Predator Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Ovako... Da ne bih mnogo mudrovao oko vec poznatih stvari, a ipak da ima tema o legendama na Black-u. Bend se mora pohvaliti za ceo opus koji je bez ijedne zamerke. Akcenat je na Starfire i PowerCosmic. Grupu, kao shto svi znate odlikuju jedinstveni lyrics-i uklopljeni u maestralne kompozicije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miss Penny Lane Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 odlican bend a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireborn Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Cini mi se da tema o Bal-Sagoth vec postoji. A jesu odlican bend mada ponekad znaju da pocnu da smaraju kada se bas dugo slusaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scissors Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 postojala je sjećam se kada sam odgovorio na nju, ali eto, da ponovim... meni se sviđaju, jer nose zanimljivu atmosferu... melodic/dark black fazon svirke (znam da su me podsjetili na cof ), a i oni epic textovi su kul, space tripovanje od slušao sam "Atlantis Ascendant" u potpunosti, ali čuo sam par stvari sa "The Power Cosmic", pa možda ga i skinem u budućnosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtuckensyglieben Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 Jedan od mojih omiljenih bendova.Muzika i textovi su savrseni.Starfire i Atlantis su mi omiljeni.Inace,atlantis imam na originalu,pa kada sam prvi put poceo da citam textove,nisam nista shvatio.Byron je genije! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old Smuggler Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 svakako jedan od najoriginalnijih bandova, sjajno koristi klavijaturu i stvara neki medieval, ali ponekad i onako svemirski feeling, meni lichno jako drag u jednom momentu mi se vishe svidjao power cosmic, ali sada je to atlantis ascendant, In search of lost cities of antarctica je apsolutni zakon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojan Posted May 9, 2003 Report Share Posted May 9, 2003 Hehehe likovi imaju jednu od najvecih kolekcija maceva na svetu. Atlantis Ascendant je jedini album od njih koji sam slusao i odusevio sam se.Ali apsolutno ne kapiram imena njihovih albuma :? :? :? Po 15-ak reci minimum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted May 9, 2003 Report Share Posted May 9, 2003 Mislim da je konceptualno najbolji Battle Magic, pogotovo Blood slakes sand at the Circus Maximuss, odlicno je nastavljeno sa Power Cosmic-om, ali se onda osetio pad sa Atlantissom, da li zbog ideja ili zasicenosti, uglavnom za nijansu je slabiji od gore navedenih... U svakom slucaju sve hvale za originalnost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator Posted May 9, 2003 Author Report Share Posted May 9, 2003 Koliko ja chujem, sprema se novi album. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve-harris Posted May 10, 2003 Report Share Posted May 10, 2003 Imam samo jedan njihov album pa ne mogu reci svoje mishljenje o njima to vishe volim da radim kad sve albume preslusham.Ali album starfire burning upon the ice je odlichan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtuckensyglieben Posted May 10, 2003 Report Share Posted May 10, 2003 Jebote,pa ja sam potpuno zaboravio da imam Battle Magic na mp3-u.Inace taj album je po meni naj melodicniji i najmirniji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crusader Posted May 10, 2003 Report Share Posted May 10, 2003 Imam 3 albuma i dobri su, malo cudan black, ali mi se svidja, neverovatno kako me Bal Sagoth opusti i moze i da me uspava (u pozitivnom smislu), nekako je bend i agresivan i smiren u isto vreme, sa puno originalnosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Will-O-The-Wisp Posted May 11, 2003 Report Share Posted May 11, 2003 Bal-Sagoth su genijalni, a ko god kaze drukcije - GRIJESI I GLUP JE!!! a: a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOJVODA Posted May 11, 2003 Report Share Posted May 11, 2003 Pa tema je koliko znam vec bila, i to pre mnogo vremena, ali nije to ni bitno. Sto se tice novog albuma, koliko znam vec se radi na tome, i to bi trealo da bude zavrsnica druge trilogije. Sta ce biti posle, jos uvek se ne zna, da li ce prestati sa radom, ili nastaviti dalje... Videcemo. Kako sam cuo, nesto se radi na obelezavanju desetogodisnjice rada, ali BS su po obicaju jako cutljivi po tom pitanju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojan Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 Bal-Sagoth su genijalni, a ko god kaze drukcije - GRIJESI I GLUP JE!!! a: a: Istina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko, Mon_a[MOR]e Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 Bal-Sagoth su genijalni, a ko god kaze drukcije - GRIJESI I GLUP JE!!! a: a: OK Willy, videcemo kad dodjes u Bgd ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani Posted May 15, 2003 Report Share Posted May 15, 2003 Bal-Sagoth su genijalni, a ko god kaze drukcije - GRIJESI I GLUP JE!!! a: a: Tako je! a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kakashi Posted May 21, 2003 Report Share Posted May 21, 2003 Nije los bend, ali naslovi su maximalno zajebani 8O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan-grozni Posted May 21, 2003 Report Share Posted May 21, 2003 Pa i nisu toliko, Battle Magic bas i ne bi mogao da se nazove zajebanim naslovom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonic_Alliance Posted May 25, 2003 Report Share Posted May 25, 2003 Daj sta se raspravljate o glupostima... Pricate o dugim naslovima, a niko nije pomenuo "THE DARK LIEGE OF CHAOS IS UNLEASHED AT THE ENSORCELLED SHRINE OF A'ZURA-KAI (The Splendour of a Thousand Swords Gleaming Beneath the Blazon of the Hyperborean Empire Part II)" Nego da se vratimo... Sto se tice kategorizacije, mozda nisu Black Metal (oni sami kazu da su War Metal), no zvuk je tipican symphonic Black. Sto se samih textova tiche, mislim da Byron sanja Konana I da je verovatno na doticnom odrastao. Meni se najvishe svidja Atlantis... mada ni ostali ne zaostaju. Chak ni prvi album (Black Moon Broods Over Lemuria) im nije toliko losh (za razliku od prakse sa prvim albumom vecine BM bendova). Jedan od retkih bendova koji ni posle duzeg slusanja ne moze da me smori. Fantasticna kombinacija odlicne muzike, dobrih i zanimljivih textova (ipak , radi se o prichi, bez velike filozofije), simpaticnog artworka i normalnih i inteligentnih muzicara Uprkos svemu sto sam sad rekao, ja odo da slusam Bathory - Fire on Ice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOJVODA Posted May 25, 2003 Report Share Posted May 25, 2003 Ne, oni definitivno nisu klasicni Black, i to je ono sto mi se svidja kod njih. Tekstovi su dobri, neoptereceni religioznim sranjima, muzika genijalna. Byron je ludi obozavalac stripova, sto se i vidi, sto je i sam rekao, i to je u redu. Atlantis je u redu, ali mi je ipak najbolji "Battle Magic". U pravu si za prvi album, obicno su prvi albumi neslusljiva krljacina, a oni su ga odlicno uradili. I posle svega sto sam rekao, odoh ja da slusam Hendla, "Mesiju". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted May 28, 2003 Report Share Posted May 28, 2003 Ko god je u stanju neka ode do biblioteke i potrazi knjigu Daniel P. Mannix-a "Oni koji moraju umrijeti" (Those About To Die), i bice im potpuno jasan "Battle Magic"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Will-O-The-Wisp Posted May 28, 2003 Report Share Posted May 28, 2003 Kad ce novi album? Zna li ko??? :? P.S. Danas sam citav dana slusao "Atlantis..."... Sav se najezim... Kakvi su ono prelazi na klavijaturama... Brrrrrr... Fuckin' creepy! I love 'em!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nosferatu Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Ma Black moon broods over lemuria je najjaci! Fala zmajskim bogovima da neko otvori ovu temu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Jedan od retkih bendova koji ni posle duzeg slusanja ne moze da me smori. heh Mene smori vec pre kraja prve pesme :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts