Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Za mene Sonata vishe ne postoji.... na koncert nemam vishe nameru da idem jer je Jani meni bio najjachi lik u toj prichi i ja sad totalno dizhem ruke od Sonate.... Sonata Arctica R.I.P.!!!!!

Slozhila bih se sa tobom donekle jer je za mene Jani predstavljao isto sto i za tebe :( Ne znam, stvarno me je bash skenjalo kad sam prochitala...ali ne znam, mozda i svarim posle nekog vremena...a mozda i ne :(

A sto se tice albuma - Silence i Winterheart's Guild su po meni savrshenstvo...a ni Reckoning Night nije daleko...

Edited by Gothichna
Posted

Velika steta... slozicu se sa ostalima da je Jani bio na neki nacin identitet ovog benda, bez njega to sigurno nece zvucati ni priblizno! Istina je da meni posle Silence-a ni jedan album nije ostavio neki poseban utisak, poneka pesma i moze da prodje... al kapiram da posle ove izmene na mestu gitariste (da se posluzim zargonom sportskog komentatora, hehe) to vise nece biti Sonata i verovatno cela stvar tek sad nece liciti ni na sta. Jbg...

Posted

Zasto se proseravate kad u bend dolazi iskusni gitarista koji ima bar 50 puta bolji scenski nastup?Mislim jeste to sve lepo sto vam je on prirastao za srce ali nije sve toliko crno bez njega.

Inace posle Silence-a su propali, poceli da se ponavljaju, da prave albume bez ideje sa dosadnom rokacinom koja nema smisla.

Posted

Pa dobro, nisam rekla (bar ja nisam) da ih necu slushati vishe ... ali videcu kako zvuche sa tim novim gitaristom i kako ce to sve da se uklopi... Jani je bio to shto je bio i zaista ce se osetiti "praznina" ali videcemo da li ce je ovaj "popuniti"...

A mislim da se ne ponavljaju posle Silence...meni se jedino poslednji album nije dopao puno a svaki od proshlih mi je pricha za sebe :wub: i nikako mi ne liche...menjali su se vremenom, a u ovom poslednjem albumu su dosta progresivniji...ili se meni samo chini?

Posted

Jani je fenomenalan gitarista sa super scenskim nastupom.... sad je doshao neki fegetash i nemam nameru da ih gledam sa njim.. Tony je hiljadu puta na intervjuima se kleo u Janija i rekao da je on srce benda i da kad bi on otishao da bi se bend raspao... i sad Jani ode u vojsq i vec posle tri meseca oni odluche da zadrzhe privremenu zamenu.. ma daj.... neka se napushe qrca... nishta novo necu ni da chujem ni vidim....

Posted
Jani je fenomenalan gitarista sa super scenskim nastupom.... sad je doshao neki fegetash i nemam nameru da ih gledam sa njim.. Tony je hiljadu puta na intervjuima se kleo u Janija i rekao da je on srce benda i da kad bi on otishao da bi se bend raspao... i sad Jani ode u vojsq i vec posle tri meseca oni odluche da zadrzhe privremenu zamenu.. ma daj.... neka se napushe qrca... nishta novo necu ni da chujem ni vidim....

Kad vec rece fegetash:

192_photo.jpg

:) :) :)

Posted

Ma ja Jania mnogo gotivim, ali prvo, ispao je krajnje neprofesionalan prema bendu, a Elias je dosta bolji gitarista od njega.

Shto se tice Sonate, meni je Winterhearts njihov najjaci album, tako da...

P.S. A opet kapiram zasto ne postujem na ovim temama, kako otvorim neku temu ovde, vidim nekog ko se proserava i pravi pametan...

Posted (edited)
Ma ja Jania mnogo gotivim, ali prvo, ispao je krajnje neprofesionalan prema bendu, a Elias je dosta bolji gitarista od njega.

Konacno da neko napise nesto normalno sto ima smisla.Elias nije fegetas, i mislim da Sonata ima cast sto je prihvatio da bude stalan clan benda.

Pogledajte kako razumno reaguju fanovi na forumu http://www.sonataarctica.info/phpBB2/viewtopic.php?t=3763

Edited by Killing Floor
Posted

Ok sve to, al nekako smo naviknuti na Janijev zvuk... bar sam ja... sad ce bez njega to drugacije biti... ne kazem, mozda bude i bolje, al opet...

Posted

@kinSlayer - jedi govna....

Ma ja sam siguran da je taj novi gitarista odlichan ali ne mozhe zameniti Janija... SA je sada kompletno drugi bend za mene.... iskreno sonata je pochela da propada odkad je Henkka stigao u bend... sad kad se o5 neko novi pojavio tu je kraj....

Posted

Sonatu slusam od 2000-te, i za mene su jedan od najboljih bendova koje sam ikada cuo, rame uz rame sa Dream Theatrom. Toliko inovacija kao, Dream Theater u ono vreme. Ova situacija oko novog gitariste mi nije prvo razocarenje u vezi sa njima.

Moje prvo razocarenje je kada je bend napustio fenomenalni klavijaturista Mikko Harkin. Ko ovde sumnja u njegove muzicke kvalitete neka poslusa uzivo Unopened, sa zivog albuma koji su izdali posle tura sa Stratovarius/Rhapsody. Kad su doveli Henkku, na albumu Reckoning Night se osetio manje melodicniji zvuk klavijature ali i nazalost oskudica virtuoznosti i magije koja je vezivala Sonatu. To sam sve nekako progutao a vrhunac je kada sam cuo tu postavu uzivo. Njegovi soloi su prvljavi, neprecizni i ne mastoviti. Totalni promasaj odabira klavijaturiste, ovo je moje licno misljenje.

Novi gitarista mi deluje pouzdano iako je Jani ostavio veliki domaci zadatak za njega. Sigurno mu nije lako da menja lika koji je bio glavna kreativna sila zajedno sa Tomijem. Za sad mi deluje da ce biti ok.

Iako je dobar, to ne znaci da se opet nisam razocarao. Razlog zbog koga je Jani otisao je isuvise smesan da bi bio istinit. Moje misljenje je da se zasce odao nekom poroku, najverovatnije alkoholu ili ne daj Boze kombinaciji sa hemijom.

Jebiga, taman sam planirao da ih slusam u novembru u Madjarskoj, mozda cu otici ali osecaj nece bisti isti.

Isto bi se razocarao kao kada bi Dream Theater ostao bez Petruccija a zameni ga recimo Michael Romeo, ili iz starih Gansa ode Slash a zameni ga bolesni :) Buckethead kao sto je i bilo pa kad sam video njihov nastup bilo mi je zao Axla i kompanije oko njega. Sta dobar gitarista, naravno , ali nije to to.

Sta reci na kraju, ostacu kao i do sada verni fan, i divicu se do imbecilnosti albumu Silence!

Ipak je sve bolje od raspada jednog benda, mada ponekad se ispostavi obratno. Vreme ce pokazati svoje.

Posted
Iako je dobar, to ne znaci da se opet nisam razocarao. Razlog zbog koga je Jani otisao je isuvise smesan da bi bio istinit. Moje misljenje je da se zasce odao nekom poroku, najverovatnije alkoholu ili ne daj Boze kombinaciji sa hemijom.

Ja bi rekao da je xemija u pitanju.

• 1 month later...
Posted

Ja sam u shoku!!!! :o tek sad sam saznala da su ostali bez Jania :cry: :cry:

ne znam da mi se to ikad desilo zbog nekog benda-umalo se nisam rasplakala, prosto ne znam kako bih to opisala a neverovatno mi je krivo...

Ma ja Jania mnogo gotivim, ali prvo, ispao je krajnje neprofesionalan prema bendu

u kom smislu???

• 2 weeks later...
Posted

oK, nije smak sveta... ja verujem da su sa ovakvom postavom pokazali shta su imali, promene dobro dodju...

Valjda tje taj novi gitarista malo srediti stvari, zadnji album sonate je previshe mek za mene... mada Reckoning Night obozhavam.

• 4 weeks later...
Posted

E Evo ovako posto sam ja dosta gledao na netu o cemu se radilo, bilo sto su pricali samo clanovi Sonate, bilo fanovi iz finske, koji su valjda malo upuceniji u celu tu pricu:

Jani je trebao da ide u vojsku ove godine. Zbog toga je bilo planirano da ga na turneji zameni Elias, a da turneja za "Uniu" bude dosta skracena. Elem posle jedno 4-5 meseci, Jani i dalje nije zavrsio tj otpoceo sluzenje vojnog roka, nesto se tu razvlacio, na kraju su ga hapsili, a posto je sve to vreme proshlo a on niti je sredjivao stvari sa vojskom, niti bio aktivan u bendu, a Tony kazhe da se nije ni preterano javljao ostalim clanovima, reshili su da ga permamentno zamene. Inace po nekim nagovestajima, Jani ima neke heavy privatne probleme, da ne kazhem izgleda da je malo odlemio sa mozgom.. malo vishe. Sve u svemu, ja bi najvishe voleo da je on ostao, ali realno to zaista jeste krajnje neprofesionalno ponashanje prema bendu (Shta je ovo ovih godina, Tolkki, Jani, pa Thomen, svi nesto prsli sa mozgom... )

A stp se tice Miko Harkina, slazem se da je on bolji klavijaturista, ali on je sam reshio da ode iz Sonate, nije izbacen, tako da se ovi ostali nisu bash ni pitali mnogo tu....

Posted

Jel' sluso ko Northern Kings? Mozda je neko pomenuo - ako jeste sorry...

Postava:

Juha-Pekka Leppaloutu (vocals)

Tony Kakko (vocals)

Marco Hietala (vocals / guitar)

Jarkko Ahola (vocals / bass)

Obradjuju kao hitove iz osamdesetih...Pre neki dan su izbacili album.

• 2 weeks later...
Posted

Hm da, ali ovo je live, trebaju mi studijske. One su samo na best of-u iz prosle godine. I ja naravno skidam cele albume, ali sve ostalo i tako imam, samo te dve me zanimaju. My Land mi je uvek bila naj pesma ovog benda, pa da vidim moze li bolje u 2006. :meshuggah:

Posted

Hmm, gle stvarno :D

Prestala sam da pratim njihov rad odavno, nemam pojma zasto, tako da nemam ni taj live ni the best off.

Ajd videcu da skinem taj best off, pa uploadujem te dve pesme, ako ide kako treba uskoro ti ostavljam link ;)

Posted
Hmm, gle stvarno :D

Prestala sam da pratim njihov rad odavno, nemam pojma zasto, tako da nemam ni taj live ni the best off.

Ajd videcu da skinem taj best off, pa uploadujem te dve pesme, ako ide kako treba uskoro ti ostavljam link ;)

Pa da, i ja prestao pratiti bend tipa od Silence-a ;) To mi je poslednji odlican album (uz prvi, u stvari, i jedini dobar), zato i ganjam te pesme kad su vec sa prvog albuma, samo ponovo snimljene.

Nisam preslusao ovaj live, ali secam se jednog ranije, zvanicnog (nekakav mini live, stagod da je to bilo), zvuk odlican, ali toliko lose su svirali My Land, da je to neverovatno. Cim krenu delovi sa duplim bas bubnjem, uspore u tempu da ne moze covek da veruje, toliki bend, a bubnjar da ne moze da stigne tu brzinu... Eh.

Ako skines, javi, ja nisam hrabar :meshuggah: