AnaLizator Posted June 23, 2005 Report Posted June 23, 2005 Evo ovako, ja sviram gitaru nekih 5god. i blage veze nemam. Talenat po meni nije isto sto i kreativnost, jer smatram da sa ono jadno malo sto mogu da odsviram umem da napravim cuda od pesama,prosto zato sto imam sluha i osecaj za ritam, koji bih takodje razdvojio od sluha... A radis na svojoj tehnici dokle god ti prija, cim ti se vise ne svira, prestani, kad ti se svira sviraj...vreme je na tvojoj strani i tako to...
-Abraxas- Posted July 1, 2005 Report Posted July 1, 2005 1.Sviram 5.5 god. Prvo sam svirao ono"ulicarski" pa tako ko naleti pokaze mi ponesto i to je to sad skidam sve od narodnog za drustvo da ih palim do Bob Marley-a hvala bogu postujem sve gitariste ma kolko oni svirali i kako svirali nisam zadrti puvadzija (to potvrdjuju wraith i the plague) a sad kad kupim neku elektricnu (sve sam pozajmljivao to je bilo mucenje) ima da ne izlazim iz kuce 2.gitara se ceo zivot uci sta mislis sto steve vai iako je najbolji kao sto kazu sto on ne smanji vreme sviranja (svira 16 sati non stop) mi smo svi na pocetku a ako imas takvo misljenje onda ti je kao kad si pocinjao i mnogo je bolje. 3.talenat nema svako ali svako ga pridobije bar 10-15 posto sluh se vremenom razvije ako si za ozbiljnu muziku da pravis onda zajebes tabove i smo slusas ma kolko to bilo tesko kad si bas uporan a nikako nece u mozak e tad ga pogledas ili sledeci dan probas da ga skines. da u pravu si sluh se razvija!!ja sam na pocetku skidao neke lakse pesme a sada skidam malmsteena i druge gitarose
[retardus] Posted July 1, 2005 Report Posted July 1, 2005 (edited) Sviram 6meseci, znachi: Beginer. Uchim sam od sebe, talenta (verovatno)ne posedujem, ali zato pokushavam da nadoknadim vezbom. Pokushavam da vezbam sto vise (tj. kad se skinem sa ovog jebenog kompjutera) i tako.. Solo deonice mrzim da skidam..ali ritam delove sasvim solidno... Edited July 1, 2005 by [retardus]
knight Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 Ja sviram godinu i po. A sto se tice pitanja koliko vremena trba da ce nauci:otprilike ceo zivot. Uvek se nadje nesto sto ne znas, dodju nove tehnike itd.Kao sto Lenjin rece:Uciti,uciti,uciti.E sad ko hoce da komponuje pesme to je malo dvugacija prica. Tu trba talenta i te kako.Ne moze svaka budala da komponuje.Nije pesma slozis dva-tri akorda i to je to. Mnogo je to kompleksnija stvar. Naravno ovo ne vazi za Punk i Hard Core koji su jednostavno.Vidi sta hoces da radis. Sviranje po tabovima i uposte skidanje tudjish pesama sluzi za vezbu.Tako da ako uspes da otsviras nesto jednog stepena tezine,nemoj se vracati na lakse pesme. Tribute bandovi takodje sluze ili za vezbu ili je to gubljenje vremena.
Guest Zli 0bucjar Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 Tribute bandovi takodje sluze ili za vezbu ili je to gubljenje vremena. ili je jednostavno dobra zajebancija??? mozda zivim u zabludi, jebiga
Генеральный Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 ili je jednostavno dobra zajebancija??? Definitivno! Ima i pesma o tome!
Zale Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 1.Sviram malo duze od godinu i po dana.Za sada sam bolji nego shto sam ochekivao(tako mi barem drugovi kazu tj.oni koji znaju shta sviram i koliko je "lako" se odushevljavaju:bigblue: ). 2.Shto se drugog pitanja tiche,mislim da sam vec dao odgovor. 3.Mislim da je talenat vazan samo u pochetku,a kasnije za improvizaciju.
bojan j. Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 Talenat je uvek vazan... Jebes gitaristu koji nema talenat a napucava brzine do 250bps svirajuci gajbi 14 ipo sati dnevno
Evil warning Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 Talenat je uvek vazan... Jebes gitaristu koji nema talenat a napucava brzine do 250bps svirajuci gajbi 14 ipo sati dnevno 250 bps ne moze niko...mozda 250 bpm...
Evil warning Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 Dobro ja znam sta sam hteo da kazem U stvari,mislim da znam ko moze 250 bps...
Evil warning Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 Ja? Ne,ali blizu si (prostorno,ne tehnicki).
Marko, Mon_a[MOR]e Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 http://www.insaneguitar.com/JoelWanasek-LostForever.mpg
Evil warning Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 e' date='13. 7. 2005, 23:30'] idemo onda redom... ja ?? Ne bre,jos blize Sarkiju...
Marko, Mon_a[MOR]e Posted July 14, 2005 Report Posted July 14, 2005 Reci mi Zarko, sta si to skrivio burazeru pa mu se ovako, preko neta uvlacis u bulju ???
[retardus] Posted July 14, 2005 Report Posted July 14, 2005 e' date='13. 7. 2005, 23:34'] http://www.insaneguitar.com/JoelWanasek-LostForever.mpg Who the fuck is this guy
Marko, Mon_a[MOR]e Posted July 14, 2005 Report Posted July 14, 2005 Joel Wanasek... webmaster insane guitar sajta. kida, a ??
Recommended Posts