SilentMan Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Pao mi je bass s ramena (glupi kais ) i slomio 2 potenciometra (do koske, ostali samo dugmici ) Imam peavey-a grind 5zicani pa mi treba informacija gde u BGu mogu naci original potenciometre za takav bass? Unapred zahvalan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
METAL Man Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Neeeee.. nisi ga valjda izgrebao? Konju! Imam ja potenciometre, ali ne znam da li mogu da pasuju za bass? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 pa vidi koja je omaza.. ili jos bolje skines i poneses sa sobom.. i odes u elektricarsku radnju pokazes im i kupis... najjeftinija varijanta... najbolja preporuka ti je RADIO KLUB.. kod crvenog krsta na Zvezdari!!! poz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josip Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 @RBX - neznam bash za ciscenje, ali za odrzavanje ti je dobar FastFret, ima ga.. pa u dosta radnji, cena je oko 600din @SilentMan - brate, moje saucesce. Kupio straplock kaish da se to vishe ne deshava... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Pao mi je bass s ramena ... gde u BGu mogu naci original potenciometre za takav bass? Unapred zahvalan. U te baseve se fabrički stavljaju oni isti potenciometri koje možeš kupiti u bilo kojoj elektroničarskoj radnji. Nisu oni najjeftiniji, već klasa iznad, i koštaju nešto više nego da su džaba. Samo obrati pažnju da li su log ili lin. Kapice staviš one stare, narafski... Potenciometar je potrošna roba, nemo' se sekiraš, nema tu varijanti kao "original" ili "američki" ili te paćeničke varijante. Lošiji će trajati kraće, toliko. Cheerz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilentMan Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 U te baseve se fabrički stavljaju oni isti potenciometri koje možeš kupiti u bilo kojoj elektroničarskoj radnji. Nisu oni najjeftiniji, već klasa iznad, i koštaju nešto više nego da su džaba. Samo obrati pažnju da li su log ili lin. Kapice staviš one stare, narafski... Potenciometar je potrošna roba, nemo' se sekiraš, nema tu varijanti kao "original" ili "američki" ili te paćeničke varijante. Lošiji će trajati kraće, toliko. Cheerz! Hvala ljudi! Danas sam izvadio iz kapica ostatke potenciometra.. malo busilica, malo brusilica pa srafcigeri. spicangle... ali sam sacuvao kapice Sutra idem u kupovinu potenciometara i novog kaisa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J.Jesa Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Ima li ko da mi preporuci koji preparat da kupim za ciscenje zica i gde i ako zna koja je okolna cena? Dunlop 65, String Cleaner&Conditioner - Maric, MItros, Sky Music, Mega Music - oko 550kinti Link to comment Share on other sites More sharing options...
krchulj Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Hvala ljudi! Danas sam izvadio iz kapica ostatke potenciometra.. malo busilica, malo brusilica pa srafcigeri. spicangle... ali sam sacuvao kapice Sutra idem u kupovinu potenciometara i novog kaisa.. dodji ti kod mene, imam cirkular koji pokreće traktor preko kardana, baros, brusilicu, švajs aparat i ostali muški alat, a ne te tvoje sigračke, pa ćemo da ti opravimo bas Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilentMan Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 dodji ti kod mene, imam cirkular koji pokreće traktor preko kardana, baros, brusilicu, švajs aparat i ostali muški alat, a ne te tvoje sigračke, pa ćemo da ti opravimo bas Jes' pa da mi od gitare ostane samo nalepnica za jaffa keks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rile Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 najbolja preporuka ti je RADIO KLUB.. kod crvenog krsta na Zvezdari!!! poz.. Mislis sigurno na Vracaru... Krst je na Vracaru. Adresa: Timočka 18 Tel:2835-239 i 2835-704 Radio Klub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rile Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 E, ludi, da li je neko probao Laney pojacala? Ili je pak vlasnik jednoga? Konkretno mislim na rb4, rb5, rb6 i rb7. Prilicno su jeftina i deluju mi ok... Jos ih nisam probao... Tek trebam da ih jurim. F1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stringsfusion Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 ja sam svirao rb4,fini su skroz,kompresor dobro radi i grafički eq je solidan! mada ja generalno ne volim 15'',za skoro isto novca možeš uzeti hartke 2500 i jednu kutiju 410TP,a to veruj mi vredi! a kasnije dodaj na to jos jednu 15 i bog da te vidi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josip Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Zeleo bih samo da se pohvalim da sam kupio Tech21 SansAmp Bass Driver (trokanalni), srecan sam kao malo dete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triad_1 Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Čestitam kolega Nek' te dobro služi to čudo Javi utiske kako ti se čini kada budeš mogao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josip Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Pishem mu review na MFu, evo linka (da sad ne kopiram ovde, nisam ga zavrshio - ide u etapama): http://muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=4521 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Routasydän Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Hmmm, Josipe, jel ti to sviras narodnjake? Video sam jos pre neki dan onu fotku na MF Inace tamo na MF svi bassisti se loze na Peavey i Arie. Peavey je do jaja, a Aria je krsh neopevani, bio sam skoro u Sky i probao neke, tesko sranje i bacanje para. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josip Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Realno - nisu mi ni oni strani. Ali to samo po selima i seoskim slavama (sad u nedelju idemo u Botozh na slavu, a to je neki zaseok kod Zrenjanina). Shto se tiche lozhenja... Zavisi - zapravo se moze reci pola ih ima peavey i ibanez a druga polovina prica kako je Aria ludilo. A niko nezna potencijal SX bassova. No dobro, otkrice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludi_dragoje Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Trebao bih da uzmem nove žice za bas, pa ako neko može da mi preporuči nešto fino. Nisam baš početnik, ali sviram dosta kratko pa ne znam šta bih uzeo, da se ne zajebem. Hvala unapred... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draža Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Imaj srca i prelistaj malo temu, sve piše. Ovaj forum ne može da preživi još jednu raspravu o žicama za bas. Jožo svaka ti čast, odličana spravica, da te dugo i uspešno služi! Jednog dana kada Berindžer napravi kopiju i ja ću je kupiti, onako kolekcionarski. Jel si na tome svirao ono veče u 2 Arhanđela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josip Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Jožo svaka ti čast, odličana spravica, da te dugo i uspešno služi! Jednog dana kada Berindžer napravi kopiju i ja ću je kupiti, onako kolekcionarski. Jel si na tome svirao ono veče u 2 Arhanđela? Pa vec ima kopija i zove se BDI21 Sa tim sam svirao preksinoc u "Dva Arandjela", ne onaj prosli vikend kad ste vi doshli! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rile Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Ljudi, morate ovo da vidite: Bejs boles' Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 zasto li sam to gledao.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-iz Batajnice Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 It has 4 strings JEJ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmi Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 I lol'd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rile Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 (edited) Ljudi, treba mi pomoc. Nameracio sam se da kupim bas pojacalo do 400e. Tj, 500 kada prodam ovo iz potpisa. Trenutno mi je favorit Laney RB5, od 120w za 28200 din (kupovao bih i preko 120w)... Da li mislite da bi trebalo da cekam nesto polovno? Sta npr? Sta mi preporucujete za 500e? Edited October 7, 2008 by Rile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts