Agarth Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 Iz novije faze je Discouraged Ones moj predlog.... taj album je toliko mracan i melanholican da nemam reci. Apsolutno! I dalje moj najomiljeniji album Katatonie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 OK,onda mi je taj sledeci.Hvala na pomoci,ljudi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcoman Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 uzmi prvo LFDGD zato sto ces ga posle Vive najlakse svariti ustvari, mislim da bi ti najbolje bilo da ides sada skroz unazad album po album kad si vec krenuo u kontra smeru ozbiljno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinstrel Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 (edited) hehe, i ja sam hteo da je stavim za ovaj, pa sam je samo postovao posto mi je bilo onemoguceno... Pa dobro ako vec ne mozemo da je postavimo kao avatar, mozemo da je bacimo u potpis. 'Ajd' sad svi da napravimo Katatonia Cult tako sto cemo staviti ovu slichicu u potpis Ja vec jesam Edited October 21, 2004 by AzzA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinstrel Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 E sranje nece da je prikaze... U prvom momentu je htelo sad necje, neka ostavicu ga kao neobrisiv trag u mom potpisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodyRemover Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 izgleda da slika vise nije na serveru ne radi ni meni u ulozi avatara na nekom forum (koji nije ovaj ) poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 Pa dobro ako vec ne mozemo da je postavimo kao avatar, mozemo da je bacimo u potpis. 'Ajd' sad svi da napravimo Katatonia Cult tako sto cemo staviti ovu slichicu u potpis Ja vec jesam Pratim te. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinstrel Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 Evo sad opet radi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 ma idi redom.. od pozadi naravno . last fair deal... čista 100tka, a najbolja pesma "we must bury you" Nego sta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 (edited) ma idi redom.. od pozadi naravno . last fair deal... čista 100tka, a najbolja pesma "we must bury you" Nego sta Edited October 21, 2004 by Dani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 posle vive idi na discouraged>decision>lfdgd mada su svi smerovi dozvoljeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted October 21, 2004 Report Share Posted October 21, 2004 Konkurs je zavrsen - sutra uzimam Discouraged Ones.Hvala svima koji su ucestvovali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyLee Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 Slazem se za Discouraged Ones.Ubedljivo najbolji Katatonia album! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 Nabavio sam Discouraged Ones.Ne znam sta da kazem...u stvari znam,jos jedan sjajan album.Odusevljen sam.Vise kad ga malo bolje preslusam,ali cini mi se jos sumorniji od Vive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcoman Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 hehe, sumoran mi je bas pravi opis DO-a, ali ni ne pokusavaj da ga poredis sa vivom, barem meni su krajnje neuporedivi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 (edited) uh, DO ima tu neku tako specificnu atmosferu... Jonas zvuci nekako nespretno i naivno, a to je tako tuzno... uvek se najezim kad cujem Cold Ways ili Saw You Drown... poslednji put kad sam ih slusao uzivo sam i zaplakao na Cold Ways In my eyes You're the lie................................................................................... Edited October 23, 2004 by Kent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRANG Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 pičko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 a tek na teargas prvi put u Pesti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRANG Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 teargas svakoga rasplače (osim ako nemaš masku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 vidim ja da ti nisi posecivao proteste 96./97., pa opet 2000., a ni derbije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRANG Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 šta nisam??? grešiš, silno grešiš.. (za proteste) derbije? nikad!! mrzim fudbal.. igram košarku, idem na košarkaške utakmice. tamo nema suzavca, jebi ga, civilizovani smo.. i ne dolaze seljaci iz provincije u tolikom broju.. -------- da se vratimo na temu.. znači, sada je DO na tapetu.. šta da kažem...(?) užasno dobar album.. u pravu si za vokale. stvarno deluju nekeko nespretno. ali i genijalno u isto vreme. simplistika rulzz kEwL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 Jeste,to sam i ja primetio,bas mu je vokal nesiguran,vidi se da ga je tek poceo da koristi,ali je ssssssuuuuuuuuuummmmmooooooooorrrrrrrrrnnnnnnnoooo.....SUPER JE!Jebote...Velikom brzinom se krecu prema mojih top 10 bendova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kent Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 (edited) Krang = elitista (a kenjas za novi PoS, kenjas... samo te gledam ) Nego, kad smo vec kod te teme, da ispricam moj prvi dodir sa DO koji ce, nepobitno, indicirati i moju glupost. Narucio sam diskove iz NB-a, odmah po izlasku albuma i oni su tada stizali kod moje babe u Stutgart, pa ih je ona prebacivala nekako u KG. No, tada nije morala jer sam isao kod nje u posetu, i kao vec veliki fan Katatonie (i DODSa i BMDa) od svih diskova sam najvise cekao da cujem DO. Onako sam sa aerodrom uleteo na gajbu, ubacio DO... i razocarao se kao nikada do tada! Onaj vox me je potpuno smorio... O, kako sam bio smoren 5 dana zbog toga! Jedan od najmilijih mi bendova se tako prodao! I tada sam se, onako mlad i glup, navukao na druge albume koji su bili u toj porudzbini u nadi da cu preboleti poraz. Cryhavoc i prvi HIM su me izvukli. Proslo je nekih godinu dana (do izlaska Tonight`s Decisiona) dok nisam skontao da sam uskogrudno potcenio remek-delo. Verovatno je takva mjuza bila previse ozbiljna za tinejdzera koji se palio na growl uz onakve melodije. edit: DO mi je danas odmah iza Vive, iako su neuporedivi. Edited October 23, 2004 by Kent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agarth Posted October 24, 2004 Report Share Posted October 24, 2004 Hm,hm... Discouraged Ones im je u celom opusu apsolutna pricha za sebe. Rana faza do BMD ima sasvim logican stilski sled, pa i ona od Tonight's Decision do Vive. I opet, po 5 put ovde da kazem da mi je Discouraged Ones ubedljivo najdrazi Katatonia album. Imam jedno sporedno pravilo pri odredjivanju meni najboljih albuma, a verujem da ga uostalom i svi vi imate. Kad mi ceo album stvori toliko jasnu sliku o svom nazivu, znam da se tu radi o remek-delu. Meni najbolji albumi koje sam ikada cuo, Anathema - The Silent Enigma i Cathedral - Forest Of Equilibrium mi upravo stvaraju toliko jasne, gotovo opipljive atmosfere iz tih albuma... A Jonasov nesigurni vokal je onaj najglavniji sastojak sto odslikava Discouraged Ones. Ustvari fuck, ovo zvuci maltane ko pravilo dobro napisanog pismenog zadatka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted October 24, 2004 Report Share Posted October 24, 2004 i also have a confession to make. secam se da, kad je izasao Discouraged Ones, da su recenzije bile dosta zanimljive, ali niko nije umeo od recenzenata nista konkretno da kaze (pogotovo se secam prilicno zbunjujuce recenzije u NB katalogu). kada sam na leto '98. video omot u radnji u Solunu, nevidjeno me privukao, ali nisam smeo da rizikujem svojih tesko-stecenih 30 maraka (koliko sam samo dorucaka pregladneo za to, samo bog - i mozda Vanja znaju - ), i ipak se odlucio da uzmem Empyrium - Songs Of Moors & Misty Fields instead. sledece leto, ulazim u istu radnju da kupim Anathemin Judgement i cujem neku muziku koja svira i toliko me je strefilo jos sa vrata, i ja u fazonu, "jebote, da nije ovo nova Anathema?" i pitam prodavca o cemu se radi, i on mi pokaze isti onaj omot koji sam dobro zapamtio od prethodne godine... uzeh ja tako Judgement i Discouraged Ones u paketu (mislim da je treci disk bio Paradise Belongs To You), i Deadhouse me je odvalio... Taj refren mi i dalje zvoni cesto u glavi, kao onog trenutka kada sam usao u taj cuveni Musicland... sledece odsrafljivanje glave je bilo 4.februara 2000. kada mi je stigao Tonight's Decision... uvod u For My Demons. "and my life was never the same" pozz ps Discouraged Ones je i meni verov. najdrazi Katatonijin album... ne uzeh valjda za dzabe nick discouraged1 na UM forumu pre par godina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts