Herr_Wolf Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 najmanje 3 Kad je dzem, nek je od shipaka! Ja sam voljan priloziti pojacalo za nas cilj, a gitara nam ne treba jer ce gitarista da gusi sa solazama i ostalim sranjima koja ce stavljati akcenat na njega, daj i mi da se malo odmorimo od njih... bolje da ja zabodem procesor sa gomilom gluposti, ako bas bude trebalo nesto tako... Ko bi sve dosao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 najmanje 3 Kad je dzem, nek je od shipaka! Ja sam voljan priloziti pojacalo za nas cilj, a gitara nam ne treba jer ce gitarista da gusi sa solazama i ostalim sranjima koja ce stavljati akcenat na njega, daj i mi da se malo odmorimo od njih... bolje da ja zabodem procesor sa gomilom gluposti, ako bas bude trebalo nesto tako... Ko bi sve dosao? ok.. nemam nista protiv.. mislio sam da se nadje.. tipa ako organizujemo u nekom klubu pa ono ko hoce nek uzme da pika... gitara dobro zvuci kao background u nekom funky stili ili regge... ili pak da drzi ritam dok se mi gubimo sa solazama i samarima i gubljenjem znaci imamo za sad dva bass pojacala... ps @Herr_Wolf sta imas od opreme... @The Eagle Nature Tri bassa,da nije malo mnogo??? Jos i gitara preko svega toga? mnogo je ...kume nisam mislio sve to u isto vreme... tipa dva bassa i git.. ili tri bassa.. bubanj.. i slicne kombinacije... treba sve probati.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 imam pojacalo Behringer Ultrabass BX 1200 i Jackson Concerte Pro Bas... A mogu da nabavim neki Digitechov procesorcic za ovu priliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 gitara dobro zvuci kao background u nekom funky stili ili regge... ili pak da drzi ritam dok se mi gubimo sa solazama i samarima i gubljenjem Da gitara "drzi" ritam dok vi "solirate"... tako ne treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woodcutter Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 Da gitara "drzi" ritam dok vi "solirate"... tako ne treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 Da gitara "drzi" ritam dok vi "solirate"... tako ne treba Povlacis se a? Mislili smo da si zajedno s'nama u ovoj jeresi... Ali izgleda da smo se prevarili... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Povlacis se a? Mislili smo da si zajedno s'nama u ovoj jeresi... Ali izgleda da smo se prevarili... ehhh.. tako ti je to... uvek ima ljudi koji.. jebiga.. umesto da kazu ajmo... pa kud puklo da puklo... oni tako.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 ne nije stvar u tome.Jednostavno vasa ideja je donekle o.k. ali mislim da je to vrlo neizvodljivo...ne samo zbog mesta gde bi se sviralo nego i zbog opreme i mislim tri bassa ...mnogo...suvise je to pretenciozno ,bar za mene i moje sviranje iskreno, ako hocete da razmenjujete znanje,iskustvo i sta god ,nadjite se gajbi ili iznajmite studio...dva bassa super kombinacija ...tu bih i uleteo najverovatnije sa vama.... ali da trojca bassista svira preko jednog bubnjara, teska konfuzija...bar ja nisam dovoljno dobar i stabilan za tako nesto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 ne nije stvar u tome.Jednostavno vasa ideja je donekle o.k. ali mislim da je to vrlo neizvodljivo...ne samo zbog mesta gde bi se sviralo nego i zbog opreme i mislim tri bassa ...mnogo...suvise je to pretenciozno ,bar za mene i moje sviranje iskreno, ako hocete da razmenjujete znanje,iskustvo i sta god ,nadjite se gajbi ili iznajmite studio...dva bassa super kombinacija ...tu bih i uleteo najverovatnije sa vama.... ali da trojca bassista svira preko jednog bubnjara, teska konfuzija...bar ja nisam dovoljno dobar i stabilan za tako nesto... jebiga treba probati... sto biti pesimista... i skeptik.. al eto mazda se i izvede.. s obzirom da imamo vec dva pojacala i recimo ako bi uletela u kombinaciju klub stratus.. tamo ima jos jedno.. pa sto da ne....a tri bass gitare.. kao sto sam rekao... ne moraju u isto vreme... pa ako mogu maideni sa tri gitare sto ne bi mi probali s tri bassa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 E to, ma bre samo se otprilike dogovoriti k'o sta svira i ne bi trebalo da ispadne lose. A i ja racunam da ce se skupiti vise od nas trojice, pa da sviramo naizmenicno, razmenjujemo trikove i forice, bitno je da imamo 3 pojacala, za svaki slucaj, pa cak i svirali samo dvojica istovremeno... A moze da se izvede kao ona jazz nadjebavanja sa saksofonima ili djitrama, jedan bas i bubnjar drze neki ritam a druga dva basa sviraju naizmenicno, kao odrzi se neki kontinuitet svirke... A Orle, koliko si dobar nije nesto narocito bitno, ni ja nisam neki experat, ali k'o sto neko rece neko ides i da naucis nesto, a sigurno ima nesto sto bi voleo da podelis sa kolegama... Makar da te cujemo kako sviras Cynic Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 A Orle, koliko si dobar nije nesto narocito bitno, ni ja nisam neki experat, ali k'o sto neko rece neko ides i da naucis nesto, a sigurno ima nesto sto bi voleo da podelis sa kolegama... Makar da te cujemo kako sviras Cynic jednostavno, ne mislim da je to dobar nacin da se bilo sta nauci niti objasni... mislim,ako vi mislite da mozete da uradite tako nesto i da to bude manje vise ok. samo napred. ja otprilike znam koliko nemam veze sa mozgom niti sa sviranjem i necu da se blamiram...a niti da se pravim bolji nego sto jesam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted April 23, 2005 Report Share Posted April 23, 2005 da nisam u drugoj drzavi (bem ti drzavu), da znam svirat kolko ne znam i da imam bolje pojačalo, odma bih vam se priključio, al... zbog radi navedenih razloga... ebga! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 jednostavno, ne mislim da je to dobar nacin da se bilo sta nauci niti objasni... mislim,ako vi mislite da mozete da uradite tako nesto i da to bude manje vise ok. samo napred. ja otprilike znam koliko nemam veze sa mozgom niti sa sviranjem i necu da se blamiram...a niti da se pravim bolji nego sto jesam ... ma samo ti planiraj da dodjes.. niko od tebe ne ocekuje da ti znas da sviras... niti koliko.. dodji makar da se zabavimo..... ne treba to da ti bude opterecenje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 (edited) ljudi , izvalite ovo: 12 komada,e to je vec nesto Edited April 26, 2005 by The Eagle Nature Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 Jebemusunce! Sta je ovo?!?! Portabl klavir? Uz ovakve instrumente Stand-up bass playing dobija na tezini! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 bem ti harfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spiritual holocaust Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 ljudi , izvalite ovo: 12 komada,e to je vec nesto Sa cim se ovo svira ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 bolest.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 Koliko li je tesko ovo chudo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 Meni to cudo ima smisla samo ako bi ga svirao u tapingu, ili ako neko ima ruku duzine 45 cm. Ma glupo izivljavanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted April 30, 2005 Report Share Posted April 30, 2005 ....na stranu sto se u 90% slucaja bass ni ne cuje na svirkama....tako da pitanje o iskoriscavanju pogodnosti ovog ili onog bassa je nepotrebno... problem je u tome sto vecina nasih metal muzicara istice svoju "virtuoznost" zapostavljajuci bend kao celinu-i onda sve to ni na sta ne lici,pa se ni ne cuje poslusajte prvi album Ozzyja,to je po meni uloga bassa,u jednostavnosti je lepota,a zvuci fenomenalno, i opste zvuk na svim njegovim albumima je super,kada pricamo o tonu meni se svidja dubok ton(zato je valjda i bass ),ne volim zvuk Maidena,Joey DeMaio-a...,i uopste svuk trzalice,mada za metal odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Pa Haris i svira valjda prstima, a Di Maio je ionako vise gitarista-kompleksas nego basista (barem po mentalnom sklopu i stilu) A sto se tice nasih virtuoza, nisam vidjao puno basista koji se izivljavaju nesto, mislim niko mi nije privuk'o nesto paznju. Jedino Djole iz Magme, ali oni bar zvuce dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Pa Haris i svira valjda prstima, a Di Maio je ionako vise gitarista-kompleksas nego basista (barem po mentalnom sklopu i stilu) znam da svira prstima ali mi se zvuk ne svidja Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 A sto se tice nasih virtuoza, nisam vidjao puno basista koji se izivljavaju nesto, mislim niko mi nije privuk'o nesto paznju. pa i ne treba da se izivljavaju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stuart Hamm Posted May 11, 2005 Report Share Posted May 11, 2005 Kad se svira,treba se lepo koncetrisati,Jer ako prodas 5sto karata,onda je super. Sto se tice Stiv herisA,on svira u Ajron Mejdenu. Omiljena grupa mi je Ace of spades od Motorheda. Zauvek duzan i zahvalan Djordje Golubovic licno EEEEEEEEHHHHHHHHH ko mi je popio pivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts