carcass Posted July 1, 2004 Report Posted July 1, 2004 mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sta god da ste htjeli reci nego ja sam skinuo pragove sa jednog svog jaako starog poluakusticnog basa (jednostavno mi ne bi bilo zao ni da sam nesto zajeb'o) posto me jako zanimalo kakav je kont to svirati i mogu ti reci da je jedinstveno i odlicno sviram ga povremeno i uzivam dosta je drugaciji za svirati i trebas mu naci zvuk ali super je!!!!!! stoga ako imas kakav stari (ili tudji ) bass slobodno ozezi po pragovima
Evil warning Posted July 1, 2004 Report Posted July 1, 2004 mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sta god da ste htjeli reci nego ja sam skinuo pragove sa jednog svog jaako starog poluakusticnog basa (jednostavno mi ne bi bilo zao ni da sam nesto zajeb'o) posto me jako zanimalo kakav je kont to svirati i mogu ti reci da je jedinstveno i odlicno sviram ga povremeno i uzivam dosta je drugaciji za svirati i trebas mu naci zvuk ali super je!!!!!! stoga ako imas kakav stari (ili tudji ) bass slobodno ozezi po pragovima Kako se skidaju ti pragovi? Ja imam jednu staru krsinu od basa pa bih hteo da napravim frettless.
carcass Posted July 2, 2004 Report Posted July 2, 2004 (edited) momce proces je dosta jednostavan ne zahtjeva nista posebno od znanja ili alata, samo je vazno biti precizan i strpljiv pogledaj na internetu imas razna uputstva cak i sa slikama (samo ukucaj na pretrazivacu skidanje pragova ili slicno) u principu treba ti skalpel, mali sarafciger X2 (bolje) , izolir traka (ili neka druga za zastitu ploce-FRETBOARD ), cekic (oprezno sa cekicem) i mozda jos ponesto (nisam dugo skidao po se ne sjecam bas najbolje uglavnom omotaj traku sa jedne i druge strane praga da se vidi samo prag !!!!!! VAZNO! prethodno skalpelom zarezi prag po duzini sa jedne i druge strane koliko god mozes da se ocisti ona prljavstina sto se lijepi za njih potom ga lagano!!! poguraj cekicem i sarafcigerom(tankim!!!) nagore sa jedne i druge strane da se "izvali" ali se ne oslanjaj na plocu da ne ostanu udubljenja (pragove je puuuuno lakse izvaditi nego staviti ) pocni sa krajeva odakle ide najlakse pa idi prema sredini praga POLAKO! onda ces vec vidjeti koliko lako izlaze pragovi kod tebe pa ces skontati sam dalje u principu ne treba neka jaka sila moze se i skalpelom izgurati samo pazi da ona prosirenja kojima se prag drzi dole ne izlaze naglo da ne puca ploca i samo polako radi dok ne skines sve pazljivo jer moras cuvati plocu koja ti jedina sad ostaje kad zavrsis pazljivo presmirglaj plocu (OBAVEZNO!) prateci njen nagib (ne zelis krivu plocu) stavi zice (po mogucnosti flatwound posto roundwound "jedu" plocu koja je sad nezasticena i sviraj (naravno po linijama pragova koje poslije mozes ispuniti nekim svijetlim drvetom za ukras recimo javor i NE LAKIRAJ crnu - rosewood- plocu) to je to slike potrazi na netu i vidjeces da je puno jednostavnije nego sto se cini samo trebas biti opusten i precizan i LET THE FORCE BE WITH YOU Edited July 2, 2004 by carcass
carcass Posted July 6, 2004 Report Posted July 6, 2004 sta je ovo?!?!???? jel' neko umro ovdje ili bar cetrdeset dana malko je zamrla tema
Nurg Posted July 7, 2004 Author Report Posted July 7, 2004 Nema mene sa novim informacijama pa svi prestali da postuju
Herr_Wolf Posted July 7, 2004 Report Posted July 7, 2004 Jel moze neko meni posteno da objasni sta znaci "kombo" pojacalo? Na sve strane cujem to, a kad nekog pitam da mi objasni odgovor je Pazite kad je najbolja definicija koju sam cuo: "To je kad je malo, al' gruva!" Posto bih ja treb'o konacno da uzmem pojacalo sad u petak i najverovatnije cu uzeti nekog Berindzera od 120W, posto ga svi preporucuju kao najekonomicnije (samo moram da probam kako moj Wolf-sig. zvuci na njemu ), elem to pojacalo je kombo, pa reko' ajd' da se informisem ovde...
Nurg Posted July 7, 2004 Author Report Posted July 7, 2004 Kombo pojacalo ti je pojacalo + zvucnik u istoj kutiji, za razliku od stack varijanti gde ti je pojacalo u svojoj kutiji, i kacis ga na zvucnik. Ako hoces behringera, mogu da ti kazem da su odlicni, Ja imam onog od 60W i mnogo sam srecan sa njim. 120W je jos bolji I jos ako mu dodas Behringer bass Vamp pro dobijes mnogo dobru alatku
Herr_Wolf Posted July 8, 2004 Report Posted July 8, 2004 kolko kesa ti je taj Berindzer Oko 20 hiljada rece mi ortak, u petak cu znati tacno koliko, pa ako je valjan i nije nesto mnogo preko te cene odma' cu ga pazarim.
Herr_Wolf Posted July 8, 2004 Report Posted July 8, 2004 Kombo pojacalo ti je pojacalo + zvucnik u istoj kutiji, za razliku od stack varijanti gde ti je pojacalo u svojoj kutiji, i kacis ga na zvucnik. Dumdum-dumdum-dum A to je to! Ako hoces behringera, mogu da ti kazem da su odlicni, Ja imam onog od 60W i mnogo sam srecan sa njim. 120W je jos bolji Duplo bolji Pa znam, videh ti si ga preporucio, i jos par ortaka, a ima ga i basista Ace Lukasa I jos ako mu dodas Behringer bass Vamp pro dobijes mnogo dobru alatku Sta je to, cemu sluzi i koliko para otprilike?
Nurg Posted July 8, 2004 Author Report Posted July 8, 2004 Behringer Bass vamp pro je napravica koja je predpojacalo i multi efekat procesor u jednoj kutiji, slicno Line 6 pod-u, ali je od behringera. Ja ga imam ako te zanima da vidis kako naprava radi. Cena mu je u nemackoj oko 220 EU u radnji, ne znam za srbiju.
Herr_Wolf Posted July 10, 2004 Report Posted July 10, 2004 Elem, kupio sam! Behringer Ultrabass 1200, kosta 19717 dinara u mitrosu, bio sam u Skyu, ali tamo nisu imali, a i kad bi dobili verovatno bi bilo skuplje. Kupio sam ga juce negde 2 minuta pre kraja radnog vremena Elem, nisam ga jos ni isprob'o k'o covek, samo otpakovao, prikacio i malo drndao. Sta vam mogu reci je da ima neka 2 kanala za podesavanje zvuka, papucicu da se ti kanali automatski menjaju i ultabass koji daje mnogo lep - prljav zvuk pored toga ima i 'shape' sa kojim se nisam igrao a nisam stigao ni manual da procitam. E da, i k'o sto rec Nurg ima 2 ulaza (za baseve sa aktivnom i pasivnom elektronikom)... Inace, svi smo se slozili da je ovo najbolje sto sam mogao dobiti za te pare. Sve u svemu, jako sam zadovoljan, mnogo je lepo vezbati na pojacalu Nista, odoh ja da procitam prirucnik i da se jos malo zezam sa zvukom, dos'o sam samo da vam se pohvalim
darijus Posted July 10, 2004 Report Posted July 10, 2004 ajd i da neko nesto kupi ovde...produktivno vezbanje zelim...
darijus Posted July 11, 2004 Report Posted July 11, 2004 a da...juche mi je stigao protools-ov ICON...
carcass Posted July 13, 2004 Report Posted July 13, 2004 mmmmmmmmmmm momce jel to onaj od 120w sa 12kom i kosta nekih 280 eura?!?!?!?! to je kod nas puno skuplje pa me cisto zanima aj srecno
carcass Posted July 14, 2004 Report Posted July 14, 2004 jel ima neki mitrosov web site da pogledam malo aj zivio!
Ivan_ Posted July 14, 2004 Report Posted July 14, 2004 Ima, naravno http://www.mitrosmusic.co.yu/ srecno ti trazenje
Herr_Wolf Posted July 14, 2004 Report Posted July 14, 2004 (edited) Ako te zanimaju detalji idi na www.behringer.com pa tamo potrazi, dakle oznaka je 'Behringer Ultrabass BX 1200' a sto se cene tice k'o sto napisah ranije - 19717 dinara ili negde oko 275 evra. Edited July 14, 2004 by Herr_Wolf
Herr_Wolf Posted July 14, 2004 Report Posted July 14, 2004 Ima, naravno http://www.mitrosmusic.co.yu/ srecno ti trazenje E jebalo majku sto im je sajt
lady_of_the_snow Posted July 14, 2004 Report Posted July 14, 2004 slusa Herr-Wolf-u ma ko si JA sam taj Beringer Ultrabass 1200 kupio pre jedno 10-ak meseci samo mene je izasao negde oko 330 evara to je Beringer iskopirao jedan takav Hartke(ne znam kako se pise),taj Ultrabass filter ne daje kako ti kazes prljav zvuk vec je to neka vrsta oktavera mada ne znad zasto su ga tu stavili al ajde,lepo ga je koristiti dok vezbas ali ako ga koristis za svirke slobodno ga ugasi jer oduzima dpsta snage,pojacalo je za te pare neverovatno dobro stvarno ni jednog trenutka se nisam pokajao sto sam ga kupio a nadam se da se neces ni ti,kao sto mozes primetiti to je pravljeno kao monitor,iza ima LINE OUT za prikljucenje na miksetu,mozes da prikljucis ritam masinu pa da vezbas .Ako imas dobru bass gitaru onda je to pun pogodak sto se tice bass gitare ja imam jedan lep komad Peavey,serija Grind,drvo je javor,necktrough je mahagonija i Finger board rosevoodee,jedino sto bih uradio na njemu jeste promena magnera stavio bih IMG Kupio si stvarno dobro pojacalo srecno vezbanje
Milogled Bluff Posted July 15, 2004 Report Posted July 15, 2004 (edited) Ma nema bre pojačala bez Mesa Boogie Electronics-a, čim budem imao pare kupujem Edited July 15, 2004 by SasaAmonDin
Mr. Smarty Posted July 15, 2004 Report Posted July 15, 2004 Nemate vi pojma najbolje pojacalo za bass je Glockenklang...jer tako preSednice
Recommended Posts