bu Posted November 29, 2003 Report Posted November 29, 2003 SAMO, ALI SAMO VEZBA SVE RESAVA, naucite malo da se kontrolisete a ne da cupate zice iz sve snage!!!!!
Nurg Posted December 4, 2003 Author Report Posted December 4, 2003 najdeblja Ne mora da bude najdeblja. Ja sam u par prilika svirkao 5 string koja je imala E A G D C raspored. Sve zavisi od onoga sto zelis. Takodje postoje 6 string koje mogu da se stimuju H E A D G E C ili E A D G E H E (isto kao gitara) Cak i na 4 string mozes da stavis H E A D zice (kao sto sam ja vozio jedno vreme na svojoj staroj jamahi). odgovor na pitanje da li neko ko svira 2.5 godine moze da skine DT ili Sym X: Sve zavisi od toga koliko vezbas. Ja sviram bas duze od 18 godina pa ne mogu da skinem Myunga, jer sam lenj i ne vezbam. Moj drugar koji svira oko godinu dana skida Pastoriusa u ton (DT ga ne interesuje naprimer), a pastorius je svirao stvari o kojima Myung moze samo da sanja odgovor na pitanje o spustaju zica: Ako ti zvece zice na basu kad ih spustis uradi sledecu stvar: istovremeno pritisni zicu na 2-om i 14-om pragu, i pogledaj koliki je razmak od zice do pragova na 8-om pragu. Ako zica lezi na pragu moras da pojacas tenziju vrata. Idelano rastojanje je oko 1.5 do 2 mm od zice do 8-og praga kada je tako pritisnuto. Sto se tice podesavanja tenzije vrata, sve zavisi od modela do modela gitare. Na mom fenderu se steluje imbus kljucem na vrhu vrata, a na jamahama moram da skinem vrat da bih ga nastelovao. tek kad je vrat propisno nastelovan mozes da spustas zice, ali isto pazi da ih ne spustis previse jer ce da zvece ... Koliko ces ih spustiti zavisi od tvog stila sviranja.
Guest TakeTheRedPill Posted December 4, 2003 Report Posted December 4, 2003 bas morphine-a je obican 5-zicni bas kome su skinute 3 zice
Milogled Bluff Posted December 6, 2003 Report Posted December 6, 2003 Ako već podešavaš zategnutost vrata toniraš žice etc. uvek imaj na umu da koristiš stalno istu debljinu (žica)... Ako menjaš debljinu i stavljaš žice sa različitih kompleta bass ti ne može naštimati ni pokojni Jaco... Ja na primer uvek koristim ROTOSOUND Swing bass 66(6) debljine 40-125 jer mi je vrat podešen po toj seriji
Milogled Bluff Posted December 6, 2003 Report Posted December 6, 2003 bas morphine-a je obican 5-zicni bas kome su skinute 3 zice Nisam siguran ali mislim da na bassu ima 4 čivije, dve žice (bez prve i četvrte) i svira slide sve vreme... totalni ludak... R.I.P. 8O 8O 8O
Kakashi Posted December 6, 2003 Report Posted December 6, 2003 Body,Neck,F/bord,P/up,Controls,Scale,H/ware DPB-100-BLK | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34",20, CR DPB-100-BBL | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34",20, CR DPB-100-AWT | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34",20, CR Moze li mi neki expert reci nesto vise o ova tri?
Guest Ivan88 Posted December 6, 2003 Report Posted December 6, 2003 najdeblja Ne mora da bude najdeblja. Ja sam u par prilika svirkao 5 string koja je imala E A G D C raspored. Sve zavisi od onoga sto zelis. Takodje postoje 6 string koje mogu da se stimuju H E A D G E C ili E A D G E H E (isto kao gitara) Cak i na 4 string mozes da stavis H E A D zice (kao sto sam ja vozio jedno vreme na svojoj staroj jamahi). Jebes mi sve, al nisam siguran da te razumem ) Pitao je koja je peta zica, najdeblja ili najtanja, nigde nije pominjao koje je 'slovo' peta ili sta vec...
Rastko Posted December 6, 2003 Report Posted December 6, 2003 Zica bi trebalo da je H i ako je najdeblja, a i ako je najtanja (takav je redosled).
Kakashi Posted December 8, 2003 Report Posted December 8, 2003 Body,Neck,F/bord,P/up,Controls,Scale,H/ware DPB-100-BLK | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR DPB-100-BBL | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR DPB-100-AWT | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR Moze li mi neki expert reci nesto vise o ova tri? Inace, marka je Apollo. Da li je 185E previse za tako nesto?
Nurg Posted December 8, 2003 Author Report Posted December 8, 2003 Zica bi trebalo da je H i ako je najdeblja, a i ako je najtanja (takav je redosled). Jos nisam video bas gde se najtanja zica stimuje na H... Obicno je C
Milogled Bluff Posted December 9, 2003 Report Posted December 9, 2003 C je prva žica na VI string-u ali znam čoveka koji je štima u H (valjda stvar navike jebiga) 8O 8O 8O A imam i kolegu koji ga uvek svira u drop D, čak sam i ja skidajući Tony Levina morao preštimati IV string u D#
Fadelow Posted December 11, 2003 Report Posted December 11, 2003 ...poz ljudi,evo da se i ja prijavim ovde... e,pa ovako: basses: 1.no name(4 strings)...hardcore style... 2.Ibanez SR305 DXBK (5 strings)... 3.Inabez K5... oprema: zoom 506+expresion pedal... bands: 1.Dobrovoljni Prilog 2.KraFT 3.Tears In Eyes 4.Comprehension 5.NoRk shtim: (A-D-G-C-F)...kao i obichan(E) shtim... style: -slapping bass FieldY styla...with jazz tones... toliko od mene... www.norkcrew.cjb.net www.fieldysdreams.net www.fieldyfanatik.com
Rastko Posted December 14, 2003 Report Posted December 14, 2003 Zica bi trebalo da je H i ako je najdeblja, a i ako je najtanja (takav je redosled). Jos nisam video bas gde se najtanja zica stimuje na H... Obicno je C Verovatno si u pravu, jer ja gledam kao na gitari.
StRatO Posted December 17, 2003 Report Posted December 17, 2003 Da li verdi dati :? 480$ za Ibanez SR-490 (520$ za :? SR 495-petozicani), mahagoni drvo??? Ako ne, koji mi preporucujes da uzmem (naravno do 500 evra)?? Fender nepodnosim tako da njega zaobidji, a cuo samo od ortaka da zaobidjem yamahu... Znaci treba mi za tvrdji zvuk (Death, Thrash), naravno nezaobilazni heavy, eventualno bi svirao hardrock?????? :? :?
Invictus Posted December 17, 2003 Report Posted December 17, 2003 Nikako, za te pare ti je najisplatnije da kupis polovan sr-800 i da imas profi spravu u rukama.
Evil warning Posted December 18, 2003 Report Posted December 18, 2003 Da li neko zna kako se dobija zvuk basa sa albuma Malmsteena.Jel' to neki procesor ili neke zice ili sta vec? P.S. Danas sam kupio D'Addario zice pa me zanima da cujem misljenja ostalih o njima.
carcass Posted December 19, 2003 Report Posted December 19, 2003 :ne: :ne: :ne: nemam bas visoko misljenje o njima :ne: :ne: :ne: :ne: :ne: :ne: :ne: :ne: :ne: :ne: :ne:
Hail Metal Posted January 3, 2004 Report Posted January 3, 2004 ajde neko da mi kaze ako zna kakvi su Kramer bass girare,
Anarki StarScream Posted January 3, 2004 Report Posted January 3, 2004 pa to su jedne od naj boljih bass gitara ja sam se samo zbog kednog Kramera zapalio na bass kada sam bio kod tece u nemackoj proslog leta naravno zavisi od modela
Invictus Posted January 4, 2004 Report Posted January 4, 2004 Kramer bas i nije u vrhu. A sto sde tice zica, DR je vrhunac, mada ni Roto Sound nisu lose. D'Addario su ocaj.
Evil warning Posted January 4, 2004 Report Posted January 4, 2004 Koje su to DR (jel' to skracenica) Meni su D'Addario sasvim ok, pogotovu sto je E zica debljine 1 inc a ne 1.05.
Kakashi Posted January 17, 2004 Report Posted January 17, 2004 Body,Neck,F/bord,P/up,Controls,Scale,H/ware DPB-100-BLK | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR DPB-100-BBL | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR DPB-100-AWT | BASSW,HARD MPLE,ROSEW,P-BASS,1V,1T,34\",20, CR Moze li mi neki expert reci nesto vise o ova tri? Inace, marka je Apollo. Da li je 185E previse za tako nesto? *Khm, jel' ovo nevidlivo? :roll:
Nurg Posted January 26, 2004 Author Report Posted January 26, 2004 Evo i ja da se oglasim opet - sa novim basom. Jackson KBX (Kelley oblik) Bas je zakon nad zakonima. Fantastican oblik, Jako brz vrat, 3 band ac. eq, Duncanovi magneti. Cijena je stvarno bila sitnica za takvu makinu - oko 530 EU. Skoro savrseno. Mozda ce uslediti i neka slika
Mr. Smarty Posted January 26, 2004 Report Posted January 26, 2004 Ajde care stavi sliku obavezno...ja sam nekada imao Kelly samo sto nije bio bass...svaka cast na izboru
Recommended Posts