Routasydän Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Ako zelis novu gitaru za te pare je zakon Aria Svrati do Sky Music, imas cak jedan 5-zicani jazz bass sa aktivnom elektronikom koji zvuci strava, a cena je 200 eur, a obican preca je 120 a 4-zicani jazz oko 130. Imas i "Legend" seriju koja je isto do jaja a mozda je skuplja za 10 eur u proseku Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-16 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Ja ti savetujem da vidiš da sredis tog Gipsona ili da kupiš neki polovan bas,najbolje nekog Japanca.Sve novo što mozeš naci za te pare je veliko kinesko govno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-iz Batajnice Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Imam jedno pitanje.Imam Yamahu RBX-375 i poprilicno sam zadovoljan sa njom,ona dva hambakera ubijaju.Imam zice Super Slinky 5-string Bass Nickel Wound .040 - .125 i nekako mi se cini da je zvuk suvise plitak za te magnete,tj tacnije zvuci mi nekako previse kao bendzo (da tako kazem) Da li bi dobio nesto kad bi stavio npr .045 - .130 zice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Ako zelis novu gitaru za te pare je zakon Aria Svrati do Sky Music, imas cak jedan 5-zicani jazz bass sa aktivnom elektronikom koji zvuci strava, a cena je 200 eur, a obican preca je 120 a 4-zicani jazz oko 130. Imas i "Legend" seriju koja je isto do jaja a mozda je skuplja za 10 eur u proseku Pa i ja sam razmisljao da uzmem neku Ariu. Hvala na pomoci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mihajlo Gangband Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Imam procesor KORG AX-10B, ne treba mi pa hocu da ga prodam! Cena je 60 eur. Odlican, ispravan skroz, ocuvan ko voli neka se javi 063/617-536. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) Pa i ja sam razmisljao da uzmem neku Ariu. Hvala na pomoci. Bez sad nekog omalovažavanja ljudi koji imaju suprotno mišljenje, mislim da je ta Aria 5ica veoma dobra. Za te pare je najbolja na svetu.Svirao sam je par puta onako dobro nameštenu (ovo naglašavam jer kad sam je jedanput probao u sky'u bila je potpuno nenameštena i nije radila baš kako treba) i svaki put sam bio iznenađen kako lepo radi. Čak je i H žica poprilično živa. Znam da koliko para toliko muzike, ali ova 5ica je stvarno izuzetak tog pravila. Prvi ja da imam love i da mi treba 5ica bih je uzeo bez razmišljanja. Mislim da je u odnosu na Skvajere i jeftine Ibazene i Umahe mnogo, mnogo bolji izbor. Edited January 24, 2009 by The Eagle Nature Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Bez sad nekog omalovažavanja ljudi koji imaju suprotno mišljenje, mislim da je ta Aria 5ica veoma dobra. Za te pare je najbolja na svetu.Svirao sam je par puta onako dobro nameštenu (ovo naglašavam jer kad sam je jedanput probao u sky'u bila je potpuno nenameštena i nije radila baš kako treba) i svaki put sam bio iznenađen kako lepo radi. Čak je i H žica poprilično živa. Znam da koliko para toliko muzike, ali ova 5ica je stvarno izuzetak tog pravila. Prvi ja da imam love i da mi treba 5ica bih je uzeo bez razmišljanja. Mislim da je u odnosu na Skvajere i jeftine Ibazene i Umahe mnogo, mnogo bolji izbor. Ja bih uzeo bas sa četiri žice. E sad ja dobro sviram bas, ali se slabo razumem u gitare, šta bih dobio time ako bih uzeo 5ožičani bas, pošto se sve češće srećem sa njim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudriPanj Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) dobio bi 5-tu zicu stima se na H0 h zica je debela i labava i kod baseva sa jeftinom konstrukcijom nije sasvim upotrebljiva, od skrbavog zvuka, problema sa intonacijom itd.. edit: osim toga, h basevi sa h zicom imaju manji string spacing i ponekad drugaciji oblik vrata ali u sustini 4-zicani i 5-zicani basevi su isti instrumenti, nije neka filozofija, jedino slap mozda zahtijeva malo modifikovanje tehnike ako prelazis sa 4 na 5 kod nekih baseva, tipa, najjeftinije jamahe itd da se primjetiti da su kod 5-zicanih baseva magneti nesto kvalitetniji i ukupni utisak bolji nego kod odgovarajucih 4-zic modela, doduse upravo kod tih jeftinih baseva je h zica govno.. Edited January 25, 2009 by MudriPanj Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Upravo tako. Mada video sam par likova koji piče EADGC štim. Nije loša priča. Evo ovaj lik piči Soundgarden. Boli ga kurac. Edited January 25, 2009 by The Eagle Nature Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Kome da odnesem stari bass da mu ispravi vrat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudriPanj Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 odnesi ga kod nekog ko ce biti voljan da ti pokaze kako se namijesta sipka i kotira instrument, to treba da si u stanju sam da napravis, mozes i da probas, mislim ne mozes nista ozbiljno da zajebes osim ako ga bas ne pretjeras, ali nije lose da gledas kako neko to radi, odmah ces izvaliti nije neka egzaktna nauka vise trial&error ako je vrat nestandardno warpovan po raznim osama, onda mozda ne moze da se popravi ili ce morati pod presu, za to ides u radnju, kad sam jednom to radio kostalo me je oko 10e(ili 15 ne sjecam se), drzali su ga, rekli su mi, 10 dana u presi (o tom postupku vec ne znam nista, ali taj vrat je bio sav sjeban i kad sam dobio bas nazad bio je savrsen tako mi da se isplatilo) to su mi radili u banjaluckom artistu koji ima odlican servis, ali kontam da ima u standardno opremljenim prodavnicama u bg-u Link to comment Share on other sites More sharing options...
billsheehan Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 au sto se ovde mnogo kaki matori h zica ce ti zvucati govno ako ne istoniras lepo gitaru a ne da li imas jeftini ili skup bass a ako si baja i znas da sviras,mozes da sviras i na veslu,i to ce zvucati do jaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Ne mogu da shvatim. Jebaga ako se ne slažeš sa nečijim mišljenjem, to ne znači da taj neko drugi kaki ili slično. Uostalom ja sam moron što uopšte ulazim u ovakve diskusije. Nit sviram peticu, nit me intresuje h žica i generalno me zabole. N Ali mi smeta taj stav: "ako ne misliš kao ja znači da sereš." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 To mi je stari bass, Gibson od pre Hrista. Znam ja princip ispravljanja, ali je toliko mator da mu je pola šrafova zapeklo. Udara mu žica u vrat, i nedge ima spoj, pa malo zuji. Da li da ga pravim, a u medjuvremenu sam našao Ibaneza za 190 evrića, koji nije loš, samo da se malo dotonira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 (edited) Ako je pravi Gibson, ne diraj ga ništa, kako ti ga je neko dao, tako ga drži, dok ne dosegne neku starosnu dob da za njega moš kupit mesa bugi, mjuzik men i stan u potkrovlju... Daj neku sliku ako imaš. Edited January 26, 2009 by Самаел Џексон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 EB 03 model, moj je crn. Nemam dobru sliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billsheehan Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 matori ja sviram i cetvorku i peticu i znam sta pricam,i ne serem Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Ako nisi primetio, nisam ti ni reko da sereš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Routasydän Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 onaj ko ne sere taj ima zatvor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 ARIA STB-JB Telo: jova Vrat: javor Magneti: jba 4X2 Cena:120 E Da li moze da mi služi još koju godinu dok ne završim faks? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Sve zavisi od toga koliko brzo završiš fax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Pa još neke tri i po godine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Pa što da ne. Ni ja nisam još završio fax (a matora sam konjina, za fax)....valjda zato sviram Squiera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacquouille Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Ma uzeću ga, daska - daska. Squier? Kako radi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Pa nije loš....treba da mu stavim nove žice i da ga nosim na sređivanje. Potpuno je nenamešten...prijatelj mi ga je prodao, još da mu dam pare za pola godine , milina. A skoro nova gitarica. Fin vrat.Ton nije loš, malo je tiha, al' za po kući extra. Evo imam i slidžu i još jednu. Valjda je dobro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts