Public Animal no. 1 Posted October 31, 2004 Report Share Posted October 31, 2004 Ti si bog!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted November 1, 2004 Report Share Posted November 1, 2004 gledah na ovom forumu niko nije spomenupo mozda najjaceg basistu na ako ne na evropskoj ondaK barem na domacoj sceni. pa rekoh da ispravim tu nepravdu. uglavnom sta mislite koliko je coveku trebala da odradi onu savrsenu,mogu slobodno i bez preterivanja da kazem genijalnu bas liniju u pesmi"nojeva barka" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted November 1, 2004 Report Share Posted November 1, 2004 gledah na ovom forumu niko nije spomenupo mozda najjaceg basistu na ako ne na evropskoj ondaK barem na domacoj sceni. pa rekoh da ispravim tu nepravdu. uglavnom sta mislite koliko je coveku trebala da odradi onu savrsenu,mogu slobodno i bez preterivanja da kazem genijalnu bas liniju u pesmi"nojeva barka" Kako ga niko nije pomenuo ? Ima na nekoj temi citava strana o njemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted November 2, 2004 Report Share Posted November 2, 2004 gledah na ovom forumu niko nije spomenupo mozda najjaceg basistu na ako ne na evropskoj ondaK barem na domacoj sceni. pa rekoh da ispravim tu nepravdu. uglavnom sta mislite koliko je coveku trebala da odradi onu savrsenu,mogu slobodno i bez preterivanja da kazem genijalnu bas liniju u pesmi"nojeva barka" Hehe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 3, 2004 Report Share Posted November 3, 2004 gledah na ovom forumu niko nije spomenupo mozda najjaceg basistu na ako ne na evropskoj ondaK barem na domacoj sceni. pa rekoh da ispravim tu nepravdu. uglavnom sta mislite koliko je coveku trebala da odradi onu savrsenu,mogu slobodno i bez preterivanja da kazem genijalnu bas liniju u pesmi"nojeva barka" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted November 3, 2004 Report Share Posted November 3, 2004 PS. Sada sam vidio koliki sam idiot bio što prije nisam svirao bass. Veliki (ogroman) zato što. 1. mnogo ga je lakše svirati nego džitru 2. za 2 dana sam upao u bend, a to nisam uspjeo ni nakon 2 godine sviranja džitre 3. gotivan je instrument totalno 4. Imaš gotovo potpunu kontrolu u bendu 5. ma fakat je 100× gotivniji od gitare 6. Zamal da zaboravim; izgleda fenomenalno!!! Ja se time bas i ne bih hvalio druze ...i posle jos kazu kako su oni vicevi o basistima lazni Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Ja se time bas i ne bih hvalio druze ...i posle jos kazu kako su oni vicevi o basistima lazni Šta je tu loše, ja još uvjek sviram gitaru, ali i bas. Svako može govoriti da je neki instrument glup, ali to nikada nije istina. Ja sviram nekoliko instrumenata, a sledeći na redu su bubnjevi, pa onda saksofon, trombon... Od viška glava ne boli, niko nije uspjeo zato što je stajau u mjestu, zato ja kažem da je bas bolji (prosperitetniji) instrument od gitare. Meni bi trebalo još par godina sa gitarom dok me neko ne zapazi, ali sa basem sam se brže probio i sada u tom bendu sviram bas, gitaru, ponekad prekuasije (bongosi i nešto slično što ne znam kako se zove). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Heh pa tesko da ces postati zaista dobar ( na nekom instrumentu) ako pritom uporedo sviras 10 drugih Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Heh pa tesko da ces postati zaista dobar ( na nekom instrumentu) ako pritom uporedo sviras 10 drugih Pa i ne težim da budem pretjerano dobar, najviše sviram zbog sebe, a tek onda zbog drugih, a bas i gitara su dosta slični, a te instrumente najviše i sviram, pa ne bi trebao biti problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted November 4, 2004 Report Share Posted November 4, 2004 Srecno u svakom slucaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 Pa i ne težim da budem pretjerano dobar, najviše sviram zbog sebe, a tek onda zbog drugih, a bas i gitara su dosta slični, a te instrumente najviše i sviram, pa ne bi trebao biti problem. Ja sam shvatio da sviraš da bi te neko zapazio??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted November 9, 2004 Report Share Posted November 9, 2004 (edited) Ja sam shvatio da sviraš da bi te neko zapazio??? ne, jednostavno volim biti u bendu i "stvarat" muziku, a kao gitarista je to teže postići, jer nas stvarno puno ima, pa znači u jednu ruku Da Edited November 9, 2004 by BigNotBen Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 20, 2004 Report Share Posted November 20, 2004 Pa i ne težim da budem pretjerano dobar, najviše sviram zbog sebe, a tek onda zbog drugih, a bas i gitara su dosta slični, a te instrumente najviše i sviram, pa ne bi trebao biti problem. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm momce bas i gitara su slicni jedino po tome sto su oba instrumenta zicana, napravljena od drveta i imaju magnete, i tu svaka slicnost PRESTAJE!!!! Dakle u pitanju je samo fizicka slicnost po konstrukciji instrumenta ali se razlikuju kao nebo i zemlja, jer je SVE, ali bas SVE u nacinu sviranja, pravljenju tona, osjecaju itd drugacije. Cinjenica je da su tehnika sviranja gitare i bassa slicni sto ti moze pomoci cisto da ne ucis koji je tona na kojem pragu i kako se sviraju skale ali to ti je samo pocetna prednost koja te zavarava i stvara sliku dva "ista" instrumenta samo jedan ima manje zica i deblje su Ako ikada naucis svirati bass shvatices koliko sam bio u pravu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 20, 2004 Report Share Posted November 20, 2004 a neko je pitao za web siteove za opremu u principu sve recenzije i usporedbe su na www.harmony-central.com ides na opremu pa sta ti treba ima koliko volis a za cijene u USA www.bestbassgear.com www.warmoth.com to je otprilike to Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted November 20, 2004 Report Share Posted November 20, 2004 mmmmmmmmmmmmmmmmmmm momce bas i gitara su slicni jedino po tome sto su oba instrumenta zicana, napravljena od drveta i imaju magnete, i tu svaka slicnost PRESTAJE!!!! Dakle u pitanju je samo fizicka slicnost po konstrukciji instrumenta ali se razlikuju kao nebo i zemlja, jer je SVE, ali bas SVE u nacinu sviranja, pravljenju tona, osjecaju itd drugacije. Cinjenica je da su tehnika sviranja gitare i bassa slicni sto ti moze pomoci cisto da ne ucis koji je tona na kojem pragu i kako se sviraju skale ali to ti je samo pocetna prednost koja te zavarava i stvara sliku dva "ista" instrumenta samo jedan ima manje zica i deblje su Ako ikada naucis svirati bass shvatices koliko sam bio u pravu. na tu sam sličnost otprilike i mislio, jer neje osnove imam, ali se stalno nadopunjujem. Bas do sada nisam pipnuo trzalicom, tako da razlika u sviranju postaje još veća. PS. Šta je popovanje na basu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted December 3, 2004 Report Share Posted December 3, 2004 Bas-Ibanez RD707 pojacalo Cajavec GA-186,150 wati,stijena najcrnja!!(to je iskrenost,Chajo vlada!!!) Nemam pedalu,odvrnem Chaju do daske i unistavam sve u krugu 100 km!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invictus Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 na tu sam sličnost otprilike i mislio, jer neje osnove imam, ali se stalno nadopunjujem. Bas do sada nisam pipnuo trzalicom, tako da razlika u sviranju postaje još veća. PS. Šta je popovanje na basu? Popovanje (poping) je cupanje zica odozdo i izvodi se kaziprstom i/ili srednjim prstom. Uglavnom se koristi uz slap tehniku. Znaci udarac palcom po, recimo 3. ili 4. zici i cupanje 1. ili 2. I slap i pop se mogu koristiti na svim zicama, ali ovo je uglavnom najcesce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted December 11, 2004 Report Share Posted December 11, 2004 poslusajte Larry-ja Grahama,covek je izumitelj tog stila,stvarno super svira,verovatno ste ga slusali Link to comment Share on other sites More sharing options...
must be between Posted December 12, 2004 Report Share Posted December 12, 2004 Ko je vas ucio da razmisljate? PS.BOZE OPROSTI MI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted December 15, 2004 Report Share Posted December 15, 2004 Potpisi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nephilim Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Zasto su svi "Vicevi" o basistima TOOOOLIKO Glupi??? -Zato sto su ih izmislili gitaristi :-))))))))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 poslusajte Larry-ja Grahama,covek je izumitelj tog stila,stvarno super svira,verovatno ste ga slusali Jeste Larry je keva, ali ipak tu su i Stanley i Luis Jonson,koji su zasluzni isto koliko i Larry.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark hunter Posted December 27, 2004 Report Share Posted December 27, 2004 Ja nemam bas ima ga moj burazer....u pitanju je action bass ali nesto je kvrcnuo (citaj, pokvaren), tako da koristim priliu da pitam zna li neko nekoga ko popravlja bas gitare? unapred hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted December 27, 2004 Report Share Posted December 27, 2004 inace posedujem video skolu od laryja grahama na divx-u,pa ako neko zeli neku razmenu za druge bass skole na cd-u nek javi Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted December 27, 2004 Report Share Posted December 27, 2004 inace posedujem video skolu od laryja grahama na divx-u,pa ako neko zeli neku razmenu za druge bass skole na cd-u nek javi E,hocu ja ....iako ne volim Manowar I kad zrelo razmislim i nisam neki metalac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts