scissors Posted June 17, 2003 Report Posted June 17, 2003 Bila je ranije ova tema, ali nažalost izbrisana... ali evo ipak mislim da se o ovom bendu zaslužuje govoriti... U pitanju je solo projekt Blackheim-a (Katatonia) u kojem se trudi da svira ono što se može okarakterisati kao melodični/experimentalni (avantgarde)/symphonic black metal... iza sebe ima četiti albuma: - "Ravendusk in my heart" - "The Phantom lodge" - "Nightwork" - "Death's Design" Mene je najviše oduševio konceptualni album "Death's Design" u kojem je Blackheim pokušao kombinovati black metal i soundtrack za film... vrlo dobro odrađeno, sa preko 60 pjesama, minijaturnih cjelina koje sklapaju jedno veliko djelo... zaista, ako zatvorite oči, možete zamisliti film i doživiti ga... vrlo dinamično... malo elektronike, power elemenata, atmosferičnih klavijatura, perkuzija, simfonijskih orkestara, i svačeg ostalog... m/ a: Quote
deadsy Posted June 17, 2003 Report Posted June 17, 2003 ne znam jesi li slusas prvi album Ravendusk in my heart. Ukolko nisi , nabavi ga. Mozda i promjenis odluku o njihovom najboljem albumu A DM su odlican bend koji spaja black muziku sa odlicnim solo dionicama,dosta jakim i mracnim. Vuku pomalo i na doom atmosferu. Quote
scissors Posted June 17, 2003 Author Report Posted June 17, 2003 nemam njega, pa ni "The Phantom Lodge"... ali u skorije vrijeme planiram upotpuniti diskografiju ovog benda... hvala na preporuci anyway a: Quote
moon_dust Posted June 17, 2003 Report Posted June 17, 2003 ..za zadnji album nemogu nista da kazem.....nisam ga slusao ......"Ravendusk in my heart" i "The Phantom lodge" su chaos dobri..... black/thresh albumi... to dok je Blackheim bio jos pod uticajem BEWITCHED-a (isto haos dobar band)......sa "Nightwork" je stvorio malu horror symphoniju...... keyboards (ne samo ali najvise) razvaljuju..... svaki put se najezim....... cista desetka........ Quote
Srki Posted June 18, 2003 Report Posted June 18, 2003 Slusao sam Death's Design i mnogo me nervira sto neke pesme traju 12s... To mi je nekako bezveze :roll: :roll: :roll: Quote
Invictus Posted June 19, 2003 Report Posted June 19, 2003 Bila je ranije ova tema, ali nažalost izbrisana... ali evo ipak mislim da se o ovom bendu zaslužuje govoriti... U pitanju je solo projekt Blackheim-a (Katatonia) u kojem se trudi da svira ono što se može okarakterisati kao melodični/experimentalni (avantgarde)/symphonic black metal... iza sebe ima četiti albuma: - "Ravendusk in my heart" - "The Phantom lodge" - "Nightwork" - "Death's Design" Mene je najviše oduševio konceptualni album "Death's Design" u kojem je Blackheim pokušao kombinovati black metal i soundtrack za film... vrlo dobro odrađeno, sa preko 60 pjesama, minijaturnih cjelina koje sklapaju jedno veliko djelo... zaista, ako zatvorite oči, možete zamisliti film i doživiti ga... vrlo dinamično... malo elektronike, power elemenata, atmosferičnih klavijatura, perkuzija, simfonijskih orkestara, i svačeg ostalog... m/ a: Da, da, a neki djelovi su i uzimani iz drugih soundtracka. Pronasao sam jednu stvar sa soundtracka za Conan the Librarian. Quote
Fiery Posted June 19, 2003 Report Posted June 19, 2003 Skinuo sam par pesama benda, zvuci odlicno, nazalost nikako da skinem ceo Death's Design Quote
Baal Posted July 5, 2003 Report Posted July 5, 2003 Imam jednu pesmu sa Ravendusk In My Heart.Pesma se zove The Sphere In The Blackheim's Shrine i NEVEROVATNO je MOCNA!!!!!!!!! Quote
dark angel84 Posted December 28, 2003 Report Posted December 28, 2003 Ravendusk in my Heart je odlican album Quote
Night_Blade Posted December 28, 2003 Report Posted December 28, 2003 UUUUUUU nevjerovatno mocan bend odlicni su! Quote
Ol' Scratch Posted December 29, 2003 Report Posted December 29, 2003 Kad' god bi me neki novopecheni-prepecheni-naprzheni "bleker" pit'o shta slusham odgovorio bi mu DM zato shto nema shansi da je chuo za njih... Ravendusk... je odlichan album kao i Phantom Lodge ali se meni lichno ne svidja Nightwork... Quote
Dani Filth Posted December 30, 2003 Report Posted December 30, 2003 Melodic Black ? Voleo bih to da cujem Dajte to !!! Quote
Blashyrkh Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 Da blackheim je chovek genije iako nisam chuo zadnji album!!!! Quote
The Watchtower Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 Ma bend je sam po sebi fenomenalan. Quote
Denethor Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 Po meni ovo je bend oko koga se ne bi trebalo uzbudjivati ni malo. Slusao sam ih davno, nekih nedelju dana i batalio. Quote
The Watchtower Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 Nije bash. Bend vredi slushati. Quote
KRANG Posted March 14, 2005 Report Posted March 14, 2005 Kad' god bi me neki novopecheni-prepecheni-naprzheni "bleker" pit'o shta slusham odgovorio bi mu DM zato shto nema shansi da je chuo za njih... impresivno. s kim se družiš ti? -- ovo na avangardu prebaciti. btw, bleki je genije. i valjda će doći katatonia ovde sad kad izdaju album.. Quote
The Watchtower Posted March 15, 2005 Report Posted March 15, 2005 Ne verujem da ce Ol' Scratch da odgovori ipak je on postovao 2003 a ti 2005. Quote
SacrilegiouS Posted May 20, 2006 Report Posted May 20, 2006 Neverovatno je da je samo ovoliko ljudi prokomentarisalo ovaj genijalan projekat... Sto se mene tice dm>katatonia Quote
Recommended Posts