..charlie.. Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Nema na cemu... Nema bas previse ljudi koji se zanimaju za Sonatu, a tema je poprilicno mrtva... Quote
Flash Gordon Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Nema na cemu... Nema bas previse ljudi koji se zanimaju za Sonatu, a tema je poprilicno mrtva... Nema? Eee šteta. Pa evo, ja sam dugogodišnji ljubitelj tako da, ko je raspoložen, uvek rado za ćaskanje i ostalo vezano za bend. Quote
Stefan34 Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Live in Finland? Zar nisu snimali materijal u Milanu? Evo i vesti gde sam prvi put cuo za DVD: Sonata Arctica are extremely excited to announce their upcoming recording of their second DVD which will take place at the Alcatraz in Milan, Italy on September 30th, 2010. The band will perform a pretty unique show of at least 120 minutes. Next to songs of their latest albums The Days Of Grays and Unia they also will perform some of the older songs from previous albums plus some very rare songs they didn't play live during the last years. For sure this will be an unforgettable event and a journey from the beginning of their career as one of the most popular Finish metal bands until now. The DVD will be released in spring 2011 (more release details TBA) through Nuclear Blast Records and Marquee Inc. in Japan and will, next to the show in Milan, contain another show, recorded 2009 during the Sonata Arctica Open Air Festival in their hometown Kemi, Finland. And of course there will be massive bonus material such as "The Making Of", interviews, and plenty of video footage the band recorded the last few years during their career on tour. Quote
..charlie.. Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 (edited) Fino... Sto se naziva dvd-a tice, mogli su da uloze malo kreativnosti tipa "The Dead Skin Alive" ili "As If The Show Wasn't Ending"... Salim se naravno, ali je moglo i bolje... Ovako klasika, sneg, nesto sa vukom (otisci)... Mada jos nije potvredjeno zvanicno kako ce izgledati... EDIT:Ulete Stefan... @Stefan34: Nisu snimali u Italiji, to snimanje je otkazano... Snimali su dvd u Oulu-u u aprilu valjda... Edited September 6, 2011 by ..charlie.. Quote
Flash Gordon Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Pa da, možda su mogli, mada po meni imaju dovoljno izgrađen svoj identitet muzički i vizuelno pa kad god nešto izađe, znam da su oni tako da mi ne smeta nešto posebno. Quote
NatashaNS Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Da, malo je možda bezveze taj naziv "Live in Finland", ali nema veze. I šteta što nisu snimali u Milanu, baš mi je bilo žao kad su otkazali. Ne moraju Finci uvek sve da dobiju, al' eto, i ovog puta su dobili. Quote
Flash Gordon Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Da, malo je možda bezveze taj naziv "Live in Finland", ali nema veze. I šteta što nisu snimali u Milanu, baš mi je bilo žao kad su otkazali. Ne moraju Finci uvek sve da dobiju, al' eto, i ovog puta su dobili. Ma trebali su lepo pre dve godine u Srbiji i nema dalje, da se zna ko voli Sonatu! Quote
..charlie.. Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Da, malo je možda bezveze taj naziv "Live in Finland", ali nema veze. I šteta što nisu snimali u Milanu, baš mi je bilo žao kad su otkazali. Ne moraju Finci uvek sve da dobiju, al' eto, i ovog puta su dobili. Pa da, nije tragedija, ali sta sad... Meni je svejedno gde su ga snimali, ako su i gresili popravice se u produkciji, ako je publika bila mrtva isto ce se dodati sta treba u produkciji tako da je u principu ne bitno. Otkako sam cuo Mastejna uzivo 2010 i na live DVD-u iz 2010, live dvd-i su skroz izgubili car.. Ali ovo je ipak SONATA!!! Quote
ShinigamY Posted September 6, 2011 Report Posted September 6, 2011 Samo se nadam da nece panovati gitaru levo, a klavijaturu desno kao na For the sake of revenge... Ko god da je radio post produkciju, jebao mu je kevu. Quote
..charlie.. Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Finnish metallers SONATA ARCTICA have revealed the cover artwork for their new DVD as well as the tracklist. The main show was recorded at Teatria in Oulu, Finland on April 15th, 2011. The release also includes material from the band's own Sonata Arctica Open Air Festival held in Kemi, their hometown, in August 2009 as well as documentaries, making-ofs and music videos. As with their previous DVD, the band once again recorded a commentary track for the main show (in Finnish). For a complete tracklist, check below. Tracklist DVD: DVD1: Sonata Arctica: Live in Finland 1. Intro (Everything Fades To Gray) 2. Flag In The Ground 3. Last Amazing Grays 4. Juliet 5. Replica 6. Blank File 7. As If The World Wasn't Ending 8. Paid In Full 9. Victoria's Secret 10. Instrumental Exhibition 11. The Misery 12. Fullmoon 13. In Black & White 14. Mary-Lou 15. Shy 16. Letter To Dana 17. Caleb 18. Don't Say A Word 19. Outro (Vodka/Everything Fades To Gray) DVD 2: Extra Features: Sonata Arctica Open Air II: 1. White Pearl, Black Oceans 2. Draw Me 3. In Black & White 4. Don't Say A Word Making-of "Live in Finland" Making-of "Flag In The Ground" Latin-American Tour Documentary Made in Finland - Tour Documentary Music Videos: Don't Say A Word Paid In Full Flag In The Ground Acoustic live at Alcatraz, Milano The Flag in the Ground - cover contest Photo Galleries Quote
Flash Gordon Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Uf, ja bih tako rado kupio ovo! Quote
Havočka Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Pa i nije nesto setlista. (Sad se kao samozavaravam, a dodje mi da se ubijem sto je u Finskoj -.-) 1 Quote
..charlie.. Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Ja cu naruciti, samo hocu prvo da se raspitam kako bi mi postarina bila sto manja... Mozda preko Nuclear Blasta ili tako nesto... Quote
Flash Gordon Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Meni je ok set-lista, iako jesam veći fan ranijih radova. Charlie, vidi koja je najeftinija varijanta pa javi, mogao bih i ja da se iscimam ako je neka pristojna cena. Quote
..charlie.. Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Live In Finland 2DVD+2CD (Digibook) je na njihovom sajtu 25E. sto mi je ok, ostaje mi samo da vidim gde ce me postarina izaci najmanje... Quote
NatashaNS Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Ne mogu da verujem da su Shy svirali... Sjajno. -.- Ovo ostalo me ne izneneđuje, lepa je lista. A što se tiče kupovine, doći će to jednom i do nas, a dok ne dođe, može se kupiti negde van države Srbije. Quote
..charlie.. Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 (edited) Pomeren je izlazak DVD-a za 11.11.2011 Edited September 15, 2011 by ..charlie.. Quote
Flash Gordon Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Pomeren je izlazak DVD-a za 11.11.2011 He, he, he, ne brini, biće na Net-u i ranije, verovatno. Quote
..charlie.. Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Prilicno sam skeptican da ce se pojaviti pre, a cak i da se pojavi ne utice na kupovinu dvd-a... Quote
Flash Gordon Posted September 15, 2011 Report Posted September 15, 2011 Ma biće, biće. A za DVD, ma naravno, nego to ja k'o 'oće da čuje/vidi prvo svakako pa posle kupovina. Quote
NatashaNS Posted September 22, 2011 Report Posted September 22, 2011 Evo ga delić sa DVD-ja - "The Last Amazing Grays" Due to some techical problems which were out of our hands, the new release-dates for our DVD "Live in Finland" are November 9th for Japan and November 11th for the rest of the world.Meanwhile enjoy this live-video of "The Last Amazing Grays" made from the DVD show. -Sonata Arctica Čak sam videla i neke poznate face na snimku, hahaha, ne mogu da verujem. Quote
ShinigamY Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Joj bolje da ne pocnem sta mi sve smeta u ovom spotu :/ Publika, smor bozji, i po neki extremisti kao da slusaju Behemoth na sceni a ne Sonatu. Mix, dobar, ali nekako mi je sve mrsavo. Gitara je mnogo mrsava, uzivo to mnogo bolje zvuci siguran sam. Ima jos dosta stvari kojima imam zamerke al necu vise o tome... Dobra stvar, scenografija je do jaja! Opasno uradjeno 1 Quote
NatashaNS Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Da, scenografija je super, al' meni se baš ne sviđa kako je Tony otpevao... Imao je i boljih momenata. Videćemo kad izađe DVD kakva je publika bila tokom svih pesama, al' ovo što vidimo ovde nije baš za pohvalu. Quote
..charlie.. Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 Sonata Arctica - Live In Finland (Official Teaser) http://www.youtube.com/watch?v=ckA9iahMKIA 1 Quote
Recommended Posts