Thrasher Posted March 11, 2010 Report Posted March 11, 2010 Wildfire... OK, primljeno K znanju. Jako mi se svidja i Black Sheep. Nije brza, ali ima jako dobar refren. Quote
Narsil Posted March 11, 2010 Report Posted March 11, 2010 Osecam se prozvanom. Novi album je sjajan, al' me je smorio jer sam ga 500 puta preslusala. "Zastava", iliti "Flag In The Ground" je sjajna pesma koja nikad ne moze da dosadi, "The Last Amazing Grays", takodje. Winterheart's Guild je jako dobar album, Reckoning Night moj omiljeni. Ja ne bih mogla da preporucim nista posebno, jer obozavam sve. Al' neki kultovi od pesama, po recima drugih ljudi - 8th Commandment, Replica, FullMoon (zapravo, cela Ecliptica), onda, sa Silence-a - Tallulah, Black Sheep, San Sebastian, Wolf & Raven, pa sa WHG-a - The Cage, The Misery, Draw Me, pa sa RN-a - Wildfire, Misplaced, Shamandalie... To su neke kao najpoznatije pesme, cini mi se. Sto se mene tice, ima milion divnih pesama koje nisu nabrojane, a koje su mi, eto, i omiljene, al' dobro... O tom, potom. Ako volis tako nesto brzo, savetujem ti Wildfire. Predobra pesma, dosta brza. Jednostavno fenomenalna. Шта ћу кад те волим више од свих. Ecliptica & Unia су два најсавршенија албума за мене што се тиче овог бенда и препоручио бих свакоме ово. То је то. Нема даље. Quote
NatashaNS Posted March 11, 2010 Report Posted March 11, 2010 Шта ћу кад те волим више од свих. Ecliptica & Unia су два најсавршенија албума за мене што се тиче овог бенда и препоручио бих свакоме ово. То је то. Нема даље. Wub. xD E da, zaboravih pomenuti Uniu, al' mislim da mozda ne bi odgovarala ljudima koji vole brze pesme, posto je malo tezi album i dosta progresivniji od svih njegovih prethodnika. Ja volim Uniu, al' jbg, ima ljudi koji ne vole. Grese u tome, naravno , al' jbg, tako je kako je. xD Quote
death angel Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 Picturing the past, Don't say a word, Black and white, The cage... Quote
Thrasher Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 Preslusace se i Unia, sto da ne... Malo progresivnijeg zvuka nece skoditi. Quote
NatashaNS Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 Picturing the past, Don't say a word, Black and white, The cage... Zaboravih Don't say a word... Sramota. xD To obavezno da se cuje. Quote
Thrasher Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 Ma preslusaj sve, veruj mi, vredi! Vazi. Quote
..charlie.. Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 KOmpletna Sonata razbija (moje subjektivno misljenje), najslabiji album mi je definitivno Days of Grays, iako je i on vise nego solidan... Ako ti se svide, pa te bude zanimalo nesto u video formatu javi se na pm... Quote
crusader84 Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 Nije da ostalo ne valja, ali za mene Ecliptica i Silence ostaju najnenadjebiviji kvltovi (čak možda više prvi, iako mi je Silence poseban, kao prvi njihov album koji sam čuo i zahvaljujući kome sam počeo da ih slušam), osećaj na koncertu na Replica i FullMoon ne može da se poredi sa ostalim pesmama koje su izveli. 5 Quote
truliandedzombileš! Posted March 12, 2010 Report Posted March 12, 2010 Nije da ostalo ne valja, ali za mene Ecliptica i Silence ostaju najnenadjebiviji kvltovi (čak možda više prvi, iako mi je Silence poseban, kao prvi njihov album koji sam čuo i zahvaljujući kome sam počeo da ih slušam) Plus i od mene - apsolutno isto mišljenje o bendu. Quote
Zoll Posted March 13, 2010 Report Posted March 13, 2010 Nije da ostalo ne valja, ali za mene Ecliptica i Silence ostaju najnenadjebiviji kvltovi (čak možda više prvi, iako mi je Silence poseban, kao prvi njihov album koji sam čuo i zahvaljujući kome sam počeo da ih slušam), osećaj na koncertu na Replica i FullMoon ne može da se poredi sa ostalim pesmama koje su izveli. Imaš plus i od mene! Slažem se skoro u potpunosti, jedino što je meni Silence ipak nešto bolji od Ecliptica-e, ali nema sumnje da su oba albuma ostala nenadjebiva! Quote
Thrasher Posted March 13, 2010 Report Posted March 13, 2010 (edited) @crusader84: Plus i od mene. Silence sam prvi put preslusao preko radija u Hit-u 202 kod Vlade Jeta i Olge. Secam se da su ga tad, kad se pojavio, vrteli jako jako cesto. Edited March 13, 2010 by Thrasher Quote
crusader84 Posted March 13, 2010 Report Posted March 13, 2010 Silence sam prvi put preslusao preko radija u Hit-u 202 kod Vlade Jeta i Olge. Secam se da su ga tad, kad se pojavio, vrteli jako jako cesto. Haha, baš tako, kakav crni net, u to vreme nam 202-jka bila jedini prozor u svet kada je metal u pitanju, tu se saznalo za Sonatu, Kamelot, Stratovarius, Rhapsody, HammerFall, Edguy, Lost Horizon... a vala i Alogiu, Tornado, Apocalypse, Moondive, Demether, Abonos, Midgard itd... Quote
Thrasher Posted March 14, 2010 Report Posted March 14, 2010 Haha, baš tako, kakav crni net, u to vreme nam 202-jka bila jedini prozor u svet kada je metal u pitanju, tu se saznalo za Sonatu, Kamelot, Stratovarius, Rhapsody, HammerFall, Edguy, Lost Horizon... a vala i Alogiu, Tornado, Apocalypse, Moondive, Demether, Abonos, Midgard itd... Apsolutno tacno. Quote
TheBloodHand Posted March 25, 2010 Report Posted March 25, 2010 slazem se sonata stratovarius i hammerfall ubijaju ali posto je ovo sonatin deo celog foruma onda nek bude samo SONATA ARCTICA FOREVER Meni je zao sto jani-a vise nema u sonati bas vrh svira slusajte ovo http://www.youtube.com/watch?v=2EVvx5joxdA Quote
Stefan34 Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 (edited) In February and March 2011 Finnish power metallers Sonata Arctica will be touring Europe again. There will be a special show among these on February 27th as the band will record their second live DVD at Alcatraz, Milan. Here's the list of confirmed dates: Feb. 25 - Petöfi Csarnok - Budapest, Hungary Feb. 26 - Cvetlicarna - Ljubljana, Slovenia Feb. 27 - Alcatraz - Milan, Italy Mar. 01 - Masters of Rock Café - Zlín, Czech Republic Mar. 02 - Szene - Vienna, Austria Mar. 04 - Kaminwerk - Memmingen, Germany Mar. 05 - HsD - Erfurt, Germany Mar. 06 - Hof ter Lo - Antwerp, Belgium Mar. 07 - Garage - Saarbrücken, Germany Mar. 08 - Z7 - Pratteln, Switzerland Mar. 10 - Theatre Barbey - Bordeaux, France Mar. 11 - Apolo - Barcelona, Spain Mar. 12 - La Riviera - Madrid, Spain Mar. 13 - Rock Star Live - Bilbao, Spain Mar. 15 - Transbordeur - Lyon, France Mar. 16 - Élysée Montmartre - Paris, France Mar. 18 - Wulfrun Hall - Wolverhampton, UK Mar. 19 - Corporation - Sheffield, UK Mar. 20 - Garage - Glasgow, UK Mar. 22 - Academy 2 - Manchester, UK Mar. 23 - Milennium Music Hall - Cardiff, UK Mar. 24 - Sub 89 - Reading, UK Mar. 25 - Koko - London, UK Mar. 26 - Essigfabrik - Cologne, Germany Mar. 27 - Effenaar - Eindhoven, Holland Mar. 29 - Patronaat - Haarlem, Holland Mar. 30 - Halle Gartlage - Osnabrück, Germany Mar. 31 - Substage - Karlsruhe, Germany Srbije nema, ali možda nekog zanima Budimpešta. Edit: Tek sad vidim, da je ovo lista samo potvrđenih datuma. Zna li neko nešto za nas? Edited September 14, 2010 by Stefan34 1 Quote
Mita Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 pa bili su sta ce nam koji kurac i drugi put 1 1 Quote
Telcontar Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 Na prvom koncertu je bilo jedna 650+ ljudi (ili barem karata), koj ce kurac da rade drugi i to izmedju Sabatona, Theriona i Guardiana, bilo bi ko na Stratovariusu/Gamma Rayu. Quote
Stefan34 Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 Шта скачете одма' који курац, питам само. Quote
..charlie.. Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 Budimpestu posecujem obavezno... Ovde ih niko nece dovesti, nazalost... Quote
NatashaNS Posted September 16, 2010 Report Posted September 16, 2010 Znaci, Pestom otvaraju turneju? Pa lepo, bogami... Stvarno bih volela da odem, ali mislim da mi finansije nece dozvoliti. Mozda ustedim koji dinar do tad... U svakom slucaju, videcemo. Quote
..charlie.. Posted November 30, 2010 Report Posted November 30, 2010 Ipak ne otvaraju Pestom, dodali su Bratislavu dan ranije... Dokumentarac (ili tako nesto) sa juznoamericke turneje, ako nekoga zanima... http://www.youtube.com/watch?v=KzWX12vJBh0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=b2jXfESn-lg&feature=player_embedded Ima vise delova pa koga zanima neka potrazi na youtube-u i se potrudi da to spoji u celinu... Quote
Recommended Posts