soul reaper Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 (edited) treba mi mala pomoc! hocu da kupim pojacalo i za oko mi je zapao Behringer BX1200 ULTRABASS pa me zanima da li ga je iko koristio i ako jeste da mi kaze nesto vise o njemu! evo i slika! Edited November 1, 2005 by soul reaper Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigNotBen Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 treba mi mala pomoc! hocu da kupim pojacalo i za oko mi je zapao Behringer BX1200 ULTRABASS pa me zanima da li ga je iko koristio i ako jeste da mi kaze nesto vise o njemu! evo i slika! ja sam ga koristio i nije loše pojačalo. Doduše, to koje sam ja koristio bilo je poprilično razdrndano, ali je i dalje posao obavljalo vrlo dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 treba mi mala pomoc! hocu da kupim pojacalo i za oko mi je zapao Behringer BX1200 ULTRABASS pa me zanima da li ga je iko koristio i ako jeste da mi kaze nesto vise o njemu! evo i slika! VELIKO SRANJE>>>> ako vec oces da pazaris nesto za male pare bolja solucija ti je Fender Rumble 60 ili 100 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 Ja imam to pojachalo, skroz je OK, lepo zvuci i vrshi pos'o, sa moje tacke gledista fale mu samo efekti tipa reverb i compressor... Nisam radio svirke ali radio sam probe i ama bas nista mu ne fali... Sto ti je to sranje Strato? Inace, video sam u onoj radnje ispod zelenjaka odlican bas, marka Epiphone, 2 H magneta, 5 zica, pasivni za 30 000, svirao sam ga malo i super zvuci, ima i verzija sa 4 zice koja kontam da je jeftinija, pa ako neko ima namere da kupuje nesto novo, toplo preporucujem da ode da isproba ovo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 (edited) Ja imam to pojachalo, skroz je OK, lepo zvuci i vrshi pos'o, sa moje tacke gledista fale mu samo efekti tipa reverb i compressor... Nisam radio svirke ali radio sam probe i ama bas nista mu ne fali... Sto ti je to sranje Strato? Inace, video sam u onoj radnje ispod zelenjaka odlican bas, marka Epiphone, 2 H magneta, 5 zica, pasivni za 30 000, svirao sam ga malo i super zvuci, ima i verzija sa 4 zice koja kontam da je jeftinija, pa ako neko ima namere da kupuje nesto novo, toplo preporucujem da ode da isproba ovo... iz prostog razloga... sto sam ga cuo.. i toalno je plitak.. ne mozes nikakav zvuk da namestis na njemu.. ili ja bar ne znam... za to kratko vreme koliko sam ga probao... a cuo sam ga dosta... ako je za kucnu varijantu.. mislim imam i ja 50W unknown pojacalo koje radi posao.. nazovi "kucne potrebe".... ono sto je bitnije kako on zvuci na svirci... uz ceo band.. zato sam se ja opredelio za HARTKE.... + Edited November 3, 2005 by StRatO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest numbness Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 ljudi ima li ko od vas da mi da bass tabove domacih rock i metal bendova? tipa bjesovi, ritam nereda, 357, azra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koRner Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Bas rucne izrade, Schaller civije, 20 pragova, boja drveta, dobar zvuk. 130 evra. Nemam sad sliku, al ako nekog zanima - zalepicu. pozdrav Igor i tako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted November 8, 2005 Report Share Posted November 8, 2005 ljudi ima li ko od vas da mi da bass tabove domacih rock i metal bendova? tipa bjesovi, ritam nereda, 357, azra... probaj na www.2akordi.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 Bas rucne izrade, Schaller civije, 20 pragova, boja drveta, dobar zvuk. 130 evra. Nemam sad sliku, al ako nekog zanima - zalepicu. pozdrav Igor i tako... to oglasi na "prodaja instrumenata" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 Mene interesuje kvalitetan bass sa tremolom ( i pod uslovom da nije claypool and company proizvodnje ). Koliko bi me to kostalo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 probaj na www.2akordi.net Ili jos bolje...da se potrudi da skine po sluhu...mene bi bilo sramota da trazim tablature za tako nesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Ili jos bolje...da se potrudi da skine po sluhu...mene bi bilo sramota da trazim tablature za tako nesto naravno.. slazem se.. al co'ek pito... pa da nebude da nismo produktivni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted November 15, 2005 Author Report Share Posted November 15, 2005 Mene interesuje kvalitetan bass sa tremolom ( i pod uslovom da nije claypool and company proizvodnje ). Koliko bi me to kostalo? _JEDINI_ tremolo za bas (koji vredi staviti na instrument) pravi hipshot, i kosta oko 180$, pa izracunaj koliko ce te kostati tambura sa doticnom napravom instaliranom. a sto se samog trem-a tice, moze da se instalira na svaki bas koji hoces. ja sam pre oko mesec dana ugradio jedan na ibanez SR505 i ispalo je sasvim fino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Aha, hvala. A kako tece proces, tj kako se to radi?? Mislim, shvatam busenje itd, ali ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted November 15, 2005 Author Report Share Posted November 15, 2005 Aha, hvala. A kako tece proces, tj kako se to radi?? Mislim, shvatam busenje itd, ali ... isto kao kad bi ugradjivao tremolo na gitaru koja ima fixed bridge izrutira se prednja strana, zadnja strana, izbuse se rupe za postove, ubace se postovi, ubaci se kuka za federe, stavis tremolo, zakacis federe, stavis zice, nastimujs, podesis sve, i eto tremolo-a na bass gitari Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 BLAST!! nego ja vidjeh Sheehana u Zagrebu 14.og, valjda je neko od vas bio na BG koncertu. Sta reci za takvog covjeka/!?!?!?!?! Najzad sam ga i vidio kako svira uzivo, a stajao sam tacno ispred njega. Nemam rijeci, a tek zvuk!!!!!!!!! SVA NADA U DVA AMPEGOVA ORMARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nephilim Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 da se vratim na Behringer BX1200 ULTRABASS.Svirao sam na njemu i mnooogo mi se svideo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 BLAST!! nego ja vidjeh Sheehana u Zagrebu 14.og, valjda je neko od vas bio na BG koncertu. Sta reci za takvog covjeka/!?!?!?!?! Najzad sam ga i vidio kako svira uzivo, a stajao sam tacno ispred njega. Nemam rijeci, a tek zvuk!!!!!!!!! SVA NADA U DVA AMPEGOVA ORMARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ok covek zna znanje... ima dojaja tehniku.. ali mu je sranje zvuk i ne svidja mi se njegov stil ni malo... jbg.. Vai na bassu... a to je sranje.. bass tad gubi svaki smisao.. najvise me iznerviralo to da se tek tek nazirao bass... dobro se cuo u tisim deonicama. ostatak nista... a sto se tice ampega.. od te firme sam ocekivao dosta.. i razocarao sam se jer je dojaja mutav ton... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 a sto se tice ampega.. od te firme sam ocekivao dosta.. i razocarao sam se jer je dojaja mutav ton... Heheheheheheheh... Na kom ti je Ampeg-u bio mutav ton? Mislim koji si svirao? Ampeg je definitivno najbolja bass qtija, pojačalo sam samo jedno probao i odlepio, ali ne sumnjam da su sva dobra osobito ovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 STRATO ja sam bass cuo savrseno i zvuk mu jeste brutalan,i sam volim takav, ali je maestralno kako ga on koristi na laganim, a i na "tezim" dijelovima pjesama a sto se tice AMPEGA to je stvarno NEMA DALJE na kojem god da sam svirao bio sam PREZADOVOLJAN!!!!!!!!!!! a SVT4 PRO Sam SHEEHAN koristi DVA takva, i tu nema sta da se prica btv. na jednom je HIGH preset bez bassova, sa hi middle i high odvrnutim a na drugom LOW preset pogadjate samo bassovi Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 (edited) svirao sam na jednoj glavi.. nije iz serije SVT.. cuo sam i V4B.. koja je keva... ali je za moj ukus i dalje mutav ton.. kao sto je i bassman fenderov... ali to je moj licni ukus... Trace Eliot je po meni malo konkretniji i cistiji zvuk, kao i Hartke.. koji je ubica... sto se tice billy-a.. ni u jednom trenutku nisam podcenio njegovu tehniku... talenat.. i svirku.. samo se meni NE SVIDJA TAKAV TIP SVIRKE NITI TAKAV ZVUK BASS-A.. i ne tezi ka njemu vec ka nekim drugim bassistima.. a koga interesuje !!!!! @carcass inace ni jedan ton gitara i bassa se nije cuo kako treba.. sve je to nesto mutavo i pistavo.. nabijeno do zla boga.. zvuk zicanih instrumenata mi se nije nimalo svideo.. dok je bubanj bio dojaja ozvucen... iskreno da nije tako bio namesten bubanj smorio bi se extra... @SasaAmonDin jel imas ti to pojacalo??? na kojim si ti sve glavama i pojacalima svirao??? ps.. a sto se tice AMPEGA to je stvarno NEMA DALJE ima recimo.. SVR i naravno posle SVR ima jos jacih.. sigurno... samo ti to ne znas, a ni ja!!!! Edited November 17, 2005 by StRatO Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 (edited) eee sto se tice mutavog zvuka u ZG nije bilo tako. Vise se moglo govoriti o nekoj ostrini kod Sheehana i muda naravno, a kod Vaia ona toplina, zaokruzenost, mekoca kad treba, i muda naravno a za pojacala, znam da ima i skuplje, a mozda i bolje ali je AMPEG SVT4PRO vrhunska glava koja NIJE jeftina, i trazi ne bas tako jeftinu kutijetinu da to sve izadje, mada je cinjenica da je u tom cjenovnom rangu jako tesko pogrijesiti nego interesuje me koji bass ti sviras (izvini ako si vec prije negdje pomenuo) jer ja licno nisam ljubitelj Trace Elliotta (osim SMX600, ali bi opet za te pare nesto drugo) jer meni i mojoj gitari to nekako ne odgovara. Nije da ne znam napraviti ton na Trace-u, nego svaka firma jednostavno ima nesto svoje, neki ton koji vec izlazi iz tog pojacala i te kutije. To su one subjektivne razlike i meni se vise dopada zvuk koji dobijem na Ampegu, Acousticu, Peaveyu combo300(samo taj) ili Behringeru nego na nekim drugim glavama. Tako ti je to Edited November 18, 2005 by carcass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Nažalost SVT4 nemam, najbolje na kojem sam svirao je SVT3 Pro u kombinaciji sa dve Ampeg qtije: dolje je 15" a gore 4X10", i to pre dve nedelje u SKC-u (pitaj Carcassa, ako mi ne veruješ). Imao sam razna pojačala ali mi je ipak najdraže Ampeg (V-4B) i to sa qtijom Ampegovom 4X10 (zvučnici su bili Altec i čamila je jadna qtija pre nekih 5-6 meseci na forumu o prodaji, al sam je na kraju prodao nekom narodnjaku za 150€). Prvo pojačalo koje sam kupio (pre Ampega) dok sam počinjao da sviram bass (pre toga sam pevao , i svirao drumz ) otprilike '89 na '90 je neko combo pojačalo marke Ross sa 1X10 zvučnikom, koje je super radilo ali na većoj snazi je bio raspad, potom Ampeg, pa Peavey Century 300W sa Ampeg qtijom, zatim Acoustic, (koji sada ponovo sviram) o5 sa Ampegom... Jedno vreme je tu bio i Peavey TNT 100 combo sa Black shadow speakerom (Brrrrrr) a sada ponovo sviram Acoustic 150W sa nekom handmade qtijom od 100W RCF zvučnik made in USA... Probao sam SWR Super RedHead Combo, neki Trace Elliot koji nisam pošteno ni video (svirali smo u Barutani kao predgrupa Paul Di'Annu pre godinu dvije, o5 bez tonske probe) ali pojačalo je vrhunsko, nije bilo potrebe da petljam po dugmićima, posle prve odsvirane prazne žice odlijepih, (ipak je bolji Ampeg, bar se meni više sviđa). Probao sam još mnogo toga ali to je bilo na sat, dva ili dan a to i nije tako bitno, dakle Ampeg je (meni) najbolji izbor i kupiću ga i imati ponovo kad se skupi neki cash a do tada ću da goolim Acoustica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iggyslap Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 ja se slazem sa tim da je sheenan odlican bassista, ali i mene smara takav nacin sviranja bassa. ja ga ne bih uvrstio ni u 20 mojih omiljenih bassista... za mene licno je to najobicnije preterivanje i dokazivanje! jer bi vecina stvari mnogo bolje zvucala kada bi ih svirao sa vise GROOVEa. a on po meni uopste nema groove! on je tehnicar, fizikalac i nista vise od toga... mozda gresim ali to je moje misljenje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 auuuuuuuu ima tu groove-a itekako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts