Jump to content

Tema za basiste

Nurg

Recommended Posts

nije nesto za svirke, odlicno za probe i za kucju

kvalitetno pojacalo, ali ruzan i sterilan zvuk zbog aluminijumskog cone-a, ako nadjes ovo pojacalo sa papirnim(a necjes icon_smile.gif ), odmah kupuj, jerbo ti je to vjerovatno najbolji value u istoriji bas pojacala

ali i ovako je veoma upotrebljivo i povoljno

onaj ultrabass hepek nis' ne valja

shape filter konza

eq fin isto

a ima i neki kao ugradjeni kompresor

a i za svojih 120w, u pitanju je neobicno glasna naprava

imam ga, ja platio 280e

Jebote! Kakav deza-vu, istripovao sam se da je nekoliko strana pobrisano, posto je bilo slicno pitanje o BX 1200, pre par strana... ko o cemu mi o Behringeru... Negde na pocetku teme stoji i cak moj post na istu temu, koji je prethodio kupovini... icon_smile.gif

Dakle samo cu reci, za te pare necete naci bolje, ja odradih jednu svirku sa njim, svi su rekli da se bas odlicno cuo (doduse prostor nije bas reprezentativan, Kuglas je u pitanju), radio sam i probe, nemam nekih narocitih zamerki...

jel neko probao MXR-ovu pedalu za bass... M-80 u pitanju je D.I./Ekvalajzer/Dist u jednome... citao sam na Harmony Central kazu da je solidna pedala... sta vi mislite???

ps.. takodje me interesuje da li je neko uopste probao koristio MXRove pedale za bass.. tipa MXR AUTO Q (auto wah-wah... slican zvuk kao enveloper), MXR Octavrer i sl...

U vezi sa onom pricom o zatezanju i otpustanju vrata. To se radi sa opustenim zicama. Kad se nastima, poslije toga, moguce je da bude o.k. ali da sutra recimo treba jos malo dostelovati. Vrat u optimalnom polozaju treba da bude jako blago zakrivljen na gore.

Nije Fender za bacanje, i dalje mi je (posle ove) jazz bass san...

u jebote...kolko ja nemam takav osecaj u sebi...

sta li treba da mi se desi pa da imam potrebu za jazz bassom....

verovatno jos koja godina sviranja...

JBG probao sam SuB Sterling 4 string-a, slučajno dospeo u Valjevo kao i ovaj V string sa slike... Sorry ali je telo u finishu plastic što mi daje jako loš first utisak... Nisam ga mnogo svirao, (dva sata) ali je u poredjenju sa Stingray iz 94 veslo (koliko u stvari i košta). Kolkiko $ toliko i #, rekoh ja ranije. Ko misli drugačije je u pravu...Hehehehheheehhhe.. Rock on, nema veze šta je u pitanju, ponekad i Yolan(d)a završava posao....

JBG probao sam SuB Sterling 4 string-a, slučajno dospeo u Valjevo kao i ovaj V string sa slike... Sorry ali je telo u finishu plastic što mi daje jako loš first utisak... Nisam ga mnogo svirao, (dva sata) ali je u poredjenju sa Stingray iz 94 veslo (koliko u stvari i košta). Kolkiko $ toliko i #, rekoh ja ranije. Ko misli drugačije je u pravu...Hehehehheheehhhe.. Rock on, nema veze šta je u pitanju, ponekad i Yolan(d)a završava posao....

nemoj nikada da unapred pricas nesto sto nije tacno... ja imam gore navedeni bass... finis koji ja imam ni malo ne odaje plastican izgled kao ostali.. tako da ako si probao neki koji nije cinamon ne mozes reci tako nesto...

IZGLED nikada ali nikada ne govori kakav zvuk ima instrument...

niko ne osporava da je StingRay bolji.. naravno da on ima bolje civije, bolje drvo, boljiu kobilicu.. sve to mora da opravda tu cenu koliko on kosta.. ali kada poredis SUB gitaru koja je skoro duplo jeftinija i StingRay.. dobijas veliku razliku u ceni a malo u zvuku... tako da za manje pare mozes da dobijes gitaru koja se ne moze porediti sa bilo kojom drugom gitarom pa cak i skupljom od nje... jer kod MM za pare koje ulosis dobijas 100% zvuk... a ne kao kod mnogih proizvodjaca... cena nafurana instrument nista specijalno, ali bitno je da ima ime.. i da se ljudi pale na to ime...

inace skoro 80% muzicara nema sebi da priusti takvo zadovoljstvo.. onih 20% od koga je vrlo mali broj profi muzicara koji vec sviraju na prikladnim spravama a veliki je broj ljudi koji kao kupio a ne zasluzuje (mozda sam i ja taj slucaj al jbg ja volim da ulozim u opremu)... SUB pruza donekle to zadovoljstvo i dovodi ih skoro rame uz rame sa mnogim mnogo boljim spravicama...

i da ne duzim... relevantni su informacije profi muzicara koji su snimili preko 50 albuma.. treba videti sta oni sviraju i na cemu snimaju... samo oni su relevantni.. a ni tad necete dobiti i postici to sto su oni postigli bez celodnevnog vezbanja i maksimalne posvecenosti... dobar muzicar moze da svira i na veslu pa ce i dalje zvucati profi!!!!!

Pa lepo kazes samo sto kad rikne ''sper ploca''bass onda tesko da hoces da kupis malo bolji ili gori bass,nego uzeces nesto sto ima smisla,sto je bar 2 puta bolje od ovog proslog.

Ali nije mi samo jasno zasto su u isto vreme izdali StingRay sa jednim HH i singlom pa onda sa 2 HH

Edited by Livnica

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...