' za gitaru (oni humbuckeri ubijaju) a za bass bolje potraziti nesto drugo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lady_of_the_snow Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 Ajde reci sta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 http://www.emginc.com/bass.asp pa vidi šta ti se sviđa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 Meni se dopao ovaj i još da mi je ovo ništa mi više ne treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 Zaboravih glavu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lady_of_the_snow Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 Voleo bih da znam sta ti imas od opremo kakvu gitaru i pojacalo Mislim na tebe SasaAmonDin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted July 21, 2004 Report Share Posted July 21, 2004 Zaboravih glavu Meni se to cesto desava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Voleo bih da znam sta ti imas od opremo kakvu gitaru i pojacalo Mislim na tebe SasaAmonDin Nemam ja ništa posebno, Yamahu RBX200 (najdraži mi bass imam ga 14 godina), Aria Pro II i jedan V String Esh na kojem najviše sviram, a pojačalo je Acoustic 150 i Ampeg box sa 4x10'' Altec zvučnicima. Imam i neko home pojačalo marke ross od 30W, ali uglavnom sviram uključen u sound blaster... Imam i bass chorus kao i neki WahFuzz koji više nema fuzz al zato Wah radi solidno... To je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Da ne zna neko slucajno gde ima da se kupi FastFrett (ili kako se vec pise) i koliko otprilike kosta ....ili ako neko zna neko slicno cudo za ciscenje zica bilo bi lepo da to saznanje podeli sa nama .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Vidi ga! Rasipnik! Koristi firmirana sredstva! Ja ih cistim parafinskim uljem i zvuce k'o podmazane ( ) ima ga u svakoj apoteci i kosta do 100 dinara (sad i mene podseti da bi trebalo da malo procistim bas) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Ja čistim vrat (fingerboard) with D'Andrea Lemon Oil i usput očistim i žice sa istim i rade kao nove bar 5-6 dana. Naravno to ulje služi samo za NElakirane delove gitare (da se neko ne zajebe kao moj guitarosh koji sada ima crno beli vrat, hehehe) i košta oko 300 din. Nisam siguran ali mislim da ni maple nelakirani ili lakirani ne treba pipati sa tim liquidom već samo rosewood dakle ja samo čistim prednji deo (including žice) vrata nikako pozadi da ne oštetim maple Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Ispod mojih zica se taloži već mesecima najrazličitija prljavština vredno skupljana po beogradskim studijima,gajbi,svirkama... To je toliki sloj da mislim da mi je bas teži pola kile . Anyway,kupio sam nove žice pre nedelju dana Dadario 45'65'85'105' (1658 dinara,mamu im jebem)i neću još da ih stavljam (dok ne puknu ove) i mislim da cu prema njima biti pazljiviji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 Ja čistim vrat (fingerboard) with D'Andrea Lemon Oil i usput očistim i žice sa istim i rade kao nove bar 5-6 dana. Naravno to ulje služi samo za NElakirane delove gitare (da se neko ne zajebe kao moj guitarosh koji sada ima crno beli vrat, hehehe) i košta oko 300 din. Nisam siguran ali mislim da ni maple nelakirani ili lakirani ne treba pipati sa tim liquidom već samo rosewood dakle ja samo čistim prednji deo (including žice) vrata nikako pozadi da ne oštetim maple Hvala!!! Vidi ga! Rasipnik! Koristi firmirana sredstva! Ja ih cistim parafinskim uljem i zvuce k'o podmazane ( ) ima ga u svakoj apoteci i kosta do 100 dinara Ja sam pre koristio alkohol ali ne pomaze mnogo..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 Ja sam pre koristio alkohol ali ne pomaze mnogo..... Pomaže,ali ne za žice Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 Ja sam Fast Frett kupovao kod Marica (687-865 ), ali nisam nesto bio zadovoljan. E ja znam jednu foru - ako su ti zice bas prsle,a nikako nemas para za druge skines ih strpas u sherpu napunis vodom i nek kljuca neko vreme. Posle obrises da ne zardjaju i zvucace (zvecace) kao nove. Moci ce da traju jos neko vreme. Sad, ne znam kako bi to islo na basu zbog onih zavsetaka ali njih mozda mozes da ostavis van vode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 Ja sam pre koristio alkohol ali ne pomaze mnogo..... Ovo je ulje, ne steti ni zicama ni vratu ni lakiranom delu, a zice stvarno sjaje posle trljanja... Jedino sto je sranje sto ja previse natopim, pa mi treba jedno 2 dana da se sve to lepo upije... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 Ja sam Fast Frett kupovao kod Marica (687-865 ), ali nisam nesto bio zadovoljan. E ja znam jednu foru - ako su ti zice bas prsle,a nikako nemas para za druge skines ih strpas u sherpu napunis vodom i nek kljuca neko vreme. Posle obrises da ne zardjaju i zvucace (zvecace) kao nove. Moci ce da traju jos neko vreme. Sad, ne znam kako bi to islo na basu zbog onih zavsetaka ali njih mozda mozes da ostavis van vode. Znam za tu foru i zaista zice zvuce sasvim O.K. posle kuvanja ali malo je iluzorno skidati zice svakih mesec dana ,jer ako nista drugo dosadno je i ostecuju od skidanja sa civija..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted July 27, 2004 Report Share Posted July 27, 2004 Ja sam Fast Frett kupovao kod Marica (687-865 ), ali nisam nesto bio zadovoljan. E ja znam jednu foru - ako su ti zice bas prsle,a nikako nemas para za druge skines ih strpas u sherpu napunis vodom i nek kljuca neko vreme. Posle obrises da ne zardjaju i zvucace (zvecace) kao nove. Moci ce da traju jos neko vreme. Sad, ne znam kako bi to islo na basu zbog onih zavsetaka ali njih mozda mozes da ostavis van vode. U ključalu vodu staviš detergent za veš (može i soda BiKarbona) pa tek onda žice, kuvaš na jakoj wutri neko vreme 10-15 mins, najbolje je da obrišeš odmah a potom uključiš fen na najjače i još malko ih prosušiš. pa staviš na gitaru/bass zategneš za ceo stepen jače od E tune-a pa ih opet obrišeš krpom, ja to radim skoro 10 godina kad god nemam pare za strings... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted July 29, 2004 Report Share Posted July 29, 2004 WD 40 nikad jaca i bolja stvar za ciscenje zica, metalnih dijelova na gitari kao i bilo cega sto je od metala nesto najbolje sto je ikada izmisljeno inace prokuhavanje donekle i unistava zice i njihov zastitni sloj mada kad se nema para za zice a svirka sutra a zvuk zica nikakav boze moj nego ti kupi lijepo WD 40 pa ces shvatiti neophodnost istog za sve zivo i nezivo aj Link to comment Share on other sites More sharing options...
nephilim Posted July 31, 2004 Report Share Posted July 31, 2004 DAa li je squier P special dobar za pocetak??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts