Ravendark Posted April 29, 2003 Report Posted April 29, 2003 Primetio sam da nema teme o ovom bendu.Legendarna norveska grupa,jedna od "osnivaca" Viking Metala.Vikingligr Veldi i Frost su klasici black-a i ne smeju se propustiti.Intro sa Frost-a koji se takodje zove Frost je,po meni,najbolji intro uopste.Sem ova dva albuma imam jos i Blodhemn koji je solidan ali su V.V. i Frost klase za njega.Nisam slusao novija izdanja tako da ne znam u kom su pravcu nastavili. Quote
Predator Posted April 29, 2003 Report Posted April 29, 2003 Enslaved...zajedno za Hammerheart-om i Twilight-om od Bathory chini zachetke viking metala...Mada Enslaved vishe nije viking uticaj je ostao. V. V. i Frost jesu klasici viking metala ali ni Eld nije losh kao ni Blodhemn. Chak sta vishe odishu vikinshkom atmosferom, kao recimo poslednja pesma na Blodhemn-u. Sve u svemu poshto Enslaved vishe nije viking nisam se ni trudio da chujem njihove novije stvari. Quote
Ravendark Posted April 30, 2003 Author Report Posted April 30, 2003 A kako sada zvuce?Mislim da je Mardraum album jos uvek Viking Metal iako ima dosta drugih uticaja.Samo ne znam kakav je ovaj poslednji album. Quote
Frankenchrist Posted April 30, 2003 Report Posted April 30, 2003 e ako neko hoce da kupi original Mardraum, neka kaze! Jes' da zivim u Fr. ali dogovoricemo se u vezi primo-predaje. Quote
sabre Posted May 1, 2003 Report Posted May 1, 2003 Imam ja Frost koji vazi za njihov najbolji...taj intro je stvarno magican. Quote
deadsy Posted May 9, 2003 Report Posted May 9, 2003 album frost je strasan album. Intro je magican , nesto najmracnije sto sam cuo , sa obiljem svakavih emocija u sebi Quote
Ravendark Posted May 25, 2003 Author Report Posted May 25, 2003 Nedavno im je izdat novi album "Below The Lights".Navodno je prilicno progresivan,sto ne obecava puno...izgleda da su skroz napustili viking metal. Quote
Frankenchrist Posted May 25, 2003 Report Posted May 25, 2003 Ama ljudi, oce da kupi neko Mardraum original?? :? Quote
Demonic_Alliance Posted June 16, 2003 Report Posted June 16, 2003 Blodhemn je odlican album, ono posle nisam chuo...josh Evo upravo slusham "I lenker til Ragnarok" - ludilo... Iako Blodhemn i Eld nisu albumi koji "padaju" na prvo slusanje, miuslim da bend zasluzuje paznju kako "tvrdokornih" blackera, tako i ljubitelja melodicnih Vikinga! Vrlo originalno kombinovanje sa vokalima, kao i melodije... Plus jos jedan bend koji ne pati od "sindroma prvog albuma", tj od toga da prvi album bude garazno sranje! U stvari, ne znam zasto sad i pisem ovde, ali posto me uvatilo slusanje Enslaveda, reko da se malo ljudi podsete na ovaj sjajan bend... Quote
Ravendark Posted June 16, 2003 Author Report Posted June 16, 2003 Zaista sjajan bend!U poslednje vreme dosta slusam Eld,prva pesma rastura! Quote
Guest nymbus Posted February 14, 2004 Report Posted February 14, 2004 mada cuo ssam ih nisu losi moze da prodje a: Quote
Grobodan Posted February 14, 2004 Report Posted February 14, 2004 Zaista sjajan bend!U poslednje vreme dosta slusam Eld,prva pesma rastura! To je i moja omiljena Enslaved stvar,a najvise volim demo Hordanes land. Quote
Guest nymbus Posted February 14, 2004 Report Posted February 14, 2004 nije los demo ali nisu toliko poznati kod nas ali znase uglavnom za njih a: Quote
Denethor Posted February 15, 2004 Report Posted February 15, 2004 Meni frost ipak najbolji album pogotovu stvar Loke(savrseno) a: a: Quote
Markiz Lantenak Posted February 20, 2004 Report Posted February 20, 2004 samo Frost!!nema drugog!!!!!!! legenda black metala!iako ga nazivaju Viking metal!!!!!! ENSLAVED rules Quote
Cryfemal Posted February 21, 2004 Report Posted February 21, 2004 ENSLAVED slusam vec dugi niz godina. I ne mogu da zamore nikada. Nadam se da ce tako i ostati. Quote
Denethor Posted February 21, 2004 Report Posted February 21, 2004 legenda black metala!iako ga nazivaju Viking metal!!!!!! Nisam cuo da ga nazivaju vikingom, to uopste nema blage veze stim, cist black. Quote
Grobodan Posted February 21, 2004 Report Posted February 21, 2004 Ne znam da li znate da je Ivar Bjornson svirao pre Enslaved u DM bendu Phobia sa Hein Frode Hansen-om koji je osnovao Theatre of Tragedy... Inace,imam sve od Enslaved zakljucno sa Blodhemn,ovo kasnije uopste nism slusao.Cuo sam da su otisli u skroz druge pravce,pa ako je neko slusao neka kaze svoje misljenje o tim radovima. Quote
Ravendark Posted February 21, 2004 Author Report Posted February 21, 2004 Ja sam slusao poslednji album "Below The Lights" i nimalo mi se ne svidja.Sad ih nazivaju "progressive viking metal". Quote
AnaLizator Posted February 21, 2004 Report Posted February 21, 2004 !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ф Р О С Т !!!!!!!!!!!!!!!!! најјачи албум дефинитивно !!!!!!! Quote
Cryfemal Posted February 22, 2004 Report Posted February 22, 2004 Da stvarno, "Eld" moze ici kao najjaci. Quote
Denethor Posted February 22, 2004 Report Posted February 22, 2004 Omoti za eld i frost su mnogo jaki. Mistika. Quote
Recommended Posts