Grifon Posted May 27, 2003 Report Posted May 27, 2003 Diskutuje se o gomili grupa, ali nigde nisam naisao na njih sta mislite o ENTWINE? Mislim da bi se svideli mnogima od vas! a: a: a: a: Quote
scissors Posted May 27, 2003 Report Posted May 27, 2003 Za sada imam samo album "Time Of Despair" iz 2002. godine, mada slušao sam malo stvari i sa "The Pit" i "Gone". Ranije su njegovali čvršći zvuk, ali sada su posve drugačiji... Njihova verzija gothic metal/rocka je prepuna odličnih melodija, osjećanja, ali i dosta čvršćih dijelova. Sam album je dobar... a: Od uvodne numere "Stream Of Life" vidi se da vole da često mjenjaju dinamiku u pjesamama. "Nothing Left To Say" je odlična balada , dosta emocionalna, ali i mračna. Klavijature su duboke i perfektno producirane, u mnogim trenucima dočaravaju laganu ambijentalnu atmosferu. Gitare jako moćno zvuče, a vokal je odlično odradio svoj posao. "Until The End" je mogu reći najbolja pjesma na albumu. Sa Saara-om Hellstrom kao gostom na vodećim/backing vokalima, zaista nije potrebno mnogo ostalih instrumenata da se ova pjesma napravi savršenom. a: a: Ipak tu su vrlo dobre akustične gitare i lagane synth dionice, kao i glavni pjevač (Mika Tauriainen) u bendu koji pjeva zajedno sa Saara-om i upotpunjavaju samo atmosferu. Iako se trude da donesu neku dinamiku u svoju muziku, sam album (globalno gledano) ide u sličnom tempu i može da smori. :roll: To je jedna od zamjerki koji bih dao. U svakom slučaju jedan vrlo dobar album a: , obavezno štivo za sve ljubitelje gothic-a... Quote
Grifon Posted May 27, 2003 Author Report Posted May 27, 2003 Preporucujem jos dve grupe,nikako za propustiti!!!! Zovu se Daylight dies i Seventh moon(7th Moon) Quote
Grifon Posted August 4, 2003 Author Report Posted August 4, 2003 Pokusacu da ozivim temu Ovaj bend to zaista zasluzuje! Sve informacije na www.entwine.org p.s. site je skroz cool uradjen 8) Quote
The Princess of Darkness Posted August 19, 2003 Report Posted August 19, 2003 Entwine su stvarno super! Imam 3 albuma: Treasures Within Hearts, Gone i Times of Despair...stvarno su odlicni i velika je sramota da gotovo niko nije cuo za njih...malo me ljuti kad neko kaze da su samo kopija HIma...mada veoma volim HIM...Entwine su ipak drugaciji... Quote
The Princess of Darkness Posted August 19, 2003 Report Posted August 19, 2003 ... "With you forever let me stay I won't break your heart don't be afraid" ... sad bas slusam po ko zna koji put...fantasticno! Quote
Grifon Posted August 20, 2003 Author Report Posted August 20, 2003 Entwine su genijalci...Bravo Princess Of Darkness Quote
The Princess of Darkness Posted August 21, 2003 Report Posted August 21, 2003 @ Grifon Hey! You made me blush... :oops: Quote
tovar Posted August 22, 2003 Report Posted August 22, 2003 ok su... imam gone i time of despair... istina da zvuce pomalo na him... uostalom, svi helsinski goth/love bandovi mnogo uticu jedan na drugi... Quote
The Princess of Darkness Posted August 22, 2003 Report Posted August 22, 2003 lestate, ja imam i prvi album Treasures within Hearts...ali mi se bas ne svidja...jedino mi se dopadaju prve 2 pesme, sto je u stvari jedna pesma jer se nastavljaju jedna na drugu i ta prva je duzine oko jednog minuta...tako nesto...pa ih ja jednim imenom zovem: Into the...Thy Guiding Light...pesma je super! Quote
The Princess of Darkness Posted August 22, 2003 Report Posted August 22, 2003 @ lestate ...bas sam zaboravna...mislim da Entwine nisu iz Helsinkija...mislim da su iz gradica koji se zove Lahti... Quote
tovar Posted August 22, 2003 Report Posted August 22, 2003 maybe, ali znam da su snimali u finvox-u... kad se vidimo, dostavi mi taj prvi album da cujem i sprzim na comp... znam da su poceli kao death metal i da su u pocetku imali samo 3 clana... Quote
The Princess of Darkness Posted August 23, 2003 Report Posted August 23, 2003 Ma vazi za taj prvi album...dogovoricemo se... Quote
Sentinel Posted January 13, 2004 Report Posted January 13, 2004 Sasvim slucajno sam nabavio spot za "New Dawn" i mnogo mi se svidela stvarcica, vokal pogotovu; sa kog je to albuma? Pretpostavljam neshto novije...!? Quote
tovar Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 da. tu su vec totalna kopija HIM-a sa prelaza izmedju RR i DS&BH. i bili bi sigurno mnogo popularniji da im pevac nije ruzan k'o lopov. zivot je kucka. Quote
Cosmic Sailor Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 Pa mislim da vise podsjecaju na To/Die/For nego na HIM. Pjevac (i pored toga sto je ruzan ka lopov) pjeva vise nego odlicno! Quote
botorius Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 snowwhite suicide je strava vrlo zanimljiv bend skoro sam ih nabavio i nije lose cak sta vise mozda malo vise kombinacija musko zenskih vokala ali muzika je dobra Quote
tovar Posted January 14, 2004 Report Posted January 14, 2004 Pa mislim da vise podsjecaju na To/Die/For nego na HIM. Pjevac (i pored toga sto je ruzan ka lopov) pjeva vise nego odlicno! entwine je klasican love metal, nema mnogo veze sa electro tripovima po cemu su t/d/f prepoznatljivi. Quote
The Princess of Darkness Posted January 15, 2004 Report Posted January 15, 2004 Ma dajte ljudi...opet isto prepucavanje! Zar je toliko bitan zanr? I zar je toliko bitan izgled pevaca? Quote
Autumn_harmony Posted January 19, 2005 Report Posted January 19, 2005 Imam 4 njihova albuma : - Dieversity -Gone -The Trasures Within Path -Time Of Despair Stvarno odlichan bend ... ma svi Finci su odlichni Quote
Kent Posted January 19, 2005 Report Posted January 19, 2005 (edited) Jedan od (naj)boljih bendova finskog goth rock/metala. Prvi album nisam nikada nesto mirisao, verovatno zbog ocajne depeche mode obrade, ali su zato naredna tri veoma dobra. Komercijalni i zarazni, bas kako bi trebalo da budu. EDIT: Preporucujem Misery Inc. - Yesterday's Grave Edited January 19, 2005 by Kent Quote
tovar Posted January 19, 2005 Report Posted January 19, 2005 od svih albuma, dieversity mi je ubedljivo najjaci. time of despair i gone su mi malo suvise... blah... razvodnjeni HIM. prvi album nabavih skoro, osim prve 3 pesme, govno je na kub, ali jako originalno govno... ko voli entwine, neka overi negative. oni su meni za nijansu hiticniji... Quote
Mikkah_Pickkah Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 Bolje bi ti bilo da TO govno nije namenjeno meni Zanimljivost: prvu njihovu stvar koju sam cula (Closer (my love)) dao mi je moj ex-bf koji uopste nije gothicar Quote
tovar Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 preslusaces uostalom, album je meni ocajan, ali u finskoj su mi ga neki nahvalili, sto mi uopste nije jasno... btw, obidjoh pola hella i nadjoh ga na nekoj rasprodaji... zamisli stare MDB kako sviraju, a peva im brian molko. Quote
Mikkah_Pickkah Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 Nije fer, ja se taman naostrila a ti spominjes Briana <--- Pa kad vokal zvuci kao mislim da necu imati zamerki *bestiagundjaherjehteledasesvadjaalesijojspominjebrajanagrr* Quote
Recommended Posts