Jump to content

Recommended Posts

Posted

Primetio sam da nema teme o ovom bendu.Legendarna norveska grupa,jedna od "osnivaca" Viking Metala.Vikingligr Veldi i Frost su klasici black-a i ne smeju se propustiti.Intro sa Frost-a koji se takodje zove Frost je,po meni,najbolji intro uopste.Sem ova dva albuma imam jos i Blodhemn koji je solidan ali su V.V. i Frost klase za njega.Nisam slusao novija izdanja tako da ne znam u kom su pravcu nastavili.

Posted

Enslaved...zajedno za Hammerheart-om i Twilight-om od Bathory chini zachetke viking metala...Mada Enslaved vishe nije viking uticaj je ostao. V. V. i Frost jesu klasici viking metala ali ni Eld nije losh kao ni Blodhemn. Chak sta vishe odishu vikinshkom atmosferom, kao recimo poslednja pesma na Blodhemn-u. Sve u svemu poshto Enslaved vishe nije viking nisam se ni trudio da chujem njihove novije stvari.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Blodhemn je odlican album, ono posle nisam chuo...josh :mrgreen:

Evo upravo slusham "I lenker til Ragnarok" - ludilo...

Iako Blodhemn i Eld nisu albumi koji "padaju" na prvo slusanje, miuslim da bend zasluzuje paznju kako "tvrdokornih" blackera, tako i ljubitelja melodicnih Vikinga! Vrlo originalno kombinovanje sa vokalima, kao i melodije... Plus jos jedan bend koji ne pati od "sindroma prvog albuma", tj od toga da prvi album bude garazno sranje!

U stvari, ne znam zasto sad i pisem ovde, ali posto me uvatilo slusanje Enslaveda, reko da se malo ljudi podsete na ovaj sjajan bend...

• 7 months later...
Posted

Ne znam da li znate da je Ivar Bjornson svirao pre Enslaved u DM bendu Phobia sa Hein Frode Hansen-om koji je osnovao Theatre of Tragedy...

Inace,imam sve od Enslaved zakljucno sa Blodhemn,ovo kasnije uopste nism slusao.Cuo sam da su otisli u skroz druge pravce,pa ako je neko slusao neka kaze svoje misljenje o tim radovima.