Jump to content

Recommended Posts

Posted

Navedi primere....Pogledaj najpre tematiku pesama. Niko ne lovi zmajeve i azdaje, vec su pesme o zivotu, ljubavi, emocijama, pa cak i patriotske.

Sam naziv benda mogu reci da je patriotski jer oni dolaze sa krajnjeg severa Finske.

Tonijev vokal uopste nije pickast, vec veoma muzevan, dodala bih.

Posted

A da li Helloween lovi zmajeve i aždaje? Da li to radi HammerFall, osim u jednoj pesmi? A Nightwish? A Stratovarius? Zar svi oni nemaju pesme o životu, ljubavi, pa i patriotske (što i nije za pohvalu)? A Blind Guardian? Da li hansi ima pičkast glas? U stvari, šta uopšte znači pičkast glas? Deris, Cans i Kotipelto nemaju dovoljno muževne glasove? Da li i na Tarju treba da primenimo kriterijum pičkast-muževan glas? Da navedem primere za Sonatu? Pa imaju više "stereotipskih" power metal pesama, sa najjednostavnijim ritmovima na duploj pedali, nego ijedan od bendova koje sam pomenuo. Nadmašuju ih u tome Rhapsody i Dragonforce. Mislim da je Sonata muzički mnogo bliža tim bendovima, nego Helloween-u ili Blind Guardian-u. Poenta priče je - ti bendovi su prevazišli stereotipe o kojima govorite mnogo pre Sonate.

Posted

Dosta vise glupih prepucavanja.Rekao sam da je Sonata JEDAN od bendova koji su prevazisli stereotipe powera.Uvrsti u tu grupu koga god hoces (stvar ukusa i zdravog razuma). :udri:

Posted

Tekstovi prevashodno bi trebali po mom nekom misljenju da budu o zmajeva,vitezovima,ballala......a pola tekstova da budu balade!!!

U svakom slucaju svi power metal bendovi su dobri na svoj nacin!

JBt uskusi su razliciti!!! :udri:

Posted

7ec104ffd49aac75bdec342il2.jpg

01 - In Black and White 05:04

02 - Paid in Full 04:24

03 - For the Sake of Revenge 03:23

04 - It Won't Fade 05:59

05 - Under Your Tree 05:14

06 - Caleb 06:17

07 - The Vice 04:09

08 - My Dream's But A Drop of Fuel for A Nightmare 06:13

09 - The Harvest 04:19

10 - The Worlds Forgotten, the Words Forbidden 02:57

11 - Fly with the Black Swan 05:08

12 - Good Enough is Good Enough 05:32

http://rapidshare.com/files/24526131/SA-U7.rar

Here you are!

Posted

Njah. bezveze je album..

Kao nesto vuce na progresivu, ali nije to ona sonata koja je izdala Eclipticu i Silence. :no:

Mozda mi se i svidi posle 5-6 slusanja, videcemo.. :da:

Posted
Njah. bezveze je album..

Kao nesto vuce na progresivu, ali nije to ona sonata koja je izdala Eclipticu i Silence. :no:

Mozda mi se i svidi posle 5-6 slusanja, videcemo.. :da:

Slazem se u potpunosti za sad...