Jump to content

Recommended Posts

Posted

SAMO, ALI SAMO VEZBA SVE RESAVA, naucite malo da se kontrolisete a ne da cupate zice iz sve snage!!!!!

Posted

najdeblja

Ne mora da bude najdeblja. Ja sam u par prilika svirkao 5 string koja je imala E A G D C raspored. Sve zavisi od onoga sto zelis. Takodje postoje 6 string koje mogu da se stimuju H E A D G E C ili E A D G E H E (isto kao gitara) Cak i na 4 string mozes da stavis H E A D zice (kao sto sam ja vozio jedno vreme na svojoj staroj jamahi).

odgovor na pitanje da li neko ko svira 2.5 godine moze da skine DT ili Sym X:

Sve zavisi od toga koliko vezbas. Ja sviram bas duze od 18 godina pa ne mogu da skinem Myunga, jer sam lenj i ne vezbam. Moj drugar koji svira oko godinu dana skida Pastoriusa u ton (DT ga ne interesuje naprimer), a pastorius je svirao stvari o kojima Myung moze samo da sanja smile.gif

odgovor na pitanje o spustaju zica: Ako ti zvece zice na basu kad ih spustis uradi sledecu stvar: istovremeno pritisni zicu na 2-om i 14-om pragu, i pogledaj koliki je razmak od zice do pragova na 8-om pragu. Ako zica lezi na pragu moras da pojacas tenziju vrata. Idelano rastojanje je oko 1.5 do 2 mm od zice do 8-og praga kada je tako pritisnuto. Sto se tice podesavanja tenzije vrata, sve zavisi od modela do modela gitare. Na mom fenderu se steluje imbus kljucem na vrhu vrata, a na jamahama moram da skinem vrat da bih ga nastelovao. tek kad je vrat propisno nastelovan mozes da spustas zice, ali isto pazi da ih ne spustis previse jer ce da zvece ... Koliko ces ih spustiti zavisi od tvog stila sviranja.

Guest TakeTheRedPill
Posted

bas morphine-a je obican 5-zicni bas kome su skinute 3 zice smile.gif

Posted

Ako već podešavaš zategnutost vrata toniraš žice etc. uvek imaj na umu da koristiš stalno istu debljinu (žica)... Ako menjaš debljinu i stavljaš žice sa različitih kompleta bass ti ne može naštimati ni pokojni Jaco... Ja na primer uvek koristim ROTOSOUND Swing bass 66(6) debljine 40-125 jer mi je vrat podešen po toj seriji biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Posted

bas morphine-a je obican 5-zicni bas kome su skinute 3 zice smile.gif

Nisam siguran ali mislim da na bassu ima 4 čivije, dve žice (bez prve i četvrte) i svira slide sve vreme... totalni ludak... R.I.P. 8O 8O 8O

Posted

apoloobass.gif

Body,Neck,F/bord,P/up,Controls,Scale,H/ware

DPB-100-BLK | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34",20, CR

DPB-100-BBL | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34",20, CR

DPB-100-AWT | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34",20, CR

Moze li mi neki expert biggrin.gif reci nesto vise o ova tri?

Posted

najdeblja

Ne mora da bude najdeblja. Ja sam u par prilika svirkao 5 string koja je imala E A G D C raspored. Sve zavisi od onoga sto zelis. Takodje postoje 6 string koje mogu da se stimuju H E A D G E C ili E A D G E H E (isto kao gitara) Cak i na 4 string mozes da stavis H E A D zice (kao sto sam ja vozio jedno vreme na svojoj staroj jamahi).

Jebes mi sve, al nisam siguran da te razumem wink.gif)

Pitao je koja je peta zica, najdeblja ili najtanja, nigde nije pominjao koje je 'slovo' peta ili sta vec...

Posted

user posted image

DPB-100-BLK | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR

DPB-100-BBL | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR

DPB-100-AWT | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR

Inace, marka je Apollo. Da li je 185E previse za tako nesto?

Posted

Zica bi trebalo da je H i ako je najdeblja, a i ako je najtanja (takav je redosled).

Jos nisam video bas gde se najtanja zica stimuje na H... Obicno je C

Posted

C je prva žica na VI string-u ali znam čoveka koji je štima u H (valjda stvar navike jebiga) 8O 8O 8O A imam i kolegu koji ga uvek svira u drop D, čak sam i ja skidajući Tony Levina morao preštimati IV string u D# laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Posted

...poz ljudi,evo da se i ja prijavim ovde... smile.gif

e,pa ovako:

basses:

1.no name(4 strings)...hardcore style...

2.Ibanez SR305 DXBK (5 strings)...

3.Inabez K5...

oprema:

zoom 506+expresion pedal...

bands:

1.Dobrovoljni Prilog

2.KraFT

3.Tears In Eyes

4.Comprehension

5.NoRk

shtim:

(A-D-G-C-F)...kao i obichan(E) shtim...

style:

-slapping bass FieldY styla...with jazz tones...

toliko od mene... :wink:

www.norkcrew.cjb.net

www.fieldysdreams.net

www.fieldyfanatik.com

Posted

Zica bi trebalo da je H i ako je najdeblja, a i ako je najtanja (takav je redosled).

Jos nisam video bas gde se najtanja zica stimuje na H... Obicno je C

Verovatno si u pravu, jer ja gledam kao na gitari.

Posted

Da li verdi dati :? 480$ za Ibanez SR-490 (520$ za :? SR 495-petozicani), mahagoni drvo???

Ako ne, koji mi preporucujes da uzmem (naravno do 500 evra)??

Fender nepodnosim tako da njega zaobidji, a cuo samo od ortaka da zaobidjem yamahu... Znaci treba mi za tvrdji zvuk (Death, Thrash), naravno nezaobilazni heavy, eventualno bi svirao hardrock?????? :? :?

Posted

Da li neko zna kako se dobija zvuk basa sa albuma Malmsteena.Jel' to neki procesor ili neke zice ili sta vec? P.S. Danas sam kupio D'Addario zice pa me zanima da cujem misljenja ostalih o njima.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

user posted image

DPB-100-BLK | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR

DPB-100-BBL | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR

DPB-100-AWT | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR

Inace, marka je Apollo. Da li je 185E previse za tako nesto?

*Khm, jel' ovo nevidlivo? smile.gif :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Evo i ja da se oglasim opet - sa novim basom.

Jackson KBX (Kelley oblik)

Bas je zakon nad zakonima. Fantastican oblik, Jako brz vrat, 3 band ac. eq, Duncanovi magneti. Cijena je stvarno bila sitnica za takvu makinu - oko 530 EU. Skoro savrseno. Mozda ce uslediti i neka slika smile.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...