Evil warning Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 Toooo , bice covek od tebe jednog dana , a mozda i bassista Bolje ovako:Bice od mene basista jednog dana,a mozda i covek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Rain Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 Covek ne nikako! Da li je neko citao pricicu koju je napisao Tony Levin koja je bila objavljena u "Muzicaru" (ako se ne varam) o nastanku i razvoju bassa i sviranja istog? Zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted April 30, 2004 Author Report Share Posted April 30, 2004 Pricica se moze naci i na ovom forumu medju starim temama. Mislim da ju je poslao Dushan S. Samo prekopaj malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted May 8, 2004 Report Share Posted May 8, 2004 (edited) (Ova tema malo zamrla, pa ja reko' bolje ovde da postujem nego da otvaram novu. ) Elem, meni bi trebala takozvana teoretska literatura, odnosno ako neko ima neke knjizice bash za bas, vezane za simfoniju, harmoniju, note, lestvice itd. posto sam poprilicno neobrazovan po tom pitanju, pa ako neko moze da mi pozajmi da iskopiram ili preporuci sta da kupim gde da trazim itd. Edited May 8, 2004 by Herr_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted May 8, 2004 Report Share Posted May 8, 2004 (Ova tema malo zamrla, pa ja reko' bolje ovde da postujem nego da otvaram novu. ) Elem, meni bi trebala takozvana teoretska literatura, odnosno ako neko ima neke knjizice bash za bas, vezane za simfoniju, harmoniju, note, lestvice itd. posto sam poprilicno neobrazovan po tom pitanju, pa ako neko moze da mi pozajmi da iskopiram ili preporuci sta da kupim gde da trazim itd. Imam ja par knijga ali moram da ih nadjem ... Ko zna gde sam ih zaturio .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted May 10, 2004 Report Share Posted May 10, 2004 hmmm ima kod rogosica jedna solidna knjiga za bass cak je i na nasem jeziku ja imam neke dijelove te knjige i pravo je dobra samo nazovi onaj dreamworld music (bolje posalji mail ) i pitaj za knjigu o bassu od nekog hrvatskog autora on ce znati koja je ja se ne mogu sjetiti ni naslova ni autora ali ces je sigurno naci tamo odlicna je za pocetak vidjeces aj zivio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted May 13, 2004 Report Share Posted May 13, 2004 Zahvaljujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted May 19, 2004 Report Share Posted May 19, 2004 Jel ima neko pojma gde da kupim Boss Bass Synth pedalu (mislim da je model SYB-3)??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_ Posted May 19, 2004 Report Share Posted May 19, 2004 mozda ima u mega music-u u kneginje zorke (nekadasnja ivana milutinovica) u beogradu. Znam da su oni uvozili boss-a i kod njih verovatno moze da se poruci al ne znam da li imaju trenutno tu pedalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEPAR Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 Gitaristi picke i pevaci su najvece picke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted May 24, 2004 Author Report Share Posted May 24, 2004 Za sve sadasnje i buduce basiste kojima treba dobro pojacalo, a nemaju puno para da ga kupe: Behringer Ultrabass BX600 Kupio sam ga danas, i moram da kazem da sam prezadovoljan. Pojacalo je fantasticno, a moze se kupiti za cirka 195eura u Sky Music-u (mozda i za manje na nekom drugom mestu) Specifikacija: 60W, neko pretpojacalo, i neka njihova tehnologiaj koja garantuje da se pojacalo nece overdrive-ovati ni pod kojim uslovima (to cemo tek da vidimo). U svakom slucaju jako dobro pojacalo za jako male pare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 Jebote,covece pa ti svake nedelje kupis po jedan bas ili pojacalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 Jel combo ili samo glawa??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_ Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 Jel combo ili samo glawa??? tebe bas mrzi da googlas?! http://www.behringer.com/BX600/index.cfm?lang=ENG Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΟΚΙ Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 ajte ljudi zar niko nije slobodan?znaci 88 god thrash band!zajebancija!ako bude dobro islo poseduju se veze i sigurno ce se snimiti bar neki demo!pozdrav! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 ajte ljudi zar niko nije slobodan?znaci 88 god thrash band!zajebancija!ako bude dobro islo poseduju se veze i sigurno ce se snimiti bar neki demo!pozdrav! Dodjavola!!! Ti si neumoran! Ja mislim da su ovde svi malo matori... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΟΚΙ Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 nego sta!ja sam pokacio svuda oglas!ako nesto volim da radim u tome sam uporan! thrash 'till death! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted May 26, 2004 Author Report Share Posted May 26, 2004 Jebote,covece pa ti svake nedelje kupis po jedan bas ili pojacalo. E da je tako Morao sam da kupim pojacalo jer mi je staro crklo skroz, a buduci da nisam pri parama da kupim Glockenklang od 2000 EU, kupio sam behringera za 195 Radi se o kombo pojacalu, 12" zvucnik, 60 W pojacalo, i poredpojacalo. Zvuk je super u sobnim uslovima, kontrole su jednostavne (volume (ide do 12!!!) low, low mid, high mid i high eq, i neki sharpness filter. Ima ulaze (i izlaze) za efects loop, ulaz za sluske, ulaz za externi sound source, i dva ulaza za bass (active i passive) Super sprava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Blago tebi,ja jos uvek sviram na burazerovom hand made gitarskom pojacalu. Valjda cu jednom u zivotu kupiti bas pojacalo.Mislim da sam zasluzio Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Dali neko nesto zna o pojacalu za bass FENDER RUMBLE 100.... - kombo varijanta, 100W snage... dosta bi mi pomoglo ako neko zna kavo je, ili ako je svirao jos bolje.... kosta preko 300 jevreja novo, naravno... u suprotnom koje je dobro pojacalo do 400 evra novo.. eventualno polovno, ali u slucaju glave..... znaci trazi se 100W minimum, bass....!!!! HVALA, POZDRAV!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Za sve sadasnje i buduce basiste kojima treba dobro pojacalo, a nemaju puno para da ga kupe: Behringer Ultrabass BX600 Kupio sam ga danas, i moram da kazem da sam prezadovoljan. Pojacalo je fantasticno, a moze se kupiti za cirka 195eura u Sky Music-u (mozda i za manje na nekom drugom mestu) Specifikacija: 60W, neko pretpojacalo, i neka njihova tehnologiaj koja garantuje da se pojacalo nece overdrive-ovati ni pod kojim uslovima (to cemo tek da vidimo). U svakom slucaju jako dobro pojacalo za jako male pare. Behringer pojacala su inace sranja pojacala... ortak ima ultrabass 120 (120W).. i ima zvuk kao da je za el gitaru nema uopste tu dubinu... a to tvoje pojacalo sam video u skyu pre neki dan pa i nije nesto.. nisam ga cuo.. jedan veliki minus.. ali me dosta zaitrigiralo ono marshallovo pojacalo od 150W... inaravno sa cenom od 700evra..pa ako si zadovoljan i mi smo Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted May 27, 2004 Report Share Posted May 27, 2004 Blago tebi,ja jos uvek sviram na burazerovom hand made gitarskom pojacalu. Valjda cu jednom u zivotu kupiti bas pojacalo.Mislim da sam zasluzio Nije ni to lose......ja ubodem bass u kompujter i milina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Takodje Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Ma opusteno kolega, bitno je da se svira.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Duže vreme već ne sviram na pojačalu nego uglavnom na suvo.Tako mogu da vežbam i dok sam na netu i dok gledam tv,jedem,igram igricu... pogotovo to radim jer me zajebava kabl i ulaz za kabl na basu pa se stalno nerviram jer ne smem da se pomerim dok sviram da kabl ne bi prekidao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts