Milogled Bluff Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Mjesecima vec cekam da dobijem bas pojacalo i danas sam konacno dobio pojacalo, ali nisam siguran da li je za bas. Pa rekoh da postavim ovdje pitanje, iskusniji ste pa pomagajte. Pojacalo je MARSHALL valvestate vs30r. Mislim ja sam vec probao bas i radi, ali se bojim da nesto ne sprzim ili sjebem pojacalo... Da li ovo pojacalo moze da posluzi za bas? Mislim da to nije bass amp... Proveri na netu, ali trebalo bi da pishe na njemu da li je bass ili ne... BTW obicno modelu oznace sa slovom B npr vs30B or something... to je verovatno combo od 30W i to gitarski sa reverbom to je valjda ono slovo r na kraju... Anyway google rulez, pa procackaj malo i ne pojacavaj se na tome da mosh posle da ga prodash nekom gitaristi beginneru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogisha007 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 (edited) Pozdrav svim basistima (: Elem, imam nekoliko stvari da vas pitam. Obecavam, necu jako dugo. Posle 2.5 godine sviranja gitare, odluchio sam da cu je najverovatnije napustiti zarad basa, iz prostog razloga shto sam skontao da gitarista ima na svakom tjoshku, vrlo je tesko naci basistu ili bubnjara, barem kod mene, a i inache sam oduvek gotivio bas zbog snage zvuka i motjnosti ^^. Posto sam vas sad smorio, da vam postavim ta pitanja vishe :> 1.Koji bass je best buy u kategoriji do 300 eura? 2.Koje pojachalo biste preporuchili, a da je relativno podnosljive cene i da obavlja posao? Something around 30w... Gledao sam Roland Cube, sta mislite o tom modelu? 3.Da li bih trebao da potrazim nekoga da mi daje chasove na pochetku ili bih trebao krenuti samouk? i za kraj, da li mislite da bih trebao da pochnem na basu sa 4 ili 5 zica? Ja bih najradije uzeo 5 string, mada nisam siguran da mi je to najpametnije... To je to, nadam se da nisam u vama pobudio zelju da ispesnichite vash monitor, samo pokushavam da uz vashu pomoc smanjim sansu da se zeznem zestoko, a to mi najmanje treba (: Pozdrav josh jednom, unapred zahvalan ^_____^ Edited February 6, 2007 by ogisha007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draža Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Kupis od mene ibanez gsr200 i pojacalo stinger 50w sve zajedno 350evra Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogisha007 Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Chini mi se OK ponuda, chucjemo se da dodjem & vidim chim skrpim para... Koliko je star bass, u kakvom je stanju? Odgovori mi na PM, ne bih da ovde offtopicujemo mnogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herr_Wolf Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Ok, a sta koji kurac nije uredu sa Dean bass-evima??? Zasto su tako smesno jeftini??? Hehehe, i ti si video zajebane oshtrice? Pa ono, to su vecinom basovi za rokanje, nisu nesto versatilni, inace bi trebalo da su dobri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Pa meni za thrash i ne treba bas sting ray ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudriPanj Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 a sting ray je pravi epitome of versatility uostalom, o cemu ti pricas bre, pa nema boljeg basa za trash od sting ray-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Erm ... meni treba nesto za krljanje ... a ne nesto od 1000 evra za sta cu da se userem kada napravim jednu ogrebotinu ( jebeno se nerviram kada mi neko dira i moju yamahu od 200 e, a kamoli da ja malo ostetim sting ray-a ... a sem toga njega sam samo naveo na blic ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudriPanj Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 znaci kad bi nekim slucajem dobio neki bas od, ne znam, 3000e, ti ne bi na njemu svirao jer bi se plasio da ce da se ogrebe? napisah trash umjesto thrash u prethodnom postu, jebiga:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Svirao bih, ali ne van kuce ... tipa ne na nekoj svirci ... ne sviram trzalicom, ali moze u transportu da mu se dogodi nesto ... imam tu fobiju, zasto je to tako tesko za shvatiti??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudriPanj Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 to mi dodje ko neko robovanje stvarima dok traje traje jebiga, potrudis se koliko mozes da mu se nista ne desi, a ako neki pijani lik nagazi na njega ti ga lijepo ubijes i svi sretni uostalom sta se moze desiti pri transportu, saobracajna nesreca? teroristicki napad? pad meteora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bole Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Skupe instrumente drzati u koferu i nema da brines Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 @bole Uhm ... da .... ti cuti ... ok. @mudri panj ok, ja njega ubijem od batina ... i sta imam od toga, moj bas je unisten. A u transportu, ako imas budalu za volanom, koja voli da skrece u krivinama ... ja nemam kofer ja imam torbu, verovatno bi mi vrat pukao ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 hehe.. kad kupis Sting Ray-a dobijas i kofer.. tj. on se prodaje sa koferom!!! Inace koliko znam instrumenti preko 1500 evra se prodaju sa koferom (kako bi mi rekli fabricki tako stize)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Mene bole uvo dal ce negde da mi se ogrebe ili cukne bas. Ionako je sav izubijan...nikad nisam bio nesto pedantan sto se tice moje jamahe...ko joj jebe mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rile Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 'de si mala Yamaho, chuknem te u glavu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Mene bole uvo dal ce negde da mi se ogrebe ili cukne bas. Ionako je sav izubijan...nikad nisam bio nesto pedantan sto se tice moje jamahe...ko joj jebe mater "Sweet mother of God" Link to comment Share on other sites More sharing options...
StRatO Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Mene bole uvo dal ce negde da mi se ogrebe ili cukne bas. Ionako je sav izubijan...nikad nisam bio nesto pedantan sto se tice moje jamahe...ko joj jebe mater budalcina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Majke mi ovesao bih ga zbog ove izjave ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fadelow Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Bass zvucnici Celestion 4X10 Bell-100 od po 100W... Korisceni 2-3 meseca,povoljno,cena po dogovoru.. 063/872-3271 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Hhahah koji ste vi shabani bolje naucite da svirate nego sto lickate i picanite te gitare Ne udaram je ja namerno...nego jebiga nekad se cukne negde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 A ti mi razvaljujes kako sviras ... Sve nesto shred-ujes ... verovatno svako vece pred spavanje sviras bumbarov let? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlo SE Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Samo kofer i nema frke, Bole i ja smo prosli brda toga s 202-ojkom, bili i na gitarjadama i basevima nam se nista nije desilo, obojica imamo 800-1000e instrumente (ako se ne varam), tome instrumenti i sluze, da s njima sviras sto dalje od kuce. Kada u busu ima mesta ja kofer stavim na sediste, kada nema, kofer u prtljag i bas me briga, bas mi sljaka do jaja i nista mu ne fali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 A ti mi razvaljujes kako sviras ... Sve nesto shred-ujes ... verovatno svako vece pred spavanje sviras bumbarov let? I to ne samo pred spavanje nego i ujutru kad ustanem,a razmisljam dal da ga ubacim i posle rucka... mada ne znam da li ima potrebe posto toliko dobro sviram da ne moram vise da vezbam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarki StarScream Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Samo kofer i nema frke, Bole i ja smo prosli brda toga s 202-ojkom, bili i na gitarjadama i basevima nam se nista nije desilo, obojica imamo 800-1000e instrumente (ako se ne varam), tome instrumenti i sluze, da s njima sviras sto dalje od kuce. Kada u busu ima mesta ja kofer stavim na sediste, kada nema, kofer u prtljag i bas me briga, bas mi sljaka do jaja i nista mu ne fali. Ortak trenutno odvajam pare za instrument, sumnjam da cu imati i za kofer :). E ali hvala u svakom slucaju . @Evil samo napred prijatelju ... go for it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts